pondělí 6. července 2015

Batman vs. Superman: Úsvit spravedlnosti - Režisér a představitel Batmana mluví o tom, zda je správné, že Superman láme krky nepřátelům

Co Zack Snyder a Ben Affleck prozradili?


Tvůrci a herci se k Batman vs. Superman: Úsvit spravedlnosti vyjadřují docela často, ale tentokrát přišlo na přetřes trochu jiné téma, než je zvykem. Konkrétně to, nakolik Muž z oceli v určitých aspektech ovlivnil právě Batman vs. Superman.

Už nějakou dobu víme, že nepůjde o sequel v pravém slova smyslu, ale současně je na místě poznamenat, že Muž z oceli posloužil pro Snydera jako návod, čeho se v Batman vs. Superman vyvarovat a na co si dát pozor.

Nejvíce stížnosti vyvolalo to, že Metropolis dostalo ve filmu docela zabrat a fandové. A už vůbec se jim nelíbilo, že Dušínský Superman (Henry Cavill) zlomil Zodovi (Michael Shannon) vaz. To hodní kluci prostě nedělají.



Nám to tedy nevadilo, holt na hrubý pytel hrubá záplata, ale některým to po chuti rozhodně nebylo. Ovšem, Zack Snyder svá rozhodnutí brání a v tomto ohledu se krotit nehodlá:

"Bylo to pro mě překvapení, protože tohle je pro mě Supermanovská téze, nemůže tu mít superhrdiny, kteří se jen tak poflakují kolem, aniž by to mělo nějaké následky. Jsou tu jiné superhrdinské filmy, o kterých se žertuje, že v nich v podstatě nikdo nepřišel k úhoně. To není náš případ. A o čem to vypovídá? Je v pořádku mít tu masivní destrukci, aniž by to mělo pro kohokoliv následky?"

Má pravdu, předsedo. Bylo by poněkud úsměvné, kdyby došlo ke zničení půlky města, aniž by za to někdo zaplatil. A tak se dočkáme podobně destruktivních scén, ve kterých se bude umírat, i v Batman vs. Superman.

A co na to představitel Batmana Ben Affleck?

"Jedna z věcí, která se mi na tom líbila, byla Zackova idea ukázat zodpovědnost a následky plynoucí z násilí a také to, že předvedl, že v oněch budovách jsou skuteční lidé. A pravdou je, že jedna z těchto staveb byla Bruce Waynea, takže znal lidi, kteří zemřeli během události zvané Black Event."

A nezbývá, než s pány souhlasit. Superman je sice jedním z nejvíce morálních (samozřejmě, neplatí to pro každou příběhovou linii) hrdinů, které má DC k dispozici, ale dnešní doba si žádá víc, než jen černobílé postavy, jejichž činy nemají žádné následky. A je dobře, že se Zack Snyder rozhodl ukázat, že každá akce vyvolá reakci, i když to některým divákům nebylo pochuti.

Asi se dá čekat, že některé momenty z Batman vs. Superman také pár lidé namíchnou, ale tak už to prostě bývá. Není člověk (a filmař speciálně) ten, aby se zavděčil lidem všem.

Premiéra filmu je naplánována na 24. března 2016.

Oceňujete to, že Snyder nechá Supermana provádět i poněkud drsnější věci nebo se přikláníte k těm, kteří s tím nesouhlasí?

4 komentářů:

  1. Nechápu, proč ten film lidi furt kritizují.. Superman nechtěl poničit město, snažil se, aby škody nebyly větší a neměl jinou možnost, než zabít Zoda. Kdyby mu nezlomil vaz, tak by ublížil dalším lidem.. Snyder ukázal, že superhrdinové to nemají lehké a občas musí udělat věci, které se jim příčí, kvůli vyššímu dobru..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já byl nadšený z Man of Steel. Nechápu jak může někdo hejtovat na to, že zdemoloval půlku metropolis a zabití Zoda. Tohle je jiná liga + Snyder to točí takhle (co kdyby v našem světě byli superhrdinové, jaké by to mělo následky?) a to se mi na tom nejvíc líbí!! Prostě tenhle Universe je skoro podobá tomu našemu, takže tu budou i následky a tak to má být. ------- FLOTIN94

      Vymazat
  2. Přišlo mi správný co superman udělal , v BvS to bude ještě temnější podle mě, těšim se.

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.