neděle 10. května 2015

Návštěvnost kin: Ani prsatice Sofía Vergara na Avengery nestačila

Však se také objevila v ne zrovna povedeném filmu.


Minulý týden měli v Americe premiéru Avengers: Age of Ultron (recenze) a samozřejmě obsadili první místo. A to si udrželi, přestože jim tržby klesly o skoro 60 % na 77,2 milionů dolarů. To je ale pořád skvělá částka, která bez problémů stačila na to, aby se film udržel v čele. Aktuálně už mají druzí Avengers na kontě skoro 875 milionů dolarů celosvětově.

Ne zrovna skvěle hodnocená komedie Divoká dvojka s Reese Witherspoon a Sofíou Vergarou skončila na dvojce. Ale finančně si nevede úplně skvěle, startuje s 13,3 miliony dolarů. Ovšem, film byl relativně levný, vyšel na 35 miliónů dolarů, takže je to ne oslňující, ale také ne tragický začátek.

5,6 milionů dolarů si připisuje romantická podívána The Age of Adaline, které je podle názoru recenzentů koukatelná, ale o žádný skvost nejde.

Rychle a zběsile 7 stále láká

Z dvojky na čtyřku klesl blockbuster Rychle a zběsile 7, který tentokrát získal 5,27 milionů dolarů. Pokud jde o tržby z amerických kin, tak je film s 338,42 miliony dolarů samozřejmě nejúspěšnějším titulem tohoto roku, ale druží Avengers už projektu dýchají na záda, mají na kontě 312,59 milionů dolarů.

Kritiky strhaná komedie Policajt ze sámošky 2 u diváků nepohořela tak jako u novinářů. Do kasičky se jí aktuálně přikutálelo 5,19 milionů dolarů. Celkově pak film překročil hranici 82 milionů při rozpočtu 30 milionů.

Chválené sci-fi Ex Machina dostalo k dispozici dalších 725 kin (byla tedy k vidění v 2 004 sálech), což vedlo k tržbám vyšším o 51,8 %. Film získal 3,47 milionů dolarů.

Devět týdnů s Popelkou

Animáč Konečně doma sice podle hodnocení nepatří k vrcholům žánru, ale z ekonomického hlediska je na tom relativně dobře. S třemi miliony z tohoto víkendu má na kontě celkem 330,21 milionů dolarů.

Z desítky na osmičku poskočilo historické drama Dáma ve zlatém, které utržilo 1,65 milionů dolarů. To je o necelá tři procenta více než minulý týden.

Devět týdnu už je mezi desítkou nejvýdělečnějších filmů v amerických kinech nová verze klasického příběhu Popelka. Aktuálně získala 1,57 milionů.

Žebříček uzavírá chválený horor Odebrat z přátel, který získal 1,41 milionů dolarů.

Něco pro slavíky i fandy sci-fi

Příští týden budou mít premiéru dva velmi odlišné filmy. Milovníci postapokalyptických podívaných se jistě nemohou dočkat dalšího Šíleného Maxe, tentokrát s podtitulem Zběsilá cesta.

Startuje také komedie Ladíme 2 a podle recenzí se diváci určitě pobaví.

0 komentářů:

Okomentovat

Děkujeme za Váš názor.