středa 18. února 2015

Piráti z Karibiku 5: O čem budou?

Jaká je zápletka pátého filmu z veleúspěšné série?


Premiéra dalších Pirátů z Karibiku, kteří se honosí podtitulem Dead Men Tell No Tales, je ještě docela daleko, konkrétně se dočkáme až 7. července 2017. Ale natočit takový blockbuster není sranda a zabere to spoustu času, takže se pomalu rozjíždí produkce.

A už se také ví, o čem film bude. Chtělo by se říct hlavně o kapitánu Jacku Sparrowovi (Johnny Depp), ale samozřejmě je to složitější, i když je jasné, že tvůrci budou sázet hlavně na skotačení extravagantního piráta.

Tentokrát Sparrowovi zatopí jeho dávný protivník, děsivý kapitán Salazar (Javier Bardem), který nyní vede posádku duchů pirátů. Právě oni uniknou ze svého zajetí v Ďáblově trojúhelníku (nám je asi známý spíše jako Bermudský trojúhelník) a mají jediný cíl. Zabít všechny živé piráty, kteří jsou na moři. A to zahrnuje i Jacka. Jedinou nadějí, jak zvrátit nepěkný osud je nalezení Poseidonova trojzubce, který svému držiteli umožňuje vládnout mořím.

Scénář napsal Jeff Nathanson (Chyť mě, když to dokážeš), o produkci se nepostará nikdo jiný, než sám Jerry Bruckheimer a režii tentokrát zajistí dvojice Joachim Rønning a Espen Sandberg, kteří pro Netflix režírovali seriálovou novinku Marco Polo.

Kromě Johnnyho se vrátí i Geoffrey Rush. To zda uvidíme i představitele jiných hlavních rolí z předchozích projektů, zatím nebylo potvrzeno, i když se o tom vesele spekuluje. Z vedlejších se vrátí Joshamee Gibbs (Kevin McNally), Marty (Martin Klebba) a Scrum (Stephen Graham).

Líbí se vám zápletka?

2 komentářů:

  1. Z původních postav byli potvrzeni Gibbs, Scrum a Marty.

    OdpovědětVymazat
  2. Mně zápletka trochu připomíná děj Černé perly, ale na film pujdu bo mám rád i Johnnyho a Javiera a navíc film točí tvůrci mého oblíbeného filmu http://www.csfd.cz/film/295964-kon-tiki/. Takže se těším. Filmy z prostředí moře mám moc rád :-)

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.