sobota 19. prosince 2015

Síla se probouzí: Star Wars otřásají pokladnami, schyluje se k obřímu rekordu!

Výčet rekordů, které Star Wars: Síla se probouzí překonaly už během půlnočních premiér by vydal na hodně výživný článek, jenže to byl teprve začátek. V neděli večer někomu vypadnou oči z důlků a uslyšíte jednu velkou ránu - J. J. Abramsovi spadne kámen ze srdce:-D

10 zaručených spoilerů, které v Síla se probouzí neuvidíte, protože si je někdo vymyslel

Recenze: Star Wars: Síla se probouzí - recenze bez spoilerů

Star Wars jsou fenomén, jaký nemá obdoby. A i když někteří pochybovali, znovu to potvrdily. První den jim v USA podle všeho přinesl (i po započítání čtvrtečních půlnočních předpremiér) rekordních 125-127 milionů dolarů. A očekává se, že víkendové tržby se zastaví někde na snových 251-255 milionech.

Samotné noční předpremiéry samy o sobě porazily posledního Harryho Pottera, když daly 57 milionů oproti 43,5 z posledních ,,Bradavic"

Kina jsou doslova natřískaná, kinaři nabízejí všechny verze filmu a snaží se uspokojit poptávku, takže v USA jsou i dopolední projekce a film v podstatě běží v kinech celý den a navíc skoro ve všech sálech.

Síla se probouzí - James Bond ve Star Wars? Které cameo si dali Daniel Craig a Michael Giacchino?





Disney jen za prvních 21 hodin utržil na filmu 100 milionů dolarů. Většina filmů na to potřebuje tři dny. A pokud se potvrdí odhady kolem 250 milionových tržeb, Star Wars utrží za tři dny tolik, co poslední dva díly Hobita za celou dobu svého promítání v USA. Jurský svět makal na 250 milionů pět dní. Avatar v roce 2009 otevíral se 77 miliony, skončil na 749,8 z USA a na 250 milionů mu to trvalo 12 dní. To bylo ale samozřejmě v dobách, kdy boom 3D teprve čekal.

Během soboty se čeká u Síla se probouzí pád tržeb o 45%, ale i tak jsou vyprodaná všechna představení až do 22:00 hod. Diváci jsou maximálně spokojení, v CinemaScore dávají A, což je posun oproti třem prequelům, které v době svých premiér měly A- (i tak dost měřeno dnešním hatem). Nejvíc spokojení jsou diváci pod 18, pod 25 let a ženy!

Kromě toho samozřejmě Síla se probouzí vládne i zahraničním světovým trhům. Všude, kde má premiéry, je číslo jedna, přepsala rekordy v Británii, Německu, Norsku, Švédsku, Austrálii, Novém Zélandu... dokonce i na Slovensku. A v Česku jde o nejúspěšnější Disneyovku všech dob:-D

Výčet rekordů tím ale nejspíš pořád ještě nekončí, řada lidí totiž díky velké spokojenosti na film míří už tento víkend podruhé a tak bych se nedivil, kdyby nás ještě nějaké to ciferné překvapení čekalo.

Zdroj: ComingSoon, Deadline




3 komentářů:

  1. Kam se to ovšem hrabe na videoherni průmysl :)) viz Gta5, Cod atd

    OdpovědětVymazat
  2. Tak ale COD zaraba viac ako hviezdne vojny iba ak porovnavas celu seriu bez reklamnych predmetov. Film si kupis 6-20€ alebo pozries 1-8€ a uz na tebe Disney s pohladu jedneho filmu nezaraba ak neratam reklamne predmety. Activision zaraba aj po tom co si hru kupis nehovoriac o tom ze uz samotna hra je predrazena a cena pada pomalsie. Activision zaraba aj na DLCckach ktore patria priamo pod hru a este na vylepseniach za realne peniaze pre lenivcov, bohacov a nedockavcov. No a GTA 5 bol vo vyvoji 4 roky plus xy rokov sa vyvyjal engine a kedze sa stale vyvyjaju nove updaty do hry zdarma a teda neni na trhu este kompletna edicia tak je hra vo vyvoji stale tak tazko mozes porovnavat taku hru s filmom ktory bol hotovy za neceli rok. A zase plati ze Take 2 na GTA zarobi na platenych virtualnych peniazoch zakial co pocas filmu nezarobi Disney na filme nic extra.

    OdpovědětVymazat
  3. Tj ale COD Black Ops 3 je peknej ksunt, nechapu kdo za to zaplati. Na trhu jsou kvalitnejsi projekty. Nejspis je to jako s Iphonama. To kvalitni serie Star Wars si zaslouzi vic.

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.