pátek 7. srpna 2015

TOP 5: Nejlépe placení herci podle časopisu Forbes

Ekonomický magazín opět přináší žebříček nejlépe placených herců.

Herecká branže není jednoduchá, většina snaživců skončí za barem, ti šťastnější pak získají nějaký štěk v béčkovém filmu nebo seriálu. Ale existuje pár vyvolených, kteří berou takové sumy, že by za ně bylo možné koupit si menší rozvojovou zemi.

Výdělky jednotlivých hvězd jsou pod drobnohledem redaktorů časopisu Forbes, kteří opět sestavili žebříček pěti nejlépe placených herců. První místo není žádným šokem, ovšem některé (hlavně druhá) příčky mohou někoho překvapit.

5. Adam Sandler - 41 milionů dolarů

Tohle je poměrně zarážející. Herec, který nemá v posledních letech zrovna dobrý čuch na role (propadákové Pixely to jen potvrdily) si tento rok přišel na pěkných 41 milionů dolarů. Velkou zásluhu na tom má jeho smlouva se streamovací společností Netflix, kdy se zavázal k tomu, že pro ni natočí čtyři filmy.









4. Bradley Cooper - 41,5 milionů dolarů

Hezoun Bradley je aktuálně hodně v kurzu, ostatně, není se čemu divit, za poslední dobou mu v životopisu přibylo pár pěkných projektů (Americký sniper). Ale to neznamená, že by byl nějaká primadona, které musíte připravit pohovku s kůžemi z tuleních mláďat a je nutné mu nabídnout scénář s oscarovými ambicemi, aby se vůbec uráčil přijít jednat o práci. Nedělá mu totiž problém zahrát si v takové šílenosti jako je seriál Wet Hot American Summer: First Day of Camp, který posloužil jako prequel ke kultovní komedii Léto k nepřežití (2001). V té dostal Bradley jednu ze svých prvních hereckých příležitostí.






3. Vin Diesel - 47 milionů dolarů

Tohle šok není, Vin Diesel se objevil v pátém nejvýnosnějším filmu všech dob (jasně, že je řeč o Rychle a zběsile 7) nebo propůjčil hlas jedné z postav v Strážcích Galaxie. Není tak divu, že tomuto holohlavému svalovci přistálo na kontě slušných 47 milionů dolarů. A dá se počítat s tím, že ani v dalších letech nebude strádat, má rozdělenou hromadu dalších projektů.

2. Jackie Chan - 50 milionů dolarů

Druhá příčka je asi největším překvapením. Nenapadlo by nás, že na ní bude figurovat tenhle asijský šikula. Ale je to tak a to hlavně díky velkolepé historické podívané Dragon Blade, která sice podle trailerů nevypadá nic moc, ale to čínskému publiku nezabránilo v tom, aby v kasách kin nechalo slušných 120 milionů dolarů.

1. Robert Downey Jr. - 80 milionů dolarů

A jak už je v posledních letech zvykem, první příčku s přehledem obsadil Robert Downey Jr. a asi netřeba připomínat, že děkovat za to může Marvelu, protože je jedním z mála hercům, kterým se z této lakotou proslulé společnosti, daří permanentně dojit slušné částky. Co slušné, astronomické. Doufáme, že Robík každý den před spaním děkuje za to, že mu osud přihrál do cesty roli Tonyho Starka.

Myslíte, že si herci podobné částky zaslouží nebo už je to prostě moc?


1 komentářů:

  1. Na to kolik Downey Jr. dostává za Iron Mana by se mohl víc prosazovat, aby i ostatní herci u Marvelu dostali slušnější peníze. Když on dostane 50 mega a třeba Thor nebo Captain dostanou 3, tak to mi příjde totálně na hlavu.

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.