neděle 16. srpna 2015

Návštěvnost kin: Hudební snímek Straight Outta Compton rozcupoval konkurenci

Biografický snímek o drsné kapele válí.

Film Straight Outta Compton, který mapuje osud skupiny známé jako N.W.A., nedal konkurenci šanci, když odstartoval s úctyhodnými 56,1 miliony dolarů. To je v zhruba dvojnásobek rozpočtu, takže slušný úspěch. Bonusem jsou pak především pochvalné recenze.

Jednička z minulého týdne Mission Impossible - Národ grázlů přišla o 39,3 % z tržeb, takže si aktuálně připsala 17,3 milionů dolarů. Celkově se film blíží k částce 374 milionů dolarů.

Na trojce je další premiéra a to Krycí jméno U.N.C.L.E.. Novinka Guye Ritchieho v hlavní roli s Henry Cavillem není hodnocena vůbec špatně, ale premiérové tržby 13,54 milionů nejsou až tak oslňující. Rozpočet nebyl přehnaně vysoký, ale ani extra skromný, mluvíme tu o částce 75 milionů. 13,5 milionu a pár drobných jsou tak pro tvůrce zřejmě zklamáním.

Fantastická čtyřka padá

Kritiky strhaná Fantastická čtyřka zrovna neboduje ani pokud jde o finanční stránku. A tento týden se situace rozhodně nezlepšila. Tržby se snížily o skoro 69 %, film získal 8 milionů dolarů. Celkové zisky jsou zatím cca 102 milionů dolarů.

Thriller Dárek si pohoršil o dvě příčky a tržby mu klesly o 45,2 %. O tomto víkendu chválený projekt vydělal 6,5 milionů dolarů.

5,52 milionů dolarů si připisuje marvelovský prďola Ant-Man, který zatím od diváků z celého světa získal zhruba 336,5 milionů dolarů.

Jak jsou na tom Mimoni?

Ne zrovna opěvovaná Bláznivá dovolená byla v minulém týdnu na čtvrté příčce, tentokrát se musela spokojit se sedmou a 5,33 miliony dolarů.

O něco méně, konkrétně 5,2 milionů, získali animovaní Mimoni, kteří mají na kontě velmi působivých 957,47 milionů dolarů.

Filmu Nikdy není pozdě bylo sice přidáno dalších 461 kin (celkem jich měl k dispozici 2 064), ale i tak se tržby propadly o 30,9 % na 4,57 milionů.

Na konci žebříčku nejúspěšnějších filmů najdeme komedii Vykolejená. Za vstupenky na ni diváci utratili 3,8 milionů dolarů.

Vrací se agent 47 i Sinister

Příští týden se američtí diváci dočkají druhého pokusu o "oživení" videoherního agenta 47. Premiéru bude mít film Hitman: Agent 47.

Pro milovníky hororového žánru je připraven Sinister 2. Tak snad bude stejně povedený jako první díl.

Posledním bojovníkem o přízeň diváků je komedie American Ultra s Kristen Stewart.

0 komentářů:

Okomentovat

Děkujeme za Váš názor.