středa 21. října 2015

Batman vs Superman: Úsvit spravedlnosti - nejdražší film všech dob?

DC Comics a Warneři se toho nebojí. Alespoň soudě podle zatím nepotvrzených tvrzení serveru Latino Review, které dělají z připravované ultimátní bitvy dvou superhrdinů nejdražší film všech dob. Na pár let..Chystají se totiž ještě dražší filmy.

Podle Latino Reviw by Batman vs Superman: Úsvit spravedlnosti měl stát neuvěřitelných 410 milionů dolarů. To je suma, při které bych měl jako zodpovědný manažer menší závrať, protože film bude muset utržit 820 milionů, aby začal po pokrytí nákladů a rozdělení tržeb s majiteli kin pořádně vydělávat.

Pro představu Muž z oceli (recenze) stál údajně 225 milionů co se natáčení samotného týče. A zatím nejdražší film Piráti z Karibiku: Na vlnách podivna přišel Disney na 378 milionů, ale podle magazínu Forbes stál dokonce 410,6 milionů, takže pak by ho ani Batman se Supermanem nedali. Druhým nejdražším filmem jsou Piráti z Karibiku: Truhla mrtvého muže (ale podle jiných údajů PzK: Na konci světa) a třetí je po započtení inflace Cleopatra. Ta stála kdysi 44 milionů, dnes by to bylo 339,5 milionů.

Pokud by Batman vs. Superman: Úsvit spravedlnosti (náš speciál) byli nejdražším filmem všech dob, dlouho jim to nevydrží. Marvel totiž plánuje za oba díly Avengers: Infinity War utratit rovnou miliardu.Tedy 500 milionů na díl. Naopak Zack Snyder má na oba díly Justice League přislíbeno pouze 500 milionů dohromady. Je tedy zjevné, že pro Warnery a DC je Batman vs. Superman klíčový projekt, do kterého jsou ochotni nalít riskantní peníze jen aby dohnali Marvel. Trochu se bojím, aby z té snahy dohnat několikaletý skluz nevzniklo něco podobného jako druzí Avengers, kteří se také soustředili na budování základů všech možných linek, dokončování jiných linek a svůj vlastní příběh jeli rychlíkem. Na druhou stranu, patřím k těm, kteří Snyderovi věří, takže...sem s tím!

11 komentářů:

  1. já myslel, že nejdražším filmem je Avatar?

    OdpovědětVymazat
  2. Jenomže to se počítal i marketing

    OdpovědětVymazat
  3. S Avatarem je to složitý viz: Estimates for Avatar's cost have varied considerably with some as high as $500 million.The $500 million figure also incorporates the $150 million marketing budget, and the costs of developing the necessary 3-D cameras and motion capture technology which were independently financed by private investors and none of which are included in the production cost.Recent estimates put the production costs at about $310 million, although a 15% tax rebate from New Zealand is expected to reduce the final bill by $25–30 million,which would ultimately put the cost at around $280 million. Avatar was initially budgeted at $190 million but the studio later acknowledged it cost $237 million after its budget came under intense media scrutiny. A further $1 million per minute were spent on the nine minutes of extra footage in Avatar: Special Edition

    OdpovědětVymazat
  4. Ti si teda věří. Mě ten film zatím ničím nezaujal a nemám v plánu na něj jít do kina. Obzvlášť ne po Muži z oceli, který se mi teda absolutně nelíbil. Ani žádný výrazný hype jsem kolem toho filmu nezaznamenal, byť je ještě pár měsíců čas.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zrejme ti vic sedi filmy od Marvelu, nu coz kazdy je jiny, ja se na ten film velmi tesim, stejne hodne jako na nove Star Wars.

      Vymazat
  5. Je třeba si uvědomit, že jde vždy pouze o spekulace.. Čísla, která se uvádějí na boxofficemojo apod. pouští samo studio, samozřejmě v rámci marketingu (wow nejdražší film, to musím vidět..). Když už tak rádi píšete o tom, kolik který film vydělal nebo prodělal, nechtělo by vám zapátrat po tom, zda je vzorec "2x uváděné náklady = 0"vůbec reálný? IMHO je to kravina, stejná, jako když někdo napíše, že film musí vydělat (nebo lépe utržit) 820mega aby začal vydělávat..

    OdpovědětVymazat
  6. Mozna by bylo lepsi uvadet kolik lidi film videlo,nez kolik vydelal.

    OdpovědětVymazat
  7. podle toho co vím nejdrahší film by mel být WARCRAFT http://www.csfd.cz/film/233328-warcraft/prehled/

    OdpovědětVymazat
  8. Jinak o Warcraftu (který tedy z mého pohledu btw. zatím vypadá na CGI průser) by se nám zasvěcený článek hodil, kdyby se někomu chtělo.

    OdpovědětVymazat
  9. sw7 420 milionu dolaru rozpocet nwm nwm

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.