pondělí 21. září 2015

Show Leoše Mareše: Jak si vedly první čtyři epizody kvalitativně a ve sledovanosti?

Show Leoše Mareše při své premiéře minulý týden neoslnila. První díl byl špatný (recenze) a sledovanost mizerná (51 tisíc a porážka od AZ kvízu), protože hromada lidí ani nevěděla, že něco takového se vysílá. Od druhého dílu sledovanost podle mediaguru.cz vzrostla na 77 tisíc, ve středu na 79 tisíc a ve čtvrtek znovu padla na 60 tisíc. Obzvlášť její růst je snadno vysvětlitelný - diváci se o show dověděli a dívali se, což znamená, že lidí ochotných ji sledovat je zhruba kolem 80 000. Z nich ale část odpadne - a to těch, kteří nebyli spokojení nebo nemají čas čekat dlouho do noci a možná se přesunou na internet. Jestli 4. epizoda padla o 20 000 diváků kvůli nepříliš dobré kvalitě nebo šlo jen o čtvrteční výkyv se ukáže tento týden, kdy budeme moci jednotlivé dny srovnávat.

Kvalitativně ale díly můžeme srovnávat už dnes. Všechny díly si můžete pustit ZDE.

1. díl - byl průšvih. Recenze zde. Špatná scéna, špatná kapela, nepříliš vtipné, divní hosté, špatné hry. 5/10

2. díl - oprava, tohle byl průšvih. Druhý díl s Markem Taclíkem byl peklo. Laciná a mizerná verze už tak mizerné Partičky. Leošovi tenhle druh improvizací nesvědčí. A ukázalo se, že show je buď dělaná narychlo na koleně nebo má malý budget. Tvůrci se uchylují ke hrám, které si vystačí s papírem. Nejspíš jde o smrtící kombinaci obojího - neschopnosti a nedostatku peněz. Fail. 2/10

3. díl - zlepšení, téměř nečekané. Humoru nepřibylo, Leoš pořád jede otřepané vtipy a uchyluje se k narážkám na sex, ale díl měl lepší tempo a rozhovory byly klidnější. Výrazně pomohl i host Jakub Kohák, takže Leoš se uklidnil a všechno si sedlo. 6/10

4. díl - pokračoval v nastavení ze třetího. Rozhovory byly zklidněné a zdálo se, že Leoš se v jejich vedení zlepšil (nebo mu je lépe připravili nebo se lépe připravil sám). Bez Koháka sice nebyly tak vtipné, ale Leoš aspoň působil dojmem, že poslouchá, co druhá strana říká. Patrika Hezuckého v druhých dvou dílech bylo až moc, kapela je pořád trochu mimo, milá byla hra na poznávání celebrit z dětských kreseb, Leoš ji bohužel nevyužil dostatečně - bylo co rozvíjet. 6/10

Shrnutí 


I přes zlepšení nicméně problémy v Show Leoše Mareše přetrvávají. Scéna jak z albánského studia, hosté nevýrazní (pokud chce Leoš dělat akční hry, které mu sedí, MUSÍ dostat do studia někoho, koho chtějí diváci opravdu vidět, jak se např. s Leošem fackuje) - a když už jsme u toho, fackování krabicí od pizzy je oproti Jimmymu Fallonovi hodně low cost stejně jako umístění neznámého předmětu do uřezaného kyblíku (nebo co to WTF bylo). A mimochodem narážky na sex se obehrají rychleji než se zdá.

Shrneme-li to, scenáristé, režisér a rekvizitáři to zjevně flákají, Leoš si musí do svědomí sáhnout sám. Pokud chce dělat denní show, bude se muset buď rozkrájet a nebo některé ze svých aktivit utlumit. Denní show se nedá dělat na koleně, vyžaduje soustředění a při své vytíženosti Leoš Mareš dlouhodobě nemůže kvalitu udržet, natož zvyšovat. Na tento týden slibuje první lip sync battle a doufejme, že si uvědomuje, že tato hra má jen dvě možnosti toho, jak dopadne - buď to bude pecka a nebo totální průšvih.  A nebylo by od věci konečně potunit scénu.

Jak  jste se show spokojení vy? Zlepšuje se? Budete se dál dívat?


5 komentářů:

  1. Viděl jsem 1. a 2. díl a skončil jsem :( Ve zlepšení jsem nevěřil :(

    OdpovědětVymazat
  2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  3. Na tohle prostě ještě nemá,ani zdaleka ještě není taková moderátorská legenda jako např.Jan Kraus,a takový bavič už vůbec ne.

    OdpovědětVymazat
  4. První díl jsem viděl úplně omylem a ještě ne celý, protože se na to nedalo koukat. Něco tak trapného jsem dlouho neviděl. Kopírování a vykrádání jiných pořadů. Úpadek TV Prima.

    OdpovědětVymazat
  5. Nejvtipnější mi na tom přijde, že nevím na jaké televizi to běží, ani v kolik hodin. Neviděl jsem jedinou reklamu v TV nebo na internetu. Vlastně kdyby nebylo gorilly tak nevím že se nějaká podobná "křeč" připravuje. Tyhle šou asi u nás nemají šanci. Kvalitní moderátor si myslím že u nás chybí stejně jako fronta hostů do studia. Už i Uvolněte se doplácí na nedostatek zajímavých hostů, někdy to táhne nahoru Kraus, jindy to zase on sám celé schodí chováním k hostovi.. Ale aspoň tomu udržujou nějakou laťku.

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.