pondělí 21. září 2015

Návštěvnost kin: Labyrint: Zkoušky ohněm proti Johnnymu Deppovi

Napínavá podzimní sezóny začíná. Do hry sice nejdou ty největší blockbustery, ale to neznamená, že tahanice o první příčku jsou méně zajímavé. Tento týden se mimo jiné střetli osvědčená teen adult zábava s jedním nejmenovaným slavným hercem, který se vrátil, aby dokázal, že kromě pirátského pitvoření umí také hrát. A jak to dopadlo?

Na první místo se probojoval dle očekávání Labyrint: Zkoušky ohněm. 30,3 milionu sice není tolik jako 32,5 pro první díl, ale stejně je to úspěch. Pravdou ale také je, že první díl stál údajně 34 a druhý 61). Tak jako tak se Labyrint etabloval jako úspěšná série. Čeká nás tedy poslední film, tvůrci nemají v úmyslu ho dělit na dva.

Druhé místo obsadil Johnny Depp jako gangster ve filmu Black Mass: Špinavá hra s 23,3 milionu. Na eRkový film to není špatné, nicméně je to po očekáváními, která se pohybovala kolem 30 mega. Deppovi tady šlo ale víc než o tržby o napravení hereckého jména a to se mu povedlo, film má velmi dobré recenze a Deppův výkon je jejich jádrem. Je tedy možnost, že film se udrží v žebříčku déle díky šeptandě.

Třetí příčku a sestup o jedno místo má M.Night Shymalan a jeho horor The Visit.  11,3 milionu za tento týden, pád o 55% a celkem tržby 42,3 milionu při rozpočtu 5 milionů. Pohoda jazz, Shyamalan určitě aspoň jeden film ještě natočí.

Na čtvrté místo spadla jednička minulého týdne The Perfect Guy. 62% propad tržeb je značný, cílovka se zjevně vypravila do kina už minulý týden. Tržby 9,6 a ani tady nikdo nesmutní. Při rozpočtu 12 milionů jsou celkové tržby 41,3 milionu důvodem ke spokojenosti. Někdo z producentů tu dostane nové Lamborghini.

Na páté místo se vydrápal Everest v IMAX předpremiéře. 7,5 milionu z pouhých 545 sálů znamená dvojnásobný příjem na sál ve srovnání s jakýmkoli filmem v tomto žebříčku. Naplno to Everest ve všech kinech rozbalí příští týden a s nejvyšší horou světa a partou oblíbených herců by mohl zjevně urvat první místo (nic jiného se ani nečeká).

Šesté místo patří War Room s 6,2 milionu, sedmé A Walk In The Woods s 2,7 milionu. Na osmém je Mission Impossible: Národ grázlů s 2,2 milionu, celkovými tržbami v USA 191,7 a celkovými ze světa 656 milionů.

Na devátém místě je Straight Outta Compton s tržbami 1,9 milionu a žebříček uzavírá novinka Captive s 1,4 milionu.

Příští týden se vrchol pokusí zdolat výprava na Everest, Eli Roth rozpoutá Zelené peklo ve svém kanibalském hororu Green Inferno (trailer), do kin vstoupí animák Hotel Transylvania 2 a komedie s Robertem DeNirem a Anne Hathaway The Intern

0 komentářů:

Okomentovat

Děkujeme za Váš názor.