sobota 4. dubna 2015

Kráska týdne: Alexis Bledel - Ukecaná Gilmorka i svůdná žena lehkých mravů ze Sin City

Herečka, která s přehledem zahraje nevinnou slečnu i podrazáckou prostitutku.

Texaská rodačka přišla na svět 16. září 1981. Kořeny její rodiny najdeme ve Skotsku a Anglii, ale její otec byl vychován v Jižní Americe. Proto se Alexis označuje za Latinoameričanku.

Alexis byla už od mala stydlivá a moc tomu nepomohlo, že navštěvovala katolickou školu. Její maminka, letuška, ji ale přesvědčila, aby zkusila hraní v divadle. Později si jí všimli hledači talentů v obchodním domě a tím odstartovala její kariéra modelky.

Jak už víme, od modelingu není zase tak daleko k hraní. A hned její první televizní role, kterou Alexis získala, z ní udělala milovanou hvězdu. Je samozřejmě řeč o postavě Rory Gilmore v seriálu Gilmorova děvčata, který se vysílal v letech 2000 - 2007 a stal se velmi populárním.

Pokud jde o filmový debut (a nepočítáme malou roli v projektu Jak jsem balil učitelku), tak jím je Tajemství nesmrtelných z roku 2002. Za zmínku stojí i vcelku úspěšné Sesterstvo putovních kalhot (2005).

Svou image hodné dívky narušila rolí v Sin City: Město hříchu (2005), kde ztvárnila zákeřnou  prostitutku Becky.

Následovalo několik filmů (Pan dokonalý nebo Konspirátor) a v roce 2009 si zahrála ve dvojdílném finále oblíbeného seriálu Pohotovost. Ve stejném roce se vrátila k modelingu, když podepsala smlouvu se společností IMG.

V posledních letech se také intenzivně věnuje divadlu. V roce 2013 získala roli v seriálu Us & Them, Fox si objednal celou sérii, ale projekt se nikdy nedostal na obrazovky.

Během natáčení Gilmorových děvčat chodila s kolegou Milem Ventimigliem, který si zahrál jejího přítele i v seriálu. V roce 2012 začala randit s Vincentem Kartheiserem, se kterým se setkala při práci na seriálu Mad Men. Zasnoubili se v březnu 2013.

Líbí se vám Alexis spíše v rolích hodných holek nebo jste raději, když je za zlobivé děvče?








4 komentářů:

  1. V nadpisu si opravte ukecaná :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Řekl bych, že je podobný typ jako Katy Perry, Zooey Deschanel nebo Emily Blunt.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pravda, je to tak. Pro mě spadají do škatulky "roztomilé holky od vedle" :D.

      Vymazat
    2. Robin Tunney zamlada, v Čarodějkách. Jsou jak dvojčata.

      Vymazat

Děkujeme za Váš názor.