úterý 21. dubna 2015

Malý princ: Trailer k jednomu z nejslavnějších dětských příběhů

Malý princ samozřejmě není jen dětským příběhem. Antoine de Saint-Exupéry napsal knihu, která oslovuje malé i velké, napříč kontinenty, časem a generacemi. A je úžasné sledovat, že Mark Osborne, režisér něčeho tak ryze komerčního jako je Kung Fu Panda má cit pro ryze evropskou poetiku, která dává vzpomenout na to nejlepší od Jiřího Trnky.


Samozřejmě, že natočit jen Malého prince v duchu, jak nám ho ukazuje trailer, by bylo příliš velké riziko a tak tu máme holčičku s kýčovitě velkýma očima a její příběh - ale to je asi tak všechno z klasických komerčních berliček. Tohle vyprávění, jakkoli možná bude místy tlačit na city až příliš okatě (stejně jako v traileru), zkrátka bude mít srdce a dost možná nebude potřebovat tisíce zběsilých honiček, efektů a gagů, aby si nás podmanilo. Vystačí mu jedno zpomalené mávnutí motýlích křídel a hledání krásy, něhy a poetična všude okolo nás. Zkrátka - něco, co v současné kinematografii není zcela běžné, co potřebují nejen děti a co je už teď osvěžující. Snad to dopadne dobře i v celovečerní podobě.

Ve filmu uslyšíme hromadu slavných herců: čekají nás Marion Cotillard (The Rose), Riley Osborne (The Little Prince), James Franco (Liška), Mackenzie Foy (Dívka), Jeff Bridges (Letec), Rachel McAdams (Matka), Benicio del Toro (Had), Bud Cort (Král), Ricky Gervais (The Conceited Man) a
Paul Giamatti (Učitel). A o hudbu se postaral Hans Zimmer. Jinými slovy, tady se zjevně sešli lidé, kteří něco umí, aby udělali něco smysluplného.


0 komentářů:

Okomentovat

Děkujeme za Váš názor.