sobota 19. prosince 2015

Síla se probouzí - James Bond ve Star Wars? Které cameo si dali Daniel Craig a Michael Giacchino?

I sám agent Coulson (Clark Gregg) na premiéře Star Wars řekl, že kdyby to šlo, okamžitě si nasadí helmu stromtroopera a jde na plac, jen aby v tom filmu byl.  Některé jiné slavné osobnosti to skutečně udělaly. Například James Bond sám - Daniel Craig.

Síla se probouzí - James Bond ve Star Wars? Které cameo si dali Daniel Craig a Michael Giacchino?


Není to žádný zásadní spoiler, ale mluvilo se o tom už delší dobu. James Bond se objeví ve Star Wars: Síla se probouzí . A skutečně se tak stalo, ale protože má na hlavě helmu stormtroopera, nepoznáte ho, dokud nevíte, kde ho hledat. Dokonce ve filmu mluví!

Takže kde a jak?


Daniel Craig se na plac Star Wars dostal díky faktu, že Spectre se stejně jako Star Wars točilo ve stejné době v Pinewood Studios (což jsou tak obrovská studia, že si dodnes pamatuji, jak jsem z nich byl paf, když jsem procházel kolem jednotlivých ateliérů, z nichž v jednom se točil tuším Prince of Persia a v druhém britská reality show Dragons Den). Simona Pegga, který si sám střihnul ve filmu také cameo, pak napadlo, kde by si Craig přesně mohl zahrát, když už jsou sousedé. Craig svoje účinkování sice později popřel:


 ,,Proč bych něco takového vůbec dělal? F**king Hell! Dělat kompars v jiném filmu?"

...Ale pravdou je, že v Síla se probouzí hraje a dokonce mluvenou roli, protože kdo by si nechtěl zahrát kompars v tomhle filmu?

POZOR SPOILER!


Daniel Craig je stormtrooper, který hlídá Rey upoutanou na křesle a která si na něm (ne)úspěšně zkouší Sílu (což je mimochodem jedna z nejvtipnějších scén, jaké kdy ve Star Wars byly)!

I hudební skladatel a věrný Abramsův spolupracovník Michael Giacchino se ve filmu objevil. Dělá to poměrně často (Tomorrowland, Super 8) a protože tady musel v hudbě ustoupit legendárnímu Johnu Williamsovi, střihl si aspoň stromtroopera. Konkrétně toho, který srazí Damerona na kolena před Kylo Renem na základně Starkiller. V titulcích je veden jako FN-3181.

Třetím, kdo se v Síla se probouzí, objeví jako stormtrooper je neoficiální šestý člen Radiohead a jejich producent Nigel Godrich. Jeho stormtrooper číslo je FN-9330, ale v které konkrétní scéně je k vidění, to se zatím neví.

1 komentářů:

  1. A George Lucas tak strasne touzil si ve filmu zahrat cameo a nakonec dostal docela velkou roli i kdyz ve filmu neni videt, stvarnil robota BB-8 :-D

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.