sobota 7. března 2015

Kráska týdne: Danielle Panabaker - Roztomilá vědkyně, ze které se možná stane legendární záporačka

V seriálu The Flash ztvárňuje kladnou postavou. Zatím.


Danielle se narodila 19. září 1987 v Georgii. Ale její otec působí jako prodejce, takže během jejího dětství cestovali napříč Spojenými státy.

O herectví se Danielle začala zajímat už v útlém věku. Léto strávila na hereckém táboře a natolik ji to učarovalo, že se rozhodla pokračovat v hraní i dál. Ve dvanácti letech tak začala působit v ochotnických divadlech a v reklamách.

Střední školu dokončila s vyznamenáním už ve 14 letech a neuvažovalo o ničem jiném, než o kariéře herečky. Proto se ona a její mladší sestra Kay přesunuly do Los Angeles, aby tuhle nestálou, ale lákavou kariéru rozjely naplno.

Ovšem, Daniella dál pokračovala i ve studiu. S vynikajícími výsledky dokončila University of California, kde získala bakalářský titul. Jejím oborem bylo umění.

Hereckou kariéru odstartovala klasicky. Nejdříve to byly reklamy a menší role v seriálech. Více pozornosti na sebe strhla díky seriálu Ten, kdo tě chrání, za který obdržela Young Artist Award. Sama ale za svou zlomovou roli považuje Christinu Roby v ceněné minisérii Zánik Empire Falls (2005).

Panabaker se také vrátila na prkna, která znamenají svět a objevila se v několika divadelních hrách. Kromě toho si přičichla ke světu supehrdinů, když si jednoho zahrála v zábavné komedii Škola superhrdinů (2005).

Následovalo několik dalších filmů, ale také part v seriálu Žralok, ve kterém měla jednu z hlavních rolí. Projekt ale vydržel na obrazovkách jen dva roky.

Danielle se poté vrhla především na horory (Pátek třináctého, Podivní a další) a zdálo se, že se z ní stane novodobá "Scream Queen" (herečka, která je spojována hlavně s hororovým žánrem)

Ale nakonec si vyzkoušela i jiné žánry. Kromě několika filmů pro stanici Hallmark byla k vidění například ve sci-fi Time Lapse (2014), za který získala cenu pro nejlepší herečku na London Independent Film Festival.

V minulém roce se objevila jako doktorka Caitlin Snow v seriálu Arrow a roli si zopakovala ve spin-offu The Flash, ve kterém je její postava jednou z hlavních. Fanouškům komiksů asi nemusíme připomínat, že Caitlin je na stránkách kreslených sešitů známá hlavně jako záporačka Killer Frost, tak uvidíme, zda se z milé vědkyně stane chladná vražedkyně i na obrazovkách.

Chtěli byste, abychom se dočkali přeměny v Killer Frost?




6 komentářů:

  1. dakujem za spoiler!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To, že je Caitlin Snow v komiksu Killer Frost není žádné tajemství. A pokud jde o seriálovou verzi, netušíme, zda k přeměně dojde nebo ne (což je z článku patrné), takže jsme nic podstatného neprozradili.

      Vymazat
    2. Ta postava zas tak známá není a fanoušci předlohy a různých adaptací často nejsou jedno a to samé, takže to zkrátka spoiler je a hodilo by se upozornění. Mě to naštěstí nevadí, ale nerad bych se tady dočetl něco co sám nevím. PEACE

      Vymazat
    3. Spoiler je vyzrazení klíčové součásti děje, na tom se shodneme. Takže v tomto případě by to byl spoiler pouze pro čtenáře komiksu, protože v něm se Caitlin Snow stala Killer Frost. Pokud jde o seriál, tak nemůžu odhalit něco, co sám nevím. A zatím nebylo oficiální potvrzeno, že Caitlin Snow se i v seriálu stane Killer Frost. Můžeme o tom spekulovat, můžeme to předpokládat, ale jisté to není. Nebylo by to poprvé, co tvůrci převzali postavu z komiksu a v seriálu/filmu změnili její příběh. Nemůžu tu upozorňovat na spoiler, jestliže nevím, že k tomu skutečně dojde. A kromě toho, Killer Frost je (podle mě) jedna z těch více známých postav od DC. Figuruje v animovaných filmech, ve videohrách atd.. Jasně, není to Clark Kent nebo Bruce Wayne, ale ani nehraje druhé housle. I tohle je ale dost sporné. Která postava je tak známá, aby člověk mohl zmínit to, jaké je její alterego, aniž by šlo o spoiler? Je tu spousta věcí, o kterých můžeme diskutovat, ale já můžu konstatovat jednu věc - neprozradil jsem podstatný příběhový zvrat, protože k transformaci v Killer Frost v seriálu nedošlo a není vytesáno do kamene, že dojde (i když se to může zdát pravděpodobné). Pořád je to jen a jen spekulace.

      Vymazat
  2. Snad "Scream Queen", ne?

    OdpovědětVymazat
  3. Toto je najvacsia slabina tohoto serialu, zena bez iskry, felicity nesliape ani na kotniky.

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.