čtvrtek 26. března 2015

Ready Player One: Režie chystané sci-fi na motivy knižního bestselleru se ujme Steven Spielberg

Steven opět míří do vědeckofantastického žánru.

Jeho novým projektem se stane sci-fi Ready Player One. Tedy, slovo "nový" je docela přehnané. Film už se chystá zhruba pět let, ale až nyní byl nalezen režisér, který by měl adaptaci stejnojmenného bestselleru Erniho Clinea přetvořit do hrané podoby.

Z pozice scenáristy ho podpoří Zak Penn, který se spolupodílel například na Avengers (2012). Čerpat bude samozřejmě z knižní podoby, jejíž zápletka zní:

V blízké budoucnosti mladistvý vyvrhel Wade Watts utíká z neutěšené světa tak, že proniká do OASIS, celosvětové virtuální utopie, ve které mohou uživatelé vést idylický život. Jednoho dne excentrický miliardář, tvůrce OASIS, zemře, ale předtím nabídne své obrovské jmění jako odměnu při složitém honu za pokladem. Společně s hráči z celého světa, se Wade připojí k dobrodružství, ale brzy zjistí, že stojí proti mocným korporátním protivníkům a jiným bezohledným soupeřům, kteří jsou schopni udělat cokoliv, ať už v OASIS nebo reálném světě, aby se k pokladu dostali první.

To je bezpochyby námět, který je pro Stevena jako dělaný. Jsou tam děti, je to vědeckofantastického ražení, takže očekáváme neškodnou, ale zábavnou a emocionální rodinnou podívanou, které Spielberg umí, což dokázal už několikrát.

Premiéra zatím stanovena nebyla, snad se dočkáme brzy, zní to docela zajímavě, co myslíte?

0 komentářů:

Okomentovat

Děkujeme za Váš názor.