čtvrtek 23. dubna 2015

X-Men: Apocalypse: Představitel ústředního zloducha Oscar Isaac vypráví o své postavě

Charismatický herec prozradil pár zajímavých věcí.


V dalším přírůstku do série X-Men, který se jmenuje X-Men: Apocalypse, bude hlavním záporákem (to je s ohledem na název velmi překvapivé) Apocalypse. Jde o jednoho z nejstarších mutantů vůbec a není to někdo, s kým je radno si zahrávat. Ztvární ho Oscar Isaac, který se rozpovídal o tom, jak Apocalypse "lanařil" čtyři jezdce apokalypsy, což jsou v komiksu jeho věrní a obávaní společníci.

"Aniž bych toho chtěl moc prozradil, tak řeknu, že to, jak získá čtyři jezdce apokalypsy, je skvělé. To, jak to udělá, je hodně zajímavé. Nápad byl takový, že to provede stejně jako vůdci kultu - ti najdou lidi, kteří něco potřebují a pokusí se jim to splnit a stejně je to v případě všech čtyř jezdců.... Na individuální úrovni dovede odhalit jejich skutečnou sílu a jejich pravou podstatu. A také dokáže odhalit slabiny - to jak slabými jsme se stali. A to díky tomu, že je to starověká entita. Takže se proberu - myslím, že v roce 1983 - a pronesu: ´Jak je možné, že se svět stal tak slabým? Jak je možné, že jsme dovolili to, abychom se stali tak slabými a zotročili jsme sami sebe?"

Bylo naznačeno, že Apocalypse bude mít ve filmu několik podob a tak padla otázka, zda se na to těší:

"Určitě. Musíte přijít na to, jaká má omezení, jak to ovlivňuje jeho pohyb a co ho to stojí. To je vždy zábavné. Takže sednout si se Simonem Kinbergem (producent a scenárista filmu, pozn. redakce) a probírat to ve stylu ´Tak co to třeba udělat takhle?! Tohle dělá v komiksech, můžeme to nějak zakomponovat do filmu? Nebo, jestliže získá své schopnosti náhle, jak to provést, aby to nepřišlo jako blesk z čistého nebe? - to je pro mě jako fanouška zábava. Je zábavné se zabývat takovými věcmi. Ale ano, to jak se jeho schopnosti projevují, je v určité míře závislé na interpretaci. Protože je jich tolik a jsou tak ohromující."

Tvůrci by si měli dávat bacha, Apocalypse je jedním z nejklasičtějších protivníků X-Menů, takže by asi nebylo úplně vhodné se extrémně odklonit od předlohy. Uvidíme, jaký nakonec En Sabah Nur alias Apocalypse bude. Dozvíme se to 19. května 2016.

Těšíte se na Apocalypse?

1 komentářů:

  1. Chtělo by to Wolverina jako jednoho z jezdců... Jeho stav po budoucí minulosti by tomu napovídal.

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.