pátek 14. srpna 2015

Predátor: Chystá se další film nebo ne?

Navštíví nás znovu elitní lovec z vesmíru?

Predátoři z roku 2010 nebyli něčím, za co by se musel režisér Nimród Antal stydět, ale finanční výsledky až tak přesvědčivé nebyly. Rozpočet byl 40 milionů, tržby nějakých 127,23 milionů. Film tedy skončil v černých čísel, ale asi nevydělal tolik, v kolik tvůrci doufali.

Kdyby ano, další projekt ze série by se jistě objevil rychleji. A ne, že by se o něm nemluvilo. Zhruba před rokem bylo oznámeno, že režisér (a herec z prvního filmu) Shane Black dohlédne na další projekt s nálepkou Predátor. A to nejen jako režisér, ale pracuje i na scénáři.

SOUVISEJÍCÍ: CO DĚLAJÍ A JAK VYPADAJÍ HERCI Z PREDÁTORA?

Od té doby se ale nic moc nestalo, takže někteří začali spekulovat o tom, že projekt skončil někde v šuplíku. To ale popírá producent John Davis:¨

"Shane nyní pracuje na jiném filmu a pilotní epizodě jednoho seriálu, ale četl jsem mnoho ze scénáře a je to geniální. Myslím, že je to geniální a myslím, že je to zábavné a přetváří to známou sérii jiným a zajímavým způsobem. Je to prostě neuvěřitelný scenárista- režisér. Nahlíží na to z úhlu, díky kterému vás to znovu nadchne. Miluji tuhle sérii. Je to první film, který jsem kdy udělal. Pamatuji si, že jsem byl v džungli s Arnoldem, když mi bylo 28 a říkal jsem si, ´To je zábavná branže!´... Shane je neuvěřitelný. Je to neuvěřitelný vypravěč." 

Pokud jde o příběh, tak nebude ignorovat události z předchozích filmů. A Shane film nepíše sám, pomáhá mu jeho věrný parťák Fred Dekker. To Davis okomentoval takto:

"Shane má partnera na psaní, Fred Dekkera. Pracují na tom spolu a Fred je skvělý. Oba jsou v branži dlouhou dobu, ale jejich psaní je svěží, jejich úhel pohledu je svěží. Říkám vám, že uvidíte něco, co jste nečekali a řeknete si, ´To je ten nejzábavnější způsob jak přetvořit tuhle sérii.´ Vždyť tenhle chlapík napsal Iron Mana 3."

Stále ještě ale nevíme, kdy se film vřítí do kin. To, že je scénář skoro hotový a že ho producent vynáší do nebeských výšin ještě nemusí nic znamenat. A je otázkou, zda je to špatně nebo dobře. I když pravda, Shane byl s Predátorem od počátku a má k němu hluboký vztah, takže věříme, že udělá vše pro to, aby se z toho vyklubala zábavná podívaná, která neudělá ostudu známému jménu.

Stojíte o další film?

2 komentářů:

  1. Jasně že jo...a i ten Arnold by se k tomu vrátit mohl.Tuším že u Predátora má daleko větší šanci natočit vážně dobré pokračování než u daleko komplikovanějšíhoTerminátora či na nejisté půdě Fantasy jako je Conan(u kterého bych si ale taky moc přál at mu to výjde).

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.