středa 15. července 2015

RECENZE: Iva o páté - Iva Pazderková a její (ne)show na Mňam TV


To kdo toto pustil do vysílání?


Televize Mňam původně začínala jako kulinářská televize a možná taková měla i zůstat. Jenomže pár měsíců po zahájení vysílání někoho napadlo, že by z této nové stanice mohl udělat televizi life stylovou. A tím pádem bylo nutné upravit i programovou skladbu. Proto je v plánu zahraniční kuchařské show utlumit a nahradit je pořady vlastní tvorby. Přičemž první vlaštovkou měla být nová "show" komičky a herečky Ivy Pazderkové - Iva o páté. Bohužel se to úplně nepovedlo.

Všechno špatně

Na jednu stranu se dá pochopit, že se jednalo teprve o první díl a v něm není možné vychytat všechny chybičky, ale tady se o to snad ani nikdo nepokoušel. Ačkoli v titulcích jsou k pořadu vedeni hned dva dramaturgové, výsledný produkt vypadal, jako by ho kontroloval ožralý pelikán. A právě v dramaturgickém vedení je první zakopaný pes. Iva o páté žádné takové vedení nemá. Pořad je zřejmě narychlo slepovaný bez zjevného dramaturgického cíle. A tak se nelze divit, že se divák dočkal slepeniny rozhovoru s celebritou a "vtipných" předtočených segmentů s "vtipným" redaktorem ve "vtipné" reportáži, jež obsahuje Davida Ratha, bochník chleba a pilníček. Nejtragičtější na tom je fakt, že nejhodnotnější věcí na celé reportáži byla pronajatá limuzína, kterou jsme zvenku viděli asi pět vteřin, zevnitř pak vteřin dvacet.

Zbytek pořadu se skládal z hosta v podobě neúspěšného soutěžícího v jedné z talentových soutěží, sestříhaného klipu z YouTube a Iviny exhibice na téma "Neumím zpívat, ale budu dělat, že jo, a komparz se z toho potrhá smíchy." No a pak následoval tolik očekávaný segment pořadu, na který jsem se osobně těšil už od samého začátku - konec.

Zásadním problémem Ivy o páté je absence čehokoli, co by pořadu dalo nějaký jasný směr. Moderátorka se v tom už od začátku plácala jako kapr ve vypuštěné vaně a nedokázala si najít pevnou půdu pod nohama. Vy tak vůbec netušíte, jestli sledujete talk show, satirickou show nebo porno bez sexu. Předpřipravené vtípky nevycházely téměř vůbec. A ve chvíli, kdy se nesměje už ani zaplacený komparz čítající ohromující počet dvanácti lidí, víte, že máte na triku televizní průser nevídaných proporcí.

U novinky Mňam TV se tak sešlo hned několik zásadních problémů - moderátorka nedokáže v zábavném pořadu upřímně rozesmát ani dvanáct lidí; scénář je děravý jako vandrákovy ponožky a dramaturgové pravděpodobně neexistují nebo odjeli na dovolenou.

Jediný, kdo show alespoň trochu zachraňoval, byl Leoš Mareš, který už od začátku působil, že je mu všechno jedno a předváděl se. Ale když nemáte nic jiného, pak vezmete s povděkem i nejlepšího českého moderátora, jak vám leze do záběru a pak chrstne na moderátorku sklenici vody. Svým způsobem si za to Iva Pazderková může sama, protože má vůdčí schopnosti salátové okurky a Leoše prostě zkrotit nedokáže.

Verdikt

Iva o páté nevypadá jako nový zábavný pořad televize, která mění směr. Působí spíše jako nepovedená parodie na cokoli. Ani nemá jasně stanovenou kostru. Všechny předtočené klipy jsou zoufale nudné a postrádají alespoň špetku humoru. Studiové segmenty také za moc nestojí. Iva Pazderková do pořadu vykročila levou nohou. Není schopná vést rozhovor, zajímavá témata zabije tím, že ji to prostě nezajímá, což otevřeně přizná na jednu ze dvou přítomných kamer. Nebýt exhibujícího Leoše Mareše, nejspíš byste Ivu o páté nevydrželi sledovat ani prvních pět vteřin znělky. Sledovat tuto show je totiž asi stejně tak příjemné, jako vytřít si zadek chilli papričkou.

Hodnocení: 1/10


Viděli jste zrůdnost jménem Iva o páté? Chystáte se svou chybu opakovat?

1 komentářů:

Děkujeme za Váš názor.