čtvrtek 26. března 2015

Padesát odstínů šedi: Sam Taylor-Johnson dvojku režírovat nebude. A proč nabídku na hlavní roli v jedničce odmítla Emilia Clarke?

Zajímavé informace o nemravné podívané.

Čtyřicet milionů dolarů náklady, téměř 559 milionů dolarů tržby. Takové jsou finanční výsledky filmové adaptace knižního bestselleru Padesát odstínů šedi. Jeho režii měla na starosti Sam Taylor-Johnson, ale ta nyní oznámila, že na druhý díl nedohlédne.

"Režírování Padesáti odstínů šedi bylo intenzivní a neuvěřitelné dobrodružství, za které jsem nesmírně vděčná. Musím za to poděkovat Universalu. Vytvořila jsem si blízké a trvalé přátelství s obsazením, producenty a štábem, speciálně s Dakotou a Jamiem. Přestože se nevrátím, abych režírovala pokračování, nepřeji tomu, kdo se ujme této vzrušující výzvy, režírovat další dva nebo tři filmy, nic jiného, než úspěch."

Není to nic, co by nás překvapilo. Je to docela běžná taktika. Pokud nějaký film uspěje, tak se pro pokračování často hledá nový režisér. Důvodem může být, že původní tvůrce požádá o vyšší plat za pokračování a ohání se zisky předchozího filmu. To se studiu nemusí líbit a tak si sežene někoho jiného, kdo se spokojí s šekem s menší částkou.

Jindy je to rozhodnutí režiséra, který nechce procházet oním "kolotočem" znovu. Přece jen, natáčení podobně velkého projektu je spojeno nejen s množstvím práce, ale také s velkým zájmem médií a filmař také musí procestovat půlku světa, aby film propagoval. A ne všichni jsou na to stavění.

V případě druhých Padesáti odstínů šedi není jasné, co je důvodem pro odchod Sam Taylor-Johnson. Obojí z výše zmíněného je možné. Nebo je tu jiná možnost, například oblíbené "kreativní rozdíly". Zatím ale ani Universal, ani režisérka neuvedly, co je příčinou toho, že na dvojku dohlédne někdo jiný.

Už nechce být nahatá

Možná už jste slyšeli, že původně byla do hlavní role jedničky zvažována Emilia Clarke (Hra o trůny). Ta se dokonce dvakrát setkala s režisérkou Sam Taylor-Johnson a vypadalo to, že je ruka v rukávu.

Ale nakonec se ve filmu objevila Dakota Johnson. Emilia totiž roli odmítla. Proč? Jednoduše proto, že už se nechce objevovat před diváky nahá. To může znít docela zvláštně, když byla v rouše Evině k vidění nejen ve Hře o trůny, ale také na Broadwayi, ale herečka se zařekla, že už to znovu udělat nechce.

"Objevila jsem se předtím nahá a měla jsem obavy, že pokud bych to udělal znovu, mohla bych být díky tomu zaškatulkována."

A svého rozhodnutí nelituje. Bez ohledu na to, že se z filmu nepřekvapivě vyklubal finanční hit, Emilia nemá výčitky, že na nabídku nekývla.

Tak schválně, jestli jí to rozhodnutí vydrží.

Líbila by se vám Emilia v hlavní roli?

2 komentářů:

  1. Holka, ty už budeš zaškatulkovaná jedině jako ta, která přehrává. Každá hláška, kterou řekne, je k smíchu (nebo k pláči). Hodí se do divadla, ale do filmů a televize ne.

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.