neděle 29. března 2015

Návštěvnost kin: Američany nejvíc zaujal animáč Konečně doma, ale nepovedená Zocelovací kúra to také neprojela

Ani jedna novinka u recenzentů nezabodovala, ale diváci jim stejně dali šanci.


Animáč Konečně doma není podle novinářů vysloveně špatný, ale také rozhodně nejde o první ligu, pokud se budeme bavit o kvalitě. Jestliže jde o cenu, tak film patří k těm dražším, vyšel na slušných 135 milionů dolarů. Tvůrce ale může uklidnit, že premiérové tržby jsou 54 milionů, což je dobrý začátek a příslib toho, že by se Konečně doma mohlo dostat do černých čísel.

To se jistě povede i komedii Zocelovací kúra, která se profesionálům příliš nezdá, ale diváky negativní názory recenzentů neodradily a nechali v kinech pěkných 34,61 milionů dolarů. Projekt s Willem Ferrellem stál jen 40 milionů, takže se producenti mohou přestat stresovat.

O 57,8 % spadla na tržbách jednička z minulého víkendu a to sci-fi Rezistence, která si tentokrát odnáší 22,08 milionů dolarů.

Chválený horor se šplhá nahoru

Bramborová pozice patří povedené pohádce v klasickém stylu Popelka. Ne každý pohádkový příběh musí být překroucený od základu, aby uspěl. Film se líbí jak kritikům, tak divákům, kteří tentokrát zaplatili za vstupenky 17,52 milionů dolarů a celkově pak 281,12 milionů dolarů.

Horor Neutečeš původně v první desítce nefiguroval, ale poté co dostal k dispozici dalších 1 186 kin (původně jich bylo jen 32) se z 19 místa dostal na páté a utržil 4,02 milionů dolarů. A prý jde o hodně působivou podívanou.

Povedená odpověď na bondovky Kingsman: Tajná služba (recenze) je po sedmi týdnech na šestém místě a do kasičky přidává 3,05 milionů dolarů. Celosvětově projekt překonal hranici 300 milionů.

Akční Liam Neeson jen tak neomrzí

Liam Neeson se v poslední době soustředí hlavně na akční role a je to dobře. Divákům se to líbí. Noční běžec ale rozhodně neboduje, jako Neesonovy předchozí akčňárny. Aktuálně si připisuje 2,21 milionů.

O něco méně, konkrétně 2,19 milionů zaplatilo publikum za možnost zhlédnout povedenou britskou komedii Druhý báječný hotel Marigold.

Nábožensky orientované drama Do You Believe! příliš paráda nenadělalo. Ve druhém týdnu je na devátém místě a utržilo 2,15 milionů.

Nadšení asi nejsou ani tvůrci akční krimi Gunman: Muž na odstřel, která stačila jen na 2,05 milionů dolarů.

Rychle a zběsile se nikdo do cesty nepostaví

Rychle a zběsile 7 to bude mít příští týden snadné. Nepostaví se proti němu žádná konkurence, do širší distribuce se dostává jen tahle benzínem vonící podívaná. A protože kritiky jsou veskrze pozitivní a jelikož jde o poslední film, ve kterém uvidíme Paula Walkera, je jasné, že se dají čekat hodně slušné tržby.

0 komentářů:

Okomentovat

Děkujeme za Váš názor.