pondělí 12. října 2015

Návštěvnost kin: Marťan pořád první, jak dopadl Pan?

Ridley Scott a Matt Damon si mohou dát hi-five, protože udrželi první příčku druhý týden za sebou. Tentokrát si připsali 37 milionů a celkově jsou za deset dnů na sumě 108,7 milionů - jen z USA. Zhruba tolik Marťan stál. Pád o pouhých 32% oproti předchozímu týdnu navíc filmu dává dobré vyhlídky i do dalšího týdne.


Spokojený může být i Adam Sandler, Hotel Transylvánie 2 je po třech týdnech od premiéry stále druhý, tentokrát si připsal 20,3 milionu a celkem má nasbíráno 116 milionů.

Kde svůj rozpočet zaplatí Pan, to si už teď nedokáží nejspíš představit účetní, Hugh Jackman ani Joe Wright (Hanna, Pýcha a předsudek). Vyškrábat se pri premiéře s filmem za 150 milionů na třetí místo a utržit pouhých 15 milionů, to je skoro na mašli. Ale upřímě, čekal někdo po trailerech něco jiného?

Čtvrtá je komedie Stážista s Robertem De Nirem a Anne Hathaway. 8,6 milionu tento týden a skoro 50 celkem.

Na pátém místě číhá Sicario se 7,3 milionu a pádem o 40% oproti minulému týdnu.

Šestá příčka patří Labyrintu: Zkoušky ohněm, který nasbíral 5,2 milionu. Doma se mu zjevně nevede tolik co prvnímu dílu a jeho 102 milionů asi neutrží, ale producenti nemusí být smutní. Celosvětově už naškrábal 239 milionů, takže pohoda, jachta, jazz.

Něco je špatně s Zemeckisovým Mužem na drátě (The Walk), ani jemu nefunguje schéma začít v IMAXU a pak naskočit do ostatních kin. 3,6 milionu stačilo jen na sedmé místo a celkové USA tržby 6, 3 milionu nejsou na oslavu. Film si ale polepší ve světě a vzhledem k tomu, že stál jen 35 milionů, tak nakonec bude nejspíš v černých číslech.

Poslední tři místa zabrali Johnny Depp a jeho Black Mass, Everest a Shyamalanův horor The Visit.

Tento týden také V hlavě překonalo hranici 800 milionů na celosvětových tržbách - zaslouženě a gratulujeme.

0 komentářů:

Okomentovat

Děkujeme za Váš názor.