středa 29. dubna 2015

Téma: Pět plánovaných pokračování/rebootů/restartů/remaků, o kterých se mluví, ale zřejmě se jich nedočkáme

Mluví se o nich, ale to je asi tak vše, čeho jsme se zatím dočkali. Často se u nich střídají režiséři, scenáristé i herecké hvězdy, občas se objeví i předběžné datum premiéry, ale tím to hasne.

Sliby chyby. Platí to i ve filmovém světě. To, že se něco s velkou pompou ohlásí, nemusí ještě nic znamenat. Už jsme to zažili mnohokrát. Filmaři něco tvrdí, dušují se, že to bude tak a ne jinak, ale za pár týdnů je vše jinak.

Pětice následujících filmů je toho jasným důkazem. Přestože se o nich mluví už roky a je nám slibováno, že se jich dočkáme, tak k tomu zatím nedošlo a hádáme, že už ani nedojde.

Kill Bill 3

Dvojdílná pocta kung fu spektáklům od režiséra Quentina Tarantina zabodovala nejen finančně, ale ani kritici nebyli zklamaní. A tak se začalo mluvit i o pokračování. Sám Tarantino v roce 2004 prozradil, že chce, aby šlo o trilogii s tím, že ve finálním filmu se Sofie Fatale (Julie Dreyfus) ujme dcery Vernity Green (Vivica A. Fox) Nikki (Ambrosia Kelley), vycvičí ji a dopřeje jí pomstu za smrt své matky. V roce 2007 se pak objevily zprávy, že není v plánu jen jeden film, ale rovnou dva. O dva roky později Tarantino opět prohlásil, že si Nevěsta (Uma Thurman) znovu zabojuje a počítalo se s tím, že půjde o jeho devátý film. Ovšem, v roce 2012 se režisér vyjádřil v tom smyslu, že další Kill Bill je nepravděpodobný a chce se zaměřit na jiné projekty.

Šance na vznik: 5 %
Stojíme o to? Docela ano. Oba filmy nás bavily, tak bychom brali i třetí.

Mortal Kombat 3

Pro nás je první Mortal Kombat (1995) stále jednou z nejzábavnějších adaptací videoher. Druhý díl už tak okouzlující nebyl, ale přesto bychom byli rádi, kdyby série dostala další šanci. A v roce 2010 to začalo vypadat nadějně. Režisér Kevin Tancharoen natočil na vlastní náklady krátký film Mortal Kombat: Rebirth, který na tématiku nahlížel o něco realističtěji a byl také roztomile krvavý. Projekt zaujal společnost Warner Bros., která režisérovi svěřila dohled nad webovým seriálem Mortal Kombat: Legacy, který se zatím dočkal dvou řad. Počítalo se s tím, že vznikne první řada a pak se Kevin konečně bude moci vrhnout na svou vysněnou celovečerní verzi. Dokonce byl najat i scenárista Oren Uziel. Ale první klapka ne a ne padnout a tak se Tancharoen vrhl na druhou řadu Mortal Kombat: Legacy. Poté se ale nic nedělo a Kevin se nakonec rozhodl, že už bylo čekání dost a s ohledem na nečinnost Warner Bros. a New Line Cinema z projektu odstoupil. Co se bude s filmem dít dál, to není vůbec jasné. Ale moc nevěříme tomu, že ho uvidíme.

Šance na vznik: 10 %
Stojíme o to? Ano. Mortal Kombat: Rebirth byl hodně povedený a věříme, že celovečerní film v podobném stylu by byl hodně zábavný.

Vládci vesmíru

Sci-fi podívaná inspirovaná oblíbenými hračkami od Mattelu, která se v kinech objevila v roce 1987 si finančně nevedla kdovíjak skvěle (tržby byly jen 17,34 milion, zatímco rozpočet si vyžádal 22 milionů), ale to nemění nic na faktu, že nás film docela bavil. Když se tak před pár lety začalo mluvit o další verzi, která bude vizuálně odkazovat na 300: Bitva u Thermopyl, zbystřili jsme. Po nějaké době jsme ale znervóznili, když se začala u projektu střídat jména scenáristů a režisérů, což obvykle nevěstí nic dobrého. V roce 2009 pak Sony převzala práva od Warner Bros. a to proto, že se producent Joel Silver a Warner Bros. nemohli dohodnout na tom, jak by měl film vypadat. V roce 2010 pak bylo oznámeno, že režii zajistí Jon Chu a objevily se zvěsti, že by si cameo mohl střihnout původní představitel He-Mana Dolph Lundgren. V roce 2013 Chu prozradil, že půjde o "origin" příběh. Následně jsme se dozvěděli, že Chu nakonec režírovat nebude. Minulý rok se pak vyrojily zprávy, že na jeho místo nastoupil Jeff Wadlow, ale později se ukázalo, že přepisuje scénář (asi jako stý v pořadí). Scénář je prý v současnosti už hotový. Ale ani to není záruka, že se filmu dočkáme. Z pětice filmů, o kterých je řeč, mají noví Vládce vesmíru k realizaci asi nejblíže, ale nám něco říká, že v blízké budoucnosti natáčení prostě nezačne.

Šance na vznik: 40 %
Stojíme o to? Proč by ne, He-Man je frajer.

Sedm 2

Extrémně deprimující a atmosférický thriller Sedm (1995) byl velmi úspěšným a zaslouženě. A v podobných případech prostě musí dříve nebo později přijít řeč na sequel. Mluvilo se o tom, že by se zaměřil na postavu ztvárněnou Morganem Freemanem, zatímco David (Brad Pitt) by byl v ústavu pro duševně choré. Vznikl scénář, který byl "vtipně" nazván Ei8ht a rozjela se preprodukce. Ale ani Pitt, ani Freeman se vrátit nechtěli a režisér David Fincher prohlásil: "Mám o to asi takový zájem, jako o cigaretu vraženou v oku." Ovšem, scénář byl nakonec výrazně přepracován a použit pro film Solace, kterého se dočkáme v tomto roce. Nepůjde, ale o pokračování filmu Sedm. U toho další díl s velkou pravděpodobností nehrozí. Ale zase si můžete užít bollywoodský remake Samay: When Time Strikes (2003).

Šance na vznik: 5 %
Stojíme o to? Ne. Jsme si jistí, že by pokračování/nová verze nesahala původní, ani po kotníky.


Forrest Gump 2

Jako inspirace pro skvělý film Forrest Gump (1994) posloužil román Winstona Grooma a právě on, v reakci na úspěch filmu (skoro 668 milionů dolarů tržby, šest Oscarů, tři Zlaté glóby) napsal pokračování nazvané Gump and Co.. To se objevilo ani ne rok od premiéry filmu. A autor dokonce souhlasil, aby tvůrci natočili podle knihy film. Což je překvapení, protože ho v případě Forresta Gumpa studio Paramount "očůralo". Za práva měl dostat 350 tisíc dolarů a 3 % ze zisku. Účetní ale čarovali a docílili toho, že se film jevil jako ztrátový a Groom procenta z tržeb nedostal (paradoxně, Tom Hanks, kterému místo platu byl přislíben podíl ze zisku, odešel se 40 miliony dolarů). A aby toho nebylo málo, během šesti děkovných řečí během předávání Oscarů nikdo Winstona nezmínil. To prostě naštve. Nakonec se ale Paramount a Groom usmířili, také díky tomu, že autor uzavřel se společností smlouvu o odkupu práv na Gump and Co.. V roce 2001 vznikl scénář, který napsal scenárista prvního filmu Eric Roth a odevzdal ho v 10. září 2001. Následující den ale došlo k útoku na "Dvojčata" a to mělo na USA takový dopad, že byl film odsunut na druhou kolej. Z té už se ale nevrátil. V roce 2008 Roth prohlásil: "Svět se změnil. Očividně už uplynul nějaký čas, ale možná by k některým věcem mělo dojít pouze jednou a pak už v nich dál nepokračovat."

Šance na vznik: 0 %
Stojíme o to? V žádném případě. I když se inspirací stala kniha Winstona Grooma, i když scénář napsal Eric Roth a i kdyby se vrátil jako režisér Robert Zemeckis, neumíme si představit, že by dvojka byla stejně okouzlující jako první film.

U kterého filmu vás nejvíce zamrzelo, že se o něm mluvilo a nakonec prd z toho?

5 komentářů:

  1. Mě by se líbilo pokračování Návratu do Budoucnosti..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Někde jsem četl, že Zemeckis má právo veta na reboot a pokračování. Takže asi dokud je naživu, tak to (bohudík) nehrozí.

      Vymazat
  2. Z těchto pěti bych rozhodně nejvíc stál o Kill Bill 3, klidně dva díly, mohl by pak být třeba souboj Ambrosie vs. Perla.
    O pokračování Forresta bych nestál taky, ale z jiných důvodů. Knižní hrdina je totiž o dost jiný než filmovýa já ten film zas až tak rád nemám, Forrest z knihy mi přijde mnohem víc cool, je na něm rozhodně víc vidět, že není full retard 8-)

    OdpovědětVymazat
  3. a co mizerove 3 ty budou ?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dlouho se neobjevily žádné nové zprávy, takže hádám, že je to také "u ledu".

      Vymazat

Děkujeme za Váš názor.