neděle 8. března 2015

Návštěvnost kin: Novinka režiséra dalšího Vetřelce díru do světa neudělala

A neoslovila ani recenzenty.


Sci-fi novinka Chappie Neilla Blomkampa, o kterém se aktuálně intenzivně mluví díky tomu, že bude režírovat další díl Vetřelce, kritiky zrovna neokouzlila. Ale bez ohledu na recenze se filmu podařilo stát se nejvýdělečnějším projektem v amerických kinech.

Jenže finanční výsledky nejsou kdovíjak dechberoucí, premiérové tržby se zastavily na částce 13,3 milionů dolarů. Což je výrazně méně, než s čím startovalo Elysium (téměř 30 milionů dolarů), nemluvě o District 9 (37,4 milionů dolarů). Uklidnit tvůrce může to, že Chappie nebyl extrémně drahý, vyšel na 49 milionů. To Elysium stálo 115 milionů. Ovšem, District 9 byl zase o dost lacinější (30 milionů dolarů). Prostě a jednoduše, Chappie je docela zklamáním.

10,02 milionů si připisuje krimikomedie s Willem Smithem Focus. Ta podle novinářů není špatná (ale žádná bomba to také není). Film zatím vydělal necelých 47 milionů dolarů při rozpočtu 50,1 milionů.

Na trojce skončila novinka Druhý báječný hotel Marigold. Ta byla nasazena jen do 1 573 kin, čemuž odpovídají i tržby ve výši 8,6 milionů dolarů. To je o něco více, než s čím začínala jednička (6,38 milion). Ta ovšem měla k dispozici ještě méně sálů (1 233).

Houba, S&M a komiksová pecka

Kingsman: Tajná služba (recenze) sice během premiérového víkendu na Padesát odstínů šedi nestačila, ale zase platí za většího držáka. Po čtyřech týdnech je film na čtvrtém místě a odnáší si 8,3 milionů dolarů.

Kulatých sedm milionů patří zábavnému filmu SpongeBob ve filmu: Houba na suchu, který je v distribuci pátým týdnem.

Na šestce skončilo zmíněných Padesát odstínů šedi, kterým klesly tržby o téměř 47 % na 5,6 milionů dolarů. Celkově si zatím projekt přišel na 527,75 milionů dolarů při rozpočtu 40 milionů.

Drsná komedie propadla

Sportovní drama s Kevinem Costnerem McFarland USA skončilo tentokrát na sedmém místě s 5,32 miliony dolarů. Projekt sice asi Costnerovu kariéru vysloveně neoživí, ale rozhodně jí neuškodí.

O tři příčky klesl hororový projekt Vzkříšení démona, jehož tvůrci už můžou být v klidu. Film za 3,3 miliony dolarů se blíží k hranici 18 milionů dolarů na tržbách.

Koukatelná teenagerovská komedie The DUFF skončila na předposledním místě s 4,85 miliony dolarů.

Důvod k oslavě určitě nemá tým, který stojí za novinkou Nepovedenej kšeft. Nejen, že si na ní kritici smlsnuli, ale premiérové tržby 4,8 milionů dolarů jsou také docela neveselý výsledek. A to i s ohledem na rozpočet 35 milionů dolarů.

Co takhle klasickou pohádku?

Disney hodlá příští týden zabodoval s další hranou podobou klasického příběhu. Tentokrát to je Popelka a první recenze mluví o tom, že to dopadlo více než dobře.

Diváci, kteří spíše fandí něčemu ráznějšímu, by mohli zajít na film Noční běžec, ve kterém Liam Neeson opět dokazuje, že akčnímu hrdinovi nemusí být 30, aby mu publikum uvěřilo, že dokáže zmlátit protivníky jako žito.

2 komentářů:

  1. Propadu Chapiiho se vůbec nevidím...v traileru z něho udělali černocha se zlatýma řetězama...to je jasnej fail.

    OdpovědětVymazat
  2. Nemám problém s tím, když bude Blomkamp používat svoje předchozí kratkometráže k vytvoření velkých projektů. Ale pokud bude pro tyto projekty točit filmy stále v podobných slumových prostředích, tak se to docela okouká.

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.