pátek 8. května 2015

Hvězdy našeho mládí: Melrose Place - Co dělají a jak vypadají herci z "mladšího bratříčka" Beverly Hills 90210

Nebyli tak bohatí jako kolegové z Beverly Hills, ale i tak jsme jejich příběhy poctivě sledovali.

Seriál Melrose Place se na obrazovkách objevil 8. července 1992 a vydržel na nich sedm let. Dočkal se sedmi řad a 226 epizod.

V roce 1994 měl premiéru spin-off nazvaný Models s.r.o., ale ten se dočkal jen jedné řady. Příliš dlouhý život neměla ani nová verze Melrose Place, kterou začala vysílat stanice The CW v roce 2009. I ta přežila jen jeden rok.

Co se týče původního seriálu, tak ten sice spadá do žánru "mýdlová opera", ale to neznamená, že se nelíbil kritikům. Melrose Place se podařilo posbírat několik nominací na Zlatý glóbus.

Josie Bissett/Jane Mancini

Josie v seriálu hrála pět a půl řady, poté si z osobních důvodů dala pauzu, ale vrátila se v závěrečné sezóně. Postavu Jane si znovu zahrála i v nové verzi Melrose Place. Jeho stín zatím ale nepřekonala. Melrose Place je jejím nejvýraznějším pracovním úspěchem. Sice byla k vidění v různých seriálech (Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti) a převážně televizních filmech (Šance na lásku), ale sympatická Jane Mancini pro ni byla největší kariérní šancí. Kromě zmíněných projektů si zahrála například ve filmu Druhá žena, který režíroval kolega z Beverly Hills Jason Priestley a nedávno jsme ji mohli zahlédnout v dalším televizním filmu a to Paper Angels. Kromě herectví si Josie vydělává jako tvář a mluvčí různých firem nebo knižní editorka. Sama také píše (vyšla jí kniha Tickle Monster). V letech 1992 až 2006 byla Josie vdaná za kolegu z Melrose Place Roba Estese, mají spolu dvě děti.

Thomas Calabro/Michael Mancini

Thomas je jediným hercem, který v seriálu vydržel od začátku do konce. Kromě toho na několik dílů dohlédl i jako režisér. Po konci Melrose Place pokračoval hlavně v práci na seriálech (Plastická chirurgie s.r.o., Námořní vyšetřovací služba). Také on se vrátil v Melrose Place z roku 2009. Nedávno se objevil i v seriálu Glee. V minulém roce si pak zahrál v thrilleru Locker 13. Thomas byl v letech 1993 až 2005 ženatý s Elizabeth Pryor. Má tři děti.

Amy Locane/Sandy Harling

Je pravda, že obsazení Melrose Place se střídalo jako na běžícím páse, ale i tak je Amy výjimečný případ. Ze seriálu odešla už po třinácti dílech. Poté se vrhla hlavně na filmy, například Zázračný běžec (1997) nebo Sekretářka (2002). V roce 2002 se Amy vdala za podnikatele a dobrovolného hasiče Marka Bovenizera. V roce 2010 herečka způsobila dopravní nehodu, při které zemřela šedesátiletá žena. V krvi herečky byl nalezen alkohol a byla odsouzena na tři roky vězení.

Doug Savant/Matt Fielding

Herec, který ztvárnil první otevřeně homosexuální postavu v celostátní televizi (i když pravdou je, že některé scény si prošly cenzurou, FOX rychle vystřihl polibek Douga a Ty Millera, který se odehrál v druhé řadě), vydržel v seriálu pět řad. Poté si do životopisu připsal hromadu menších seriálových rolí (Firefly, JAG, 24 hodin) a pár filmových (Godzilla). Výrazněji na sebe upozornil opět díky seriálu a to Zoufalé manželky. Jeho zatím poslední hereckou prací je film April Rain (2014). I Doug našel lásku během natáčení Melrose Place, v roce 1998 se oženil s herečkou Laurou Leighton. Mají spolu dvě děti. Doug má ještě další dvě z předchozího manželství s Dawn Savant.

Grant Show/Jake Hanson

Také Grant si zahrál v pěti řadách seriálu. I poté ale zůstal věrný hlavně televizi (Odpočívej v pokoji, Chirurgové, Dirt). Kromě toho ale vrhl i na divadlo, kterému se věnuje intenzivně. Po několika ne úplně úspěšných seriálech se začal objevovat v projektu Devious Maids od tvůrce Zoufalých manželek Marca Cherryho. Třetí řada začne 1. června 2015. Od roku 2012 je Grant ženatý s herečkou Katherine LaNasa. V roce 2014 se jim narodila dcera Eloise.

Andrew Shue/Billy Campbell

Andrew vydržel v seriálu o něco déle než většina kolegů a to šest řad. Během této doby se stačil objevit například ve filmu Vyvolávač deště (1997). Nedá se ale říct, že by se poté zrovna přetrhl, pokud jde o herectví. Příliš projektů na kontě nemá. Naposledy to byl film Holky fotbal nehrajou (2007). A právě k fotbalu má hodně blízko, sám byl profesionálním hráčem. V jednu dobu byl dokonce jediným (velmi úspěšným) fotbalistou bílé pleti v Zimbabwe Premier Soccer League (ano, čtete dobře, Zimbabwe). Andrew také začal podnikat, stojí za několika úspěšnými webovými stránkami (např. CafeMom, na které si vyměňují zkušenosti matky).

Courtney Thorne-Smith/Alison Parker

Stejně jako většina ostatních původní herců, Courtney se rozhodla odejít po páté řadě. A to i přes fakt, že šlo zatím o její nejvýraznější hereckou příležitost (zkušenosti už ale měla a to v hromadě filmů, řeč je například o dramatu Lucas, ve kterém si zahrál i Charlie Sheen). Ale Courtney nezmizela v zapomnění. Měla štěstí a získala roli v další kultovní sérii a to Ally McBealová. Původně se sice herečka ucházela o postavu Ally, ale nakonec získala roli Georgie. Tvůrci se ale rozhodli, že od začátku čtvrté řady už postava nebude jednou z hlavních, následně se objevovala jen sporadicky. Brzy přišla jiná nabídka, opět seriálová a to According to Jim. Tam strávila Courtney období 2001 až 2009. O pár měsíců později se upsala sitcomu Dva a půl chlapa. Kromě herectví se věnuje i psaní a také působí jako tisková mluvčí. Courtney v devadesátých letech chodila a Andrew Shuem, v roce 2000 se ale vdala za genetika Andrew Conrada. Rozvedli se následující rok. V roce 2007 se opět vdala a to za marketingového prezidenta Rogera Fishmana. V roce 2008 se jim narodil syn Jacob.

Vanessa A. Williams/Rhonda Blair

Přestože jsme Rhondu v seriálu viděli jen v průběhu první řady, tak se právě Melrose Place stalo jejím největším úspěchem. Ale v průběhu let se ukázala v mnoha jiných projektech. Ovšem, šlo hlavně o méně výrazné role. Zmínit můžeme seriál Murder One nebo film Matka (1996). Tento rok ji uvidíme v thrilleru Who Shot the Sheriff, který by jí mohl pomoci nakopnout kariéru. V roce 1993 začala chodit s Andrew Wisemanem. Později se vzali a mají spolu dvě děti.

Daphne Zuniga/Jo Reynolds

Kromě Melrose Place se Daphne objevila i v dalších poměrně úspěšných seriálech jako je One Tree Hill. Za zmínku určitě stojí i role v povedené sci-fi parodii Spaceballs (1987), ale ta samozřejmě vznikla už před Melrose Place. Po konci Melrose Place se věnovala jak televiznímu, tak filmovému herectví, ale jen málokterý projekt se dočkal většího úspěchu. Ale třeba se to změní díky Who´s Driving Doug, který má naplánovanou premiéru na příští rok. Daphne hraje i v divadle a také se věnuje produkci. Herečka je velkou bojovnicí za ochranu přírody, angažuje se v několika kampaních, které se jí věnují.

Také jste "žrali" Melrose Place?

7 komentářů:

  1. A kultovní Bitch Amanda???

    OdpovědětVymazat
  2. Mně tam chybí někdo, kdo tomu seriálu dal štávu, a to Kimbrly a pak ještě stal za zminku, ten doktor, co to táhnul s Amandou a tá mrcha ségra od Jane Manchini.. serila jsem miloval a byl bych rád za reprízu, byl fakt super..

    OdpovědětVymazat
  3. Jak už jsem několikrát zmiňoval, v rubrice dostávají prostor ti, kteří jsou představitelé hlavních rolí od počátku (i když třeba je na třináct dílů :)). Kdybych se věnoval všem, kteří se v některých seriálech vystřídají (přestože jde často o ikonické postavy), tak bych se musel zbláznit :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale zase když to tady píšeš, tak proč to nenapsat pořádně? Kdyby to byla seminární práce, byla by neúplná a byla by to tak trojka. Řad totoho seriálu bylo dost a mohlo se to pojmout jako ti herci, co byli v té dané sérii velmi frekventovaní.
      Ale jinak děkuju, ráda si to počtu. Opravdu.

      Katka

      Vymazat
    2. Už od počátku této rubriky články zpracovávám tak, že prostor dostanou prioritně herci, kteří představují hlavní role od první řady. Pro tebe je zase podstatné to, jak byli herci frekventování (předpokládám, že je řeč o počtu epizod, ve kterých se objevili). Já bych tedy neznámkoval, ale mně by se zase nelíbilo, kdyby v přehledu absentovali herci, kteří byli v seriálu od počátku jen proto, že se neukázali v takovém množství epizod jako jiní, kteří nastoupili až v průběhu natáčení. Existuje několik faktorů, na základě kterých lze podobný typ článku sestavit a já bych si nedovolil říct, který je špatný nebo dobrý. Aby byli spokojení všichni, musel bych se věnovat všem hercům a to by bylo prostě šílenství, v Melrose Place se v hlavních rolích vystřídalo 23 herců.

      Vymazat
  4. No pre boha, amanda a kimberly boli alfou a omegou celeho serialu, videl pan autor vobec aspon jeden diel tohoto kultu ? Apropo serial po prvej serii bol na odstrel a prichod heather ho restartol, takze vsetky kritiky su opravnene. Sorry, ale to akoby ste napisali clanok o dallase bez j.r. zleeee

    OdpovědětVymazat
  5. Klasika. Postavu Rhondy si sotva vybavím, Amanda a Kimberly si tu ale být podle Lysého nezaslouží, páč nebyly v úplně prvním díle. Kdyby pan redaktor alespoň jednou začas použil trochu sebereflexe a místo trapných výmluv uznal, že ty dvě ve výčtu opravdu chybí, chodilo by se na Gorrilu mnohem lépe a za mě častěji.

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.