pondělí 23. března 2015

Vetřelec 5: Neill Blomkamp si dává bacha, aby jeho film respektoval děj Promethea

Režisér dalšího Vetřelce prozradil, že sám Ridley Scott dohlíží na to, aby film nekolidoval s příběhem Promethea.


Oba projekty jsou samozřejmě zasazeny do stejného universa, takže vyvstaly otázky, zda na sebe budou nějak odkazovat, zda nemůže dojít k nějaké dějové "kolizi" a podobně.

Na tyto dotazy se rozhodl odpovídat režisér nového Vetřelce Neill Blomkamp:

"Změnil jsem jednu věc, u kterého měl Ridley Scott pocit, že neladí s Prometheem. Mám dobrý pocit z toho, že Ridley na filmu pracuje jako producent. Líbí se mu nápad, který chci zrealizovat."

Režisér dodává, že jeho film se rozhodně nebude chovat "neuctivě" k Prometheovi. Neprozradil ale, zda budou oba projekty nějak výrazněji propojeny.

Jak už bylo řečeno dříve, Neill hodlá navazovat hlavně na první dva díly série Vetřelec a to potvrdil:

"První dva filmy jsou ty, které mě zajímají," upozornil a zažertoval dokonce, že by se jeho projekt mohl jmenovat Vetřelec 3.

Ale jaký tedy bude název filmu?

"Poslal jsem to, jak bych chtěl, aby se film jmenoval, Ridleymu. Bylo to docela odvážné a on na to ´Moc se mi to líbí.´ Tak to vyzkouším, ale myslím, že to nebude fungovat. Mám další nápad, ale kdybych teď prozradil jméno, tak by to prozradilo až příliš. Ale v případě, že to nebude fungovat, tak z toho budu dost zaražený..."

To je trošku matoucí vyjádření. Ale režisér chtěl asi říct, že první název, který představil Scottovi, je fajn, ale asi neprojde a druhý zatím nechce zveřejnit, aby neodhalil něco podstatného. A zřejmě je pro něj druhá verze důležitá, protože by byl v šoku, kdyby nebyla schválená.

Prvního uvidíme Promethea 2, který by se měl objevit v kinech v 4. března 2016, následovat bude další Vetřelec, který by měl mít premiéru někdy v roce 2017.

Líbila by se vám provázanost s Prometheem nebo není nutná?

4 komentářů:

  1. To by bylo fajn, aby respektoval Promethea,ale hlavne at respektuje i 3 a 4 dil.

    OdpovědětVymazat
  2. 4 byla totální nesmysl a hrozný pošlapání celé série. Jsem fanoušek trojky, ale mám pocit (stejně jako většina), že náš Fincher dost ochudil - takže ignorovat i trojku a hurá navazovat na dvojku. A klidně i tak, že byla porucha na zařízení a omylem spali třeba 400 let - proto zestárli - akorát teda Bishop by se musel nějak vyřešit - možná že mu došel zdroj :-D

    OdpovědětVymazat
  3. Blomkamp se bude snažit, aby byli spokojení všichni, takže fanoušci trojky, hateři trojky a to samé s Prometheem. Nakonec nebude spokojen nikdo.

    Tohle je takový fanouškovský film. Jeho splněný sen.

    No snad se pletu, hlavně ať tam je někdo, kdo ho zkrotí při psaní scénáře. Jako Goyera u BvS.

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.