neděle 5. dubna 2015

Návštěvnost kin: Stalo se to, co čekal skoro každý. Rychle a zběsile 7 je rekordní

Sedmý díl veleúspěšné série se chlubí devátým nejlepším premiérovým víkendem všech dob.

K tomu, aby člověk odhadl, že se z Rychle a zběsile 7 stane velehit, nebyly potřeba věštecké schopnosti. Nejen, že jde o extrémně výdělečnou sérii, ale film také posloužil jako rozloučení s Paulem Walkerem, který předčasně zemřel.

Bylo tak jasné, že se do kin poženou davy. A hnaly. Proto také není divu, že premiérové tržby z amerických kin jsou úchvatných 143,62 milionů dolarů. Díky tomu se projekt dostal na deváté místo v žebříčku filmů s nejvýdělečnějšími otevíracím víkendem a také je jedničkou, pokud jde o otevírací dubnové víkendy. Žádný jiný film uvedený v dubnu nedopadl lépe.

Pokud se budeme bavit o celosvětových tržbách, tak jsme zatím na částce 384 milionů dolarů. Jen pro zajímavost, žádný jiný projekt ze série nepřekonal během premiéry hranici 100 milionů dolarů. Nejblíže tomu byl šestý díl s nějakými 97,38 miliony.

SOUVISEJÍCÍ: CO ŘÍKAJÍ NA NEJNOVĚJŠÍ DÍL ZBĚSILÉ SÉRIE ZAHRANIČNÍ KRITICI?

S druhým místem a 27,4 miliony dolarů se musela spokojit jednička z minulého týdne, animovaná záležitost Konečně doma, jejíž tržby klesly o 47,4 %.

Kritiky strhaná komedie Zocelovací kúra je na tom ještě hůře, zisky se snížily o 61,8 %, což znamená, že si tentokrát projekt odnesl 12,93 milionů dolarů. Ale i to je dobré, s ohledem na kvalitu.

Popelka se drží

Nová verze Popelky, která zbytečně neexperimentuje, zůstala na čtvrté místě. I když ani ona se nevyhnula poklesu tržeb. Konkrétně o 39,6 %. Tentokrát v kasách kin zůstalo 10,29 milionů dolarů. Celkové tržby se přehouply přes hranici 350 milionů.

Kulatých deset milionů získala sci-fi podívaná Rezistence, která je po třech týdnech v distribuci na pátém místě.

Přestože chválenému hororu Neutečeš přibylo 437 kin (film byl tak o víkendu k vidění ve 1 655 sálech), tržby mu poklesly o 35,3 % na 2,47 milionů.

Překvapení z Anglie

Překvapilo premiérové drama Women in Gold, které vzniklo v koprodukci Velké Británie a USA. Přestože dostalo k dispozici jen 258 kin, tak se mu podařilo prodrat se mezi desítku nejvýdělečnějších filmů. Ovšem, vděčí tomu i Rychle a zběsile 7, které vytáhlo divákům z kapes většinu peněz a na ostatní filmy jich moc nezbylo. Nakonec tak byly i dva miliony dost, aby se projekt dostal do TOP 10.

Osm týdnů, osmé místo, 1,7 milionů dolarů, to jsou výsledky povedené špionážní akce Kingsman: Tajná služba (recenze), která je podle některých "bondovější" než novodobé bondovky.

Na devátém místě skončilo náboženské drama Do You Believe?, které stačilo jen na 1,5 milionu dolarů. Na chvostu žebříčku je další povedená podívaná z Anglie, Druhý báječný hotel Marigold s jedním milionem.

Kdo má odvahu postavit se proti zběsilému kolosu?

Jediný projekt měl "koule" na to, aby se pokusil příští víkend z trůnu sesadit Rychle a zběsile 7. Jde o romantiku The Longest Ride, ve které uvidíme Scotta Eastwooda, syna Clinta Eastwooda. Scott je sice označován za novodobý sexsymbol, ale jen charisma po otci asi nebude dost, aby se film dostal na první příčku.

2 komentářů:

  1. Aby taky ne film Rychle a Zběsile je skvělá popkornovka se vším všudy.

    OdpovědětVymazat
  2. O žádné jiné současné sérii nevim , že by ji takovým způsobem s každým dílem stoupaly zisky. Klobouk dolů, když si vzpomenu jak se po trojce mluvilo, že pohřbila celou sérii .

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.