pondělí 12. října 2015

Šest herců, kteří ještě pořád vydělávají 20 milionů za film

Časy, kdy herci byli tím nejcennějším na filmu jsou už dávno pryč. Dnes táhnou byznys značky komiksů a her a je pouze pár vyvolených tváří, které dokáží studio přesvědčit svými výkony, že vypsat jim šek na 20 milionů se vyplatí.

Už v devadesátých letech byla poměrně velká skupina herců, kteří dvacku za film dostali vcelku bez problémů. Jim Carrey, Mel Gibson, Tom Hanks, Tom Cruise, Kevin Costner a další. O dvacet let později je ale podle The Hollywood Reporter stejná suma téměř nedosažitelná a klub dvacetimilionových má jen šest členů. S odřenýma ušima a přimhouřenýma očima. Dvě ženy a čtyři muže. A všechno jsou to zavedená jména, která začínala právě před dvaceti lety a dřív.


Leonardio DiCaprio


Králem Hollywoodu je jeden z nejtalentovanějších herců své generace - Leonardo DiCaprio. Své jméno nespojil s žádnou velkou značkou, protože sám je značka a režiséři, se kterými spolupracuje, jsou také značka (jako třeba Scorsese).  Za Vlka z Wall Street dostal 25 milionů, ale i to mělo háček. Bylo v tom jeho producentské fee a v případě větších nákladů na natočení filmu se mu z něho strhávalo.

Sandra Bullock


Díky podílu z tržeb Gravity si na své přišla i Sandra Bullock a zahřálo ji hezkých 70 melounů. Nejen díky tomu je nejlépe placenou herečkou Hollywoodu a vzhledem k sérii úspěšných filmů a velké oblibě u diváků má šanci si nejčastěji sáhnout na dobrý honorář. Za The Heat to nicméně už bylo jen 10 milionů.

Robert Downey Jr.


Downey samozřejmě nedostane dvacet milionů kdykoli se mu zlíbí, jen se mu podařilo prodat Iron mana divákům tak, že v očích Marvelu  jako jeden z mála představitelů komiksových hrdinů tuto hodnotu má. Jinými slovy řečeno, šéfové Marvelu mají pocit, že Downey je težko nahraditelný. Navíc si hromadu peněz nad tuto sumu vydělá bonusy z tržeb, ale to je výjimka. Za ostatní filmy se herec musí smířit s nižším honorářem.


Angelina Jolie


Angelina by měla dostat 20 milionů za případné pokračování Maleficent, když za první díl dostala víc než 15. I ona si na takovou sumu ale sáhne jen v případě práce na velké tutovce, která se bez ní jen těžko obejde.

Denzel Washington


Stálice, která je diváky oblíbená a kritikou respektovaná. Většina jeho filmů si na sebe vydělá, občas to dokonce zavání i nějakou cenou. Dokonce i podceňovaný Equalizer nakonec vydělal a potvrdil Denzelovu pozici největší afroamerické hvězdy.

Matt Damon


I Damon vydělává hlavně na tom, že diváci si agenta Bournea nedokáží představit jinak než s jeho tváří. Jeremy Renner v podobné roli netáhl a tak Damon dostane za další díl 20 milionů. Ani pro něj to není samozřejmě běžné a za jiné role má menší honoráře, ale jeho pozici teď potvrzuje Marťan, takže pokud by herci měli akcie, Damon by byl ten, na koho vsadit.

Čekají v závěsu


Samozřejmě, jsou tu i kandidáti na vstup do tohoto klubu dvacetimilionových. Nejžhavějšími kandidáty jsou nepochybně Bradley Cooper (třikrát pařil, pokaždé za víc a pak si prostřílel místo na špici v Americkém sniperovi), Ben Affleck (pokud jeho Batman diváky zaujme, dočká se celé trilogie, která je vpodstatě nachystaná), Chaning Tatum (ten má ale pořád ještě výkyvy ve výkonnosti) a především Dwayne Johnson (je na světě někdo, kdo ho nemá rád?). Všichni se pohybují kolem 15 milionů za film. Šanci má také Mark Wahlberg, jehož výkony sice kolísají, ale své jméno spojil s Transformery a 10-15 milionů za film pro něj do budoucna nebude asi problém. Překvapivě dobře si vede i Seth Rogen s 8,4 milionu dolaru za film. Na komika solidní.

Mezi ženami má pak velmi silnou pozici Jennifer Lawrence, která se spojila se dvěma silnými značkami X-men a Hunger Games (za ty dostává 10 milionů a podle odhadů by za účast v další silné sérii dostala bez mrknutí 15). Za jiné role v menších filmech samozřejmě bere mnohem méně. A zapomenout nesmíme ani na Melissu McCarthy, která má na kontě sérii úspěšných komedií a bez problémů si sahá na 10 milionů za film.


4 komentářů:

  1. Kam se dostala kuchtička z Gilmorových děvčat

    OdpovědětVymazat
  2. tak jsem asi jeden z mála kdo The Rocka rád nemá :D prostě mě v ničem neoslnil, ani žádnej sympaťák to neni, proč ho všichni tak žerou, je to jak Jennifer Lawrence, tak strašně nesympatická osoba, zvláštní..:D

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.