pátek 4. září 2015

Pán prstenů: Kolik kalorií spotřebovalo Společnost prstenu během své cesty z Roklinky do Mordoru?

Další šílená studie.

Někdy si člověk ťuká na čelo, když zjistí, čím vším se zabývají vědečtí pracovníci. Některé studie jsou opravdu... netradiční. Například ta, která se objevila v Journal of Interdisciplinary Science. Jejím cílem totiž bylo zjistit, jakou kalorickou spotřebu mělo Společenstvo prstenu, které se vydalo z Roklinky do Mordoru. 

A autoři výzkumu přišli s výsledkem, který zní 1 780 214,59 kalorií. Postup byl jednoduchý, zaměřili se na všech devět členů Společenstva, samozřejmě neopomněli to, že každá rasa má jinou kalorickou potřebu na den (elfové například jen 1 400, drobní hobiti překvapivě 1 800 kalorií), vynásobili dané číslo počtem dnů (výprava jich zabrala 92) a došli k tomuto výsledku. Samozřejmě, jde o variantu, kdy by každý z týmu přežil. 

Jde o slušný počet kalorií. K tomu, aby cestovatelé nezemřeli hlady, bylo nutné vzít si hodně elfího chleba. I když ten je zřejmě kouzelný, takže má určitě magicky vylepšené výživové hodnoty. 

Mimochodem, aktuálně prý architekti ve Velké Británii staví repliku hlavního města Gondoru Minas Tirith a to v "životní" velikosti, když už se bavíme o šílenostech spojených s Pánem prstenů. 

7 komentářů:

  1. Jisteze ma Lembas jiny vyzivovy hodnoty.

    OdpovědětVymazat
  2. LEGOLAS : "Jedno sousto lembasu nasytí žaludek hladového dospělého muže"
    SMÍŠEK : (podívá se na pipina) "Kolik jsi jich měl?"
    PIPIN: "Čtyři a pořád mám hlad" :D :D :D to mě nejvíc rozsekalo :) (EXTEDED verze tuším ještě 1. dílu) :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě nejvíc rozsekalo,jak po Hobitovi všichni mleli,že Legolas popírá gravitaci a označovali se za znalce knihy,přitom v LOTR se všichni brodili sněhem,jedinej Legolas chodil po sněhu a nikomu to nebylo divný.

      Vymazat
  3. Jak můžou stavět repliku Gondoru ty chytráku? Gondor je země. Chtěl bych vidět jak si představuješ repliku třeba České republiky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je tam psáno, že staví repliku hlavního města Gondoru, tudíž Minas Tirith, a ne repliku Gondoru jakožto země.

      Vymazat
  4. Společnost prstenu coby zřejmě dílko automatické opravy textu, dobrý... :D

    OdpovědětVymazat
  5. Tomu rikam vyzkum, panecku, jako for dne dobry :) Jinak bez komentare :)

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.