středa 18. února 2015

Komiksové novinky: Kdo si zahraje Nightcrawlera v X-Men: Apocalypse? A které další komiksové adaptace míří na obrazovky i do kin?

A vrátí se Daniel Cudmore jako Colossus?


S ohledem na to, že X-Men: Apocalypse (2016) se budou odehrávat v osmdesátých letech, tvůrci začali přeobsazovat postavy z původní trilogie mladšími herci. Už tak víme, kdo si zahraje nového Cyclopse, Storm nebo Jean Grey.

SOUVISEJÍCÍ: X-MEN: APOCALYPSE - KDO SI ZAHRAJE CYCLOPSE, STORM NEBO JEAN GREY?

Aktuálně jsme se také dozvěděli to, že ve filmu uvidíme i teleportujícího se Nightcrawlera, který se poprvé (a zatím naposledy) objevil v X-Men 2 (2003), kde si ho zahrál Alan Cumming. A Nightcrawlera (k naší radosti) uvidíme znovu, ovšem s tváří někoho jiného.

Mladší variantu oblíbeného mutanta ztvární Kodi Smit-McPhee, který se nedávno objevil v Úsvitu planety opic (2014).

Ruský svalovec hledá představitele

Už nějakou dobu se mluví o tom, že v sólovce Deadpoola (2016) uvidíme ruského mutanta, který dokáže své tělo potáhnout kovovou vrstvou, Colossuse. Toho si v sérii X-Men zahrál svalovec Daniel Cudmore. Svou roli si ale nezopakuje, což potvrdil na svém Twitteru.

Kdo by ho mohl ve filmu nahradit, to zatím není jasné. Uvidíme, koho si nakonec filmaři vyberou. Ale bude to muset být pěkný "pořízek". Colossus není žádné ořezávátko.

Těžký život sochaře

Filmovou adaptaci zajímavého komiksu chystá společnost Sony. Té se zalíbil grafický román Scotta McClouda nazvaný The Sculptor, který není úplně klasickou komiksovou záležitostí.

Příběh se zaměřuje na Davida Smitha, který uzavřel dohodu se Smrtí. Ta si pro něj přijde dříve, než bylo původně plánováno, ale jako odměnu získal mladík schopnost vytvořit jakoukoliv sochu, která ho jen napadne a to holýma rukama. A teď mu zbývá pouhých 200 dnů, než zemře a to zrovna poznal lásku svého života.

Rozhodně netradiční zápletka, tak uvidíme, co z toho Sony vytvoří. Doufejme, že ne sladkou podívanou pro zamilované pubescenty.

Universal míří do vesmíru

A protože televizní stanice mají pocit, že komiksových seriálů není nikdy dost, Universal chystá adaptaci kreslených sešitů Dreadstar od Jima Starlina (autor komiksu The Infinity Gauntlet).

Komiks Dredstar vznikl pod hlavičkou Epic Comics (společnost spadá pod Marvel) a sleduje Vantha Dreadstara, posledního přeživšího v galaxii, který je zatažen do sporu dvou padoušských mocností, které se přetahují o moc.

Jde o komiks z osmdesátých let, který je často nazýván "vesmírnou operou". Kdy se seriálu dočkáme, zatím není známo.

Co říkáte na nového Nightcrawlera? A kdo by se vám líbil v roli Colossuse?

0 komentářů:

Okomentovat

Děkujeme za Váš názor.