pátek 12. června 2015

Hvězdy našeho mládí: Sex ve městě - Co dělají a jak vypadají herečky z "holčičího" seriálu, který jsme poctivě sledovali i my

Měli bychom se tvářit, že nás rozhodně nezajímá pořad o čtveřici žen, které řeší vztahy a sex. Ale nebudeme lhát, dívali jsme se.

Šest let, 94 epizod, dva filmy, prequel a kultovní status. Tak by se dal stručně popsat seriál HBO Sex ve městě, který bavil i nás a to máme pidníky. Je sice pravda, že díky tomu, že ho televize reprízují asi třikrát za půl roku, leze nám už malinko krkem, ale v době prvního vysílání (a pár následujících repríz) jsem si ho užívali.

Adaptace stejnojmenné knihy od Candace Bushnell byla nominována na 54 cen Emmy, odnesla si jich sedm. Na Zlatý glóbus byla nominována 24, získala jich osm. Pokud jde o další úspěchy, časopis Time zařadil projekt do svého přehledu sta nejlepších seriálů všech dob.

V roce 2013 se objevil prequel a to na stanici The CW, ovšem The Carrie Diaries se dočkal pouze dvou řad.

Sarah Jessica Parker/Carrie Bradshaw

Přestože jí role Carrie pomohla s kariérou a přinesla jí také cenu Emmy, herečka prohlásila, že už si nikdy v žádném seriálu zahrát nechce. Vrhla se tak na divadlo a to úspěšně, objevila se v několika povedených představeních jako například How to Succeed in Business Without Really Trying (ve hře si zahrála svým současným manželem Matthew Broderickem) a také v Once Upon a Mattress, což bylo představení nominované na prestižní cenu Tony. Pokud jde o filmy, tak za hořkou komedii Základ rodiny (2005) získala nominaci na Zlatý glóbus. K vidění byla například i v další komedii Morganovi (2009). Nakonec také změnila názor a objevila se v dalším seriálu a to Glee. Cizí jí nejsou ani reality show, po svých předcích pátrala v Kdo myslíte, že jste?. Kromě toho se také věnuje produkci (Spinning Into Butter). Díky Sexu ve městě se s z ní stala módní ikona a tak se pravidelně objevuje v reklamách (v roce 2004 například uzavřela smlouvu s firmou Gap na 38 milionů dolarů), bez ohledu na to, že často figuruje v žebříčcích "nejméně pohledných celebrit". Sarah do módy sama fušuje, vytvořila vlastní kolekci bot s názvem Nordstrom. Od roku 1997 je Sarah vdaná za herce Matthew Brodericka, mají spolu tři děti.

Kim Cattrall/Samantha Jones

Stejně jako Jessica se i Kim začala věnovat divadlu a to především ve své rodné Velké Británii. Právě tam také často figurovala v reklamách. Nevyprdla se ale ani na filmový svět, k vidění byla ve snesitelné rodinné podívané Princezna ledu (2005), ale také povedeném Muži ve stínu (2010) režiséra Romana Polanskiho. Dál pokračovala v působení na prknech, která znamenají svět a její výkony se dočkaly pochval od kritiky. Objevila se ve hrách jako Private Lives nebo Antony and Cleopatra. Ani ona se zrovna nepřetrhla, pokud jde o role v televizi, ale přesto přijala nabídku na seriál Any Human Heart. I ona byla k vidění v reality show Kdo myslíš, že jsi?. Ovšem, v britské verzi. Pokud jde o osobní život, tak, stejně jako Samantha, ani Kim není úplný "kliďas". Má za sebou tři manželství, spojována byla i s kanadským ministerským předsedou a dalšími význačnými osobnostmi. Aktuálně není známo, s kým žije. Jen pro zajímavost, herečka měla v roce 1988 rezervované místo v letu 103 společnosti Pan Am. Ale na poslední chvíli svou cestu zrušila. To jí zachránilo život, na palubě vybuchla bomba nastražená teroristy.

Kristin Davis/Charlotte York

Kristin se na rozdíl od kolegyň primárně nezaměřila na divadlo, ale zůstala u televizní a filmové tvorby. Všimnout jste si jí tak mohli v komedii Trable v ráji (2009) nebo dobrodružné podívané Cesta na tajuplný ostrov 2 (2012). Nedávno se také objevila v seriálu Bad Teacher, ale ten byl zrušen. Herečka se v minulém roce přece jen rozhodla dát šanci divadelnímu světu a zahrála si ve hře na motivy Osudové přitažlivosti. Davis také spolupracuje se sítí obchodů Belk, navrhla pro ně kolekci oblečení a doplňků pro ženy. Kristin se intenzivně věnuje charitě, v roce 2010 dostala cenu Wyler Award a to za oddaný boj za záchranu afrických slonů. V roce 2011 David adoptovala dceru Gemmu Rose, společně žijí v Los Angeles.

Cynthia Nixon/Miranda Hobbes

Cynthia měla bohaté zkušenosti s divadlem už v době, kdy se začala objevovat v Sexu ve městě (byla nominována na cenu Tony). Do povědomí širšího publika se ale zapsala až díky roli Mirandy, za kterou získala Emmy. I když všimnout si jí mohli diváci i před Sexem ve městě, třeba v Addamsově rodině 2 (1993). Po konci Sexu ve městě na televizi nezanevřela, zahrála si v hromadě dalších seriálů, od Dr. House, přes zábavné Studio 30 Rock, až po skvělého Hannibala (recenze). Pokud jde o filmy, tak zmínit můžeme třeba Angličana v New Yorku (2009) nebo cameo v Kopačkách (2008), případně novinku Stockholm, Pennsylvania (2015). Samozřejmě, dál pokračuje v hraní v divadle, v roce 2006 dokonce vyhrála cenu Tony za hlavní roli v představení Rabbit Hole. Z manželství s učitelem Danny Mozesem má herečka dvě děti a to Samanthu a Charlese Ezekiela. Dvojice vztah ukončila v roce 2004. Následně začala herečka chodit s aktivistkou v oblasti vzdělávání Christine Marinoni, zasnoubily se v roce 2009, svatba byly o tři roky později. V roce 2011 se jim narodil syn Max (biologickou matkou je Marinoni). Cynthia se označuje za bisexuálku. Herečka také pomáhá ženám s rakovinou, jí samotné byla diagnostikována rakovinu prsu a to v roce 2006, ale porazila ji. Od té doby se jí podařilo například přesvědčit NBC, aby vysílalo pořad o boji proti rakovině v hlavním vysílacím čase a stala se ambasadorkou organizace Susan G. Komen for the Cure.

SOUVISEJÍCÍ: HERECKÉ HVĚZDY, KTERÉ SE NEBÁLY PŘIZNAT BISEXUÁLNÍ/HOMOSEXUÁLNÍ ORIENTACI

Sledovali jste Sex ve městě nebo jste nikdy nechápali, co na něm ostatní vidí?

1 komentářů:

  1. Pro mě osobně je tento seriál velmi klíčový, patří k těm, které se mi neomrzí a jednou za čas jej zkouknu z vlastní seriálotéky. V prvé řadě si ani nemyslím, že v dnešní ač tak otevřené době by byl mimo mísu, protože každý člověk řeší problémy v něm řešené. A s postupujícím věkem v tom nacházím situace, které v mladším věku můžu se jen snažit pochopit a jak jde život, tak to třeba i sama zažiju, tak je to takové zajímavé.
    Nicméně - je to pro mě jeden z nejlepších seriálů a i když bych ráda věděla, co a jak, jsem ráda, že má určený konec. Prostě nevidíte-li filmy, tak poslední díl ukazuje tečku a to se dnes málo vidí. Nastavované kaše nesnáším. Ráda vím, jak to dopadne.
    Na Prima love jej dávali pořád a pro mě to byl vždy večerníček, příjemná tečka u vína s manželem. A pak šup do reality a užívat si sama!
    A filmy? Nevadí mi, i když kvalitou seriál nedosahují, hlavně dvojka, tak doufám v tu trojku, která snad bude opravdu tečkou a já si svoje hrdinky nechám zase jen v seriálové podobě.
    Často jsem uvažovala, která z nich bych tak asi byla a uvědomila jsem si, že jsou ty baby velmi dobře napsané, protože v každé z nás je kousek Samanthy, kousek Mirandy, kousek Charlotty a kousek Carrie. Ale paradoxně mi nejmíň sedí Carrie, i když je nejhlavnější. Nejzábavnější je Samantha, nejlepšího chlapa na konci má Charlotta, správňácká je Miranda a Carrie - má prostě štěstí, že umí psát:-).
    Z chlapů mám nejraději Harryho a Steve. :-)


    Za mě stokrát ano. A děkuju za článek.

    Katynka

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.