čtvrtek 12. února 2015

Komiksové novinky: Kdo by si mohl zahrát nového Spider-Mana? A co prozradil Dwayne Johnson o roli Black Adama?

Zajímavosti z komiksového světa.


Poslední dny se řeší hlavně to, že Spider-Man zamíří do filmů od Marvelu a také už se ví, že superhrdinu ztvární nový herec. Bohužel se Spidey vrátí zpět na střední školu, takže se pátrá po mladém herci.

A ten by si zřejmě neměl zahrát Petera Parkera, ale s největší pravděpodobností Milese Moralese. Jde o druhého Spider-Mana, který navlékl kostým poté, co se v komiksu zemřel Peter Parker. Miles má hispánské a afroamerické kořeny a schopnosti podobné těm, kterými disponoval původní Spider-Man. Poprvé se na stránkách komiksu objevil v roce 2011 v komiksu Ultimate Comics: Fallout #4. Nutno upozornit, že Morales působí v alternativní marvelovské realitě Earth-1610.

Přestože je to jen pár dnů, co se ví, že Andrew Garfield nebude nadále ztvárňovat Spider-Mana, už se objevují jména těch, kteří by si nového Spider-Mana mohli zahrát.

Fanoušky Vlčího mláděte a filmu Labyrint: Útěk (2014) určitě potěší, že se zvažuje Dylan O´Brien. Dalším, kdo je prý na seznamu vhodných kandidátů, je Logan Lerman (série Percy Jackson). Ostatně, o tom se mluvilo už v během obsazení role v Amazing Spider-Man.

Oběma hercům je 23, takže jsou ve věku, kdy by jim ještě diváci uvěřili, že jsou středoškoláky. Na druhou stranu, pokud opravdu platí, že nový Spider-Man bude Miles Morales, tak pánové jsou pro tuto roli poněkud... nehispánští.

Spíše to vypadá, že Sony uvažuje o obou variantách, tedy, že pokud firma znovu oživí Petera Parkera, jsou favority tito dva herci, jestliže se Sony rozhodne představit divákům Moralese, zřejmě sáhne po někom jiném.

Dwayne u DC

Jistě pro vás není novinkou, že Dwayne Johson ztvární postavu jménem Black Adam v chystaném komiksovém filmu Shazam (2019). V předloze jde o záporáka, ale ve filmu to zřejmě nebude tak jednoznačné (Dwayne je miláček publika, tak je jasné, že z něj tvůrci nechtějí udělat jen čistokrevného padoucha). To ostatně potvrdil i sám herec během rozhovoru pro TotalFilm:

"Myslím, že se Black Adam se vyvine v antihrdinu. Vše je napsáno v duchu respektování a úcty k předloze. Jak víme, Black Adam začal jako otrok. A když dostal své schopnosti, využil jich. Když se jeho síly probouzely, zasáhla ho tragédie, což změnilo jeho pocity a povahu v psychologickém slova smyslu."

Dwayne také potvrdil, že projekt bude propojen s ostatním filmy od DC:

"Shodli se na tom, že světy jsou propojené... Jednou uvidíte Black Adama spolu se Supermanem nebo Batmanem, případně nějakou jinou postavou od DC. Ale také prohlásili, že Black Adam je velmi nezávislý na DC světě, což nám dovoluje vložit do filmu nejen brutalitu, ale také humor."

Premiéra Shazama je zatím naplánována na 5. dubna 2019, nového Spider-Mana bychom poprvé měli zahlédnout v Captain America: Civil War 5. května 2016.

Chtěli byste spíše návrat Petera Parkera nebo raději uvidíte na plátně Milese Moralese?

9 komentářů:

  1. Rozhodně jsem pro jediného skutečného Spider-mana což je jen a pouze Peter Parker.V komiksech změna jeho identity nikdy nefungovala a přinejmenším u mě by nefungovala ani ve filmech.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je nutno podotknout že Miles Morales je Spiderman pouze v Ultimate universu (což článek neuvádí) v hlavním marvelovském universu (Earth-616) byl vždy Spidermanem Peter Parker (no chvíli byl Spiderman Otto Octavius v těle Petera Parkera…a Scarlet Spider, ale v tom se hrabat nebudu). Nicméně já sem naopak pro Milese Moralese a to z několika důvodů. Je to zajímavá postava a jeho příběhy jsou taky dost zajímavé a je to celkově jiný pohled na Spidermana a upřímně řečeno, nový pohled už bychom fakt potřebovali. Vzhledem ke všem filmům a seriálům jsme origin story Petera Parkera a jeho středoškolská léta viděli minimálně pětkrát a mě už to teda moc nebaví. Peter Parker byl navíc jedna z postav, která stála u zrodu marvelu a začínal ve světě, který ještě nebyl přeplněn superhrdiny, zato Miles Morales už přišel do světa plného hrdinů a je daleko lepší volba pro rozjetý vlak MCU. A jen tak mimochodem má cool kostým.

      Vymazat
    2. Tak ono už v podstatě nemá cenu, uvádět, ze kterého universa daná postava pochází, když filmaři tak roztomile splácávají alternativní světy dohromady :D.

      Vymazat
  2. Proč musí Petera zase cpát na střední? To byl jeden z důvodů, proč se mi nový Spider-Man absolutně nelíbil. Původní Peter byl takový trochu moula vysokoškolák, který po večerech zachraňoval svět, ačkoliv by to do něj nikdo na první pohled neřekl. A proto jsem ho měla ráda. I to, že byl na vysoké, vysvětloval soustu jeho rozhodnutí, které by středoškolák asi nebyl schopen udělat. Strašně moc doufám, že si to ještě rozmyslí a nestrčí ho na střední. Když už chtějí nějaký nový příběh, lišící se od původní trilogie, proč tam nestrčí třeba Black Cat? Ta by byla hodně zajímavá.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já z toho také nejsem nadšený, potřetí na střední, hurá :D. A snad u se konečně Black Cat dočkáme. Původně se měla Felicia Hardy objevit (ale jako nová postava jménem Vultress) ve Spider-Manovi 4, poté bylo řečeno, že Felicia přijde identitu Black Cat v dalších dílech Amazing Spider-Man, z čehož také sešlo, když se v sérii nebude pokračovat. Tak doufám, že ony zmínky o "sólovém filmu ženské postavy z Amazing Spider-Mana"se týkají právě Black Cat.

      Vymazat
    2. Tak já myslím,že s Black Cat to je skoro jisté. Hodně lidí by ji vidělo rádo a podle mě tam snad ani není jiná výrazná ženská postava, která by vystačila na vlastní sólovku. V každém případě bych ale právě ji viděla i ráda v samostatném filmu Spider-Mana. Spolu mi vždycky připadali zajímavě sehraní. Ale trochu se začínám bát, jak nám vlastně Spider-Mana představí.

      Vymazat
    3. Já jsem zklamaný z toho, že se opět a znovu vrátíme na střední školu. Toho už bylo na můj vkus dost :D :D.

      Vymazat
  3. Dostane to ten blondaty parchant ze hra o truny :D ..dneska vsede cpou lidi z GoT.
    A klid hoši,Black cat bude.Ta paní co si hraje s dráčky se uz beztak chystá do latexu :P

    OdpovědětVymazat
  4. Um.. Novy Spider-man urcite nebude Miles Morales, ale Peter Parker.. Spekulace hezka, ale oficialne bylo oznameno, ze pujde o "nove tvurci pojeti Petra Parkera"

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.