neděle 28. června 2015

Návštěvnost kin: Méďa 2 dostal na prd*l od Jurského světa

Přisprostlý Méďa na dinosaury nestačil.


Jurský svět prostě válí. Už jen to, že za třináct dnů získal miliardu dolarů, je úspěch, který se zapsal do historie. A film dál pokračuje v krasojízdě. Po třech týdnech je stále na první místě žebříčku nejnavštěvovanějších filmů v USA a připisuje si dalších 54,2 milionů.

O něco méně (51,13 milionů) získal animáč V hlavě, který se také rozhodně nemá za co stydět. Ať už je řeč o kvalitě nebo o finančních výsledcích. Po dvou týdnech v distribuci má na kontě skoro 226 milionů dolarů.

Až na třetím místě startuje komedie Méďa 2, která začíná s 33 miliony dolarů. To obecně řečeno není špatné. Jenže jednička si za první víkend připsala více než 54 milionů dolarů a ve srovnání s tímto číslem nezní 33 milionů už tak dobře.

Armádní pes bramborový

Zklamal i Max, film o psovi, který působí v armádě. Nejen, že recenze chválu nepějí, ale tvůrce asi příliš nepotěší ani startovní tržby 12,21 milionů dolarů.

Povedená komedie Špión klesla ze třetího místa na páté a odnáší si 7,8 milionů dolarů. Dosavadní zisky jsou skoro 145 milionů.

Katastrofické drama San Andreas spadlo také o dvě příčky a to ze čtyřky na šestku a získalo od diváků 5,28 milionů dolarů. To je o zhruba o 39 % méně než o minulém víkendu.

Avengers se pomalu loučí

Film Dope, který se novinářům velmi líbí, přidává 2,86 milionů dolarů, což stačilo na sedmé místo v TOP 10.

Třetí díl Insidious 3: Počátek není hodnocen špatně a finančně na tom také není nejhůře. Zdá se, že ekonomicky bude srovnatelný s předchozími filmy. Aktuálně získal 2,03 milionů dolarů.

Svižný Šílený Max: Zběsilá cesta je na devátém místě, k čemuž bylo potřeba 1,74 milionů dolarů. Na konci jsou Avengers: Age of Ultron (recenze), kteří tentokrát vydělali 1,64 milionů dolarů.

Poradí si s Jurským světem striptéři nebo terminátor?

Příští týden se dočkáme dvou napjatě očekávaných filmů. Na ten první se těší asi hlavně ženské publikum, řeč je o Bez kalhot XXL.

Druhý projekt cílí na fanoušky sci-fi, jde o Terminatora Genisys, ale zřejmě se potvrdí obavy, které se objevily poté, co byly uvolněny materiály v podobě promofotek a trailerů. První recenze jsou dost kritické.

1 komentářů:

Děkujeme za Váš názor.