neděle 1. března 2015

Návštěvnost kin: Will Smith sesadil z trůnu Padesát odstínů šedi

Jeho novinka je v čele.

Will Smith platí za jednoho z nejvýraznějších afroamerických herců současnosti, a přestože má na kontě i přešlapy (Po zániku Země), tak jeho hvězda nevyhasla. To dokazuje i jeho novinka Focus, která se usadila na prvním místě. Ale ne s kdovíjak dechberoucími výsledky, startuje s 19,1 miliony dolarů. Projekty se Smithem jsou obvykle zvyklé na lepší premiérové tržby. Ovšem, Focus nebyl příliš drahý, vyšel na 50,1 milionů dolarů, takže 19 milionů není zklamáním (ale ani příjemným překvapením).

Na dvojce je, stejně jako minulý týden, povedená komiksová adaptace Kingsman: Tajná služba (recenze), která si tentokrát připisuje 11,75 milionů dolarů a celosvětově si zatím přišla na více než 185 milionů dolarů.

Ani na trojce nedošlo ke změně, stále je na ní SpongeBob ve filmu: Houba na suchu. Projektu od minulého víkendu klesly tržby o 32,4 % na 11,2 milionů dolarů.

Sešup pro S&M hrátky

Vypadá to, že nadšení z Padesáti odstínů šedi opadává. Jednička minulého týdne slétla na čtyřku a zisky jsou o 50,9 % nižší. Konkrétně se tu bavíme o 10,93 milionech dolarů. Ale tvůrci už jsou dávno v klidu, film dosud vydělal 484,2 milionů dolarů, což je zhruba dvanáctkrát více než stál.

Na pětce je další novinka a to horor Vzkříšení démona s Olivii Wilde. Recenze jsou sice hodně kritické, ale tržby nejsou špatné. 10,6 milionů dolarů znamená, že se film už dostal do černých čísel. Stál totiž jen 3,3 milionů dolarů.

Šesté místo patří sportovního dramatu MacFarland USA s Kevinem Costnerem. Film získal 7,8 milionů dolarů. Horor zatím vydělal necelých 22 milionů a pyšní se především pozitivními recenzemi.

To byl zítra flám 2 se nevzchopil

Sedmé místo a 7,7 milionů dolarů patří hitové podívané Americký sniper. Na Oscarech sice film nebodoval tak, jak tvůrci asi doufali (získali pouze jednu zlatou sošku a to za zvuk), ale finančně je na tom velmi dobře. Překročil hranici 440 milionů při rozpočtu 58,8 milionů dolarů.

Na osmičce skončila podle novinářů docela povedená teenagerovská komedie The DUFF. Film utržil 7,15 milionů dolarů.

O dvě příčky (filmu bylo přidáno 553 kin) si polepšilo drama Pořád jsem to já. Za svůj výkon ve filmu si Julianne Moore odnesla Oscara. Projekt získal 2,7 milionů dolarů.

Druhý týden a desáté místo, to jsou výsledky komedie To byl zítra flám 2, kterou recenzenti rozcupovali a diváci se na ni rozhodně nehnali. 2,4 milionů dolarů za víkend, to není nic moc.

Ambiciózní sci-fi, pokračování povedené komedie i rázná řachanda

Milovníci věděckofantastické fikce asi napjatě očekávají další projekt režiséra Neilla Blomkampa nazvaný Chappie. Ale ještě více se určitě těší na to, až se Neill pustí do natáčení Vetřelce.

Do kin dorazí i Druhý báječný hotel Marigold. Doufejme, že půjde o stejně milou podívanou, jako v případě jedničky. A podle prvních recenzí to vypadá, že ano.

Třetí premiérou je komedie Nepovedenej kšeft, která má rating R, což znamená, že se můžeme těšit na slušnou porci politicky nekorektního humoru.

0 komentářů:

Okomentovat

Děkujeme za Váš názor.