pátek 8. května 2015

Pilotní sezóna 2015: Objednána kopa novinek! A Agenti S.H.I.E.L.D.u opět přežili svou smrt!


AKTUALIZOVÁNO: VÝKONNÝ PRODUCENT CONSTANTINEA PROZRADIL, JAKÝ OSUD ČEKÁ KOMIKSOVÝ SERIÁL. Všechny novinky o objednávkách a rušeních pěkně pohromadě.

Jak už pomalu bývá zvykem, když se na odhalení televizních plánů stanoví nějaké datum, většinou tyto plány uniknou do médií ještě předtím. Stejně je to i pro letošní rok, jelikož většina informací už se dostala ven a Upfronts nás tak budou zajímat jen kvůli vypouštění prvních trailerů seriálových novinek.

A zde je čerstvá várka informací z celoplošných amerických stanic:

ABC

ABC není žádný troškař, a tak si objednala hned celou kopu novinek. Potenciálním hitem je čtvrté drama od Shondy Rhimes (Chirurgové, Vražedná práva atd.) The Catch. Půjde o příběh úspěšné vyšetřovatelky podvodů, která se stane obětí podvodu jejího snoubence.

Politický thriller The Family nás zavede do příběhů rodiny úspěšné političky, které se po deseti letech vrátí její syn, jenž byl považován za mrtvého. Je ale skutečně tím, za koho se vydává?

Of Kings and Prophets se nedá nazvat jinak než biblickou Hrou o trůny. I zde se odehraje velký boj o moc a svou roli v tom sehrají kouzla, proroctví a jiné čáry máry. Jediný rozdíl mezi tímto projektem a Hrou o trůny je ten, že zde je příběh inspirován biblickými postavami.

Akční drama z prostředí rekrutů FBI Quantico je podle prvních informací obří hit nevídaných rozměrů. Budeme přeskakovat v čase a sledovat osudy skupiny mladých rekrutů FBI, kteří se zapletou do největšího teroristického útoku od dob 11. září.

Dříve pojmenovaný seriál Boom, který nyní hledá nový název, se točí kolem největšího ropného objevu v dějinách Ameriky. A my se podíváme na zoubek mladému páru, který chce díky ropě začít nový život. Půjde vlastně o novou verzi Dallasu.

Tvůrci Wicked City si zřejmě věří, protože už teď slibují, že každá sezóna se bude věnovat jinému příběhu z bohaté kriminální historie LA. To znamená, že každá řada by byla s novými postavami a v jiné éře. Ta první by se měla točit kolem případu vraždy v roce 1982.

Pokud jde o komedie, ABC se opět nebojí jít proti zavedeným námětům a přináší zase něco nového. The Real O'Neals píchne do vosího hnízda katolické církve, když jednu zdánlivě perfektní katolickou rodinu rozvrátí rodinná tajemství. V tu chvíli se přestanou chovat perfektně, ale tak, jak jim velí jejich rozdílné povahy.

Fanoušky maňásků potěší objednání komedie Muppeti, kteří převezmou model Modern Family a v dokumentárním stylu nám přiblíží osobní životy populární maňásků ze Sezame, otevři se. Tohle bude buď kravina nebo skvělá podívaná, nic mezi tím.

Dr. Ken je příběhem Kena Jeonga, který původně vystudoval doktořinu. Ve fiktivní verzi sama sebe si Ken zahraje lékaře, který sice chce pomáhat, ale chybí vždycky se to obrátí v katastrofu.

Bohužel nepotěšíme fandy Cristely a Forever. Tyto seriály končí. Po dvou řadách se odporoučí i drama Resurrection společně se svým nedělním souputníkem Revenge.

A teď k obnovování. Překvapení přichází v podobě kritiky chváleného ale diváky zavrženého American Crime. Tento seriál dostává druhou řadu. To samé platí i pro drama Secrets & Lies. Stejné to je i s muzikálovým Galaventem, který se dočká vyřešení svého cliffhangeru z první řady. A když už jsme u těch druhých řad, jedna čeká i na Agentku Carterovou.  Třetí řady se dočkají Agenti Shieldu. To bohužel znamená, že plánovaný spin-off Agentů nebude.

Nových řad se dočkají i veteráni Chirurgové, Once Upon A Time, Modern Family, The Middle, The GoldbergsCastleNashvilleScandal a novinky How To Get Away With Murder a Black-ish.

CBS

Novinky ohledně CBS najdete například v tomto článku.

CW

Zrušením veterána Hart of Dixie a novinky The Messengers televize pro mladé zřejmě nikoho nepřekvapila.

A aby se to trochu vyvážilo, CW se rozhodla objednat hned trio nových seriálů. Nejméně zajímavým projektem je Crazy Ex-Girlfriend, která byla vyvíjena už pro kabelovku Showtime, ale ta se jí zřekla. Nyní se tedy seriál o mladé a úspěšné dívce, která se vzdá kariéry a přestěhuje se do jiného města, aby našla lásku. A pokud jsem to ještě nezmínil, seriál bude muzikálovou komedií.

Další novinka už je pro CW vhodnější, i když hodně připomíná mix Walking Dead a Last Ship. Jedná se o novinku šéfky Upířích deníků a Originals Julie Plec - Cordon. Děj se bude točit kolem Atlanty, v níž vypukne smrtící epidemie. Okamžitě je zbudována karanténa a započne hledání léku. Ti, kteří zůstanou na druhé straně karantény, se ale budou muset poprat jak s epidemií, tak i s ostatními, méně přizpůsobivými lidmi.

Objednávka seriálu DC's Legedns of Tomorrow byla jistou věcí, jelikož se jedná o spin-off Arrowa a Flashe. V tomto seriálu bude cestovatelem v čase Ripem Hunterem sestaven tým superpadouchů i superhrdinů. Jen ti totiž dokáží porazit nesmrtelnou hrozbu a odvrátit zánik celé planety. Hlavní postavou bude superhrdina Atom v podání Brandona Routha. K němu se mimo jiné připojí i oblíbený padouch z Flashe - Captain Cold v podání Wentwortha Millera.

FOX

Ačkoli FOX v poslední době neměl s hranými komediemi příliš velký úspěch, ještě to nevzdává. Velkou nadějí by měl být potenciální hit The Grinder o televizním právníkovi, jehož pořad je po dlouhé době zrušen. A tak se hlavní hrdina s tváří Roba Lowa rozhodne vrátit do malého rodného městečka, protože si myslí, že má dostatek zkušeností k převezmutí rodinné právnické praxe.

V další komedii zazáří John Stamos v roli dědečka v seriálu Grandfathered. Zde budeme sledovat osudy muže, který ze dne na den zjistí, že je otcem a zároveň dědečkem.

Velkým překvapením je objednávka seriálu The Guide To Surviving Life, ve kterém nehraje téměř žádná hvězda. Celé obsazení je navíc velice mladé. Přesto tento seriál u testovacího publika uspěl, a proto si ho FOX vybral. Svým způsobem půjde o variaci na Modern Family a How I Met Your Mother. Dvacetiletý mladík bude divákům skrze své životní zážitky vyprávět, jak překonat úskalí života a lásky.

Bohužel na FOXu se nepoučili a i letos objednali jeden z nejhorších pilotů v nabídce - Rosewood. A opět je to variace na Dr. House. Tentokrát je titulní hrdina patologem, který ve své nejmodernější laboratoři vždy přijde na pravou příčinu smrti.

A když už je řeč o smrti... jako mrtvý se jeví pilot Studio City o hudbě, drogách a sexu. Jeden Empire FOXu zřejmě stačí.

NBC

Jelikož NBC potřebuje posilnit zejména svou komediální stáj, rozhodla se objednat nový sitcom People Are Talking. Ten se bude točit kolem dvou párů, které se samozřejmě přátelí a rozebírají všelijaká témata včetně sexu.

Příliš originálně nezní ani premisa objednaného sitcomu Crowded. Pokud jste alespoň trochu zdatní v angličtině, pak už vám nejspíše došlo, že ve volném překladu se seriál jmenuje Přelidněno. A přelidněno bude. Konkrétně v domě manželského páru, ke kterému se znovu nastěhují dvě dospělé dcery a aby toho nebylo málo, tak se k nim nakvartýrují i jejich rodiče v důchodu.

Zajímavější už je další objednaná komedie nazvaná Superstore. V ní budeme sledovat zábavné příběhy pracovníků jednoho z obrovských obchoďáků. Seriál byl od samého počátku favoritem na objednání celé série. Podle prvních informací by mělo jít o skutečně vtipnou komedii se sympatickým obsazením.

AKTUALIZACE: Producent seriálu Constantine Daniel Cerone na svém twitterovém účtu oznámil, že NBC druhou řadu neschválilo. Tvůrci se ale nevzdávají a dál intenzivně hledají "nový domov" pro vcelku zábavný komiksový seriál.





0 komentářů:

Okomentovat

Děkujeme za Váš názor.