úterý 17. února 2015

Komiksové novinky: Fox chystá další komiksový seriál. Artwork z X-Men: Apocalypse. A zajímavé informace o X-Men: Budoucí minulost

Věděli jste, že jsme v X-Men: Budoucí minulost mohli vidět nového Wolverina?

Máte už plné zuby komiksových seriálů? Tak to máte pech, protože televizní stanice dál pátrají po kreslených sešitech vhodných k zadaptování. A zdá se, že společnost Fox ve spolupráci s New Regency Television našla to pravé ořechové.

Jde o komiks Enormous, který se odehrává po katastrofě, která zapříčinila to, že svět zaplavila gigantická monstra. Ta rozhodně nemají v plánu jednat s lidmi v rukavičkách a tak zástupci rodu Homo Sapiens Sapiens musejí bojovat o holý život.

Ale nakonec se ukáže, že stejně nebezpeční nebo možná nebezpečnější než obří kreatury jsou sami lidé, kteří se vypjatých situacích nechovají vždy zrovna eticky.

Hlavní hrdinkou komiksu je Ellen Grace, která vede záchranný tým, jediný, který zbyl v Severní Americe. Právě ona a její společníci se vydávají do Phoenixu, ve kterém číhají nejen zabijáčtí netvoři, ale i lidé, kteří udělají cokoliv, aby přežili.

Není to poprvé, co se komiks dočkal hrané podoby. Minulý rok vznikl webový seriál, ale tentokrát se chystá standardní seriál určený pro televizní obrazovky. Respektive ne úplně standardní, počítá se s tím, že bude mít jen několik málo dílů a zřejmě nevznikne další řada.

Aktuálně Fox pátrá pro scenáristech, režisérovi a showrunnerovi, kteří by se o Enormous postarali. Datum premiéry zatím určeno nebylo.

Nový herec pro roli Wolverina

Ještě nějakou dobu poté, co měli premiéru X-Men: První třída (2011), se počítalo s tím, že i na X-Men: Budoucí minulost (recenze) dohlédne režisér/spoluscénárista Mathew Vaughn. A ten měl v plánu docela rázné změny.

Aktuálně totiž Matthew prozradil, že vážně uvažoval o přeobsazení role Wolverina někým mladším:

"Měl jsem úplně jiný nápad, kam by měli X-Meni směřovat. Myslel jsem, že Budoucí minulosti bude předcházet jiný projekt a Budoucí minulost se bude odehrávat v osmdesátých letech. Psal jsem námět, ale pak jsem napsal Kingsman: Tajná služba a byl jsem zmatený, protože jsem nevěděl, který film mám režírovat jako další. A tak jsem řekl Foxu ´Nechte mě udělat Kingsman, na tohle si sežeňte někoho jiného, zasadíme to do sedmdesátých let, přeobsadíme Wolverina a potom natočíme Budoucí minulost s novým představitelem i Hughem a uděláme z toho největší spektákl, který jste kdy viděli."

Stručně řečeno, Matthew žil v tom dojmu, že před Budoucí minulostí bude ještě jeden díl, který se bude odehrávat v sedmdesátých letech a měl dojem, že by bylo lepší najít někoho, kdo by ztvárnil o něco mladšího Wolverina.

Ale jak už víme, dopadlo to jinak. Po První třídě následovala Budoucí minulost a novou trilogii pak uzavře film X-Men: Apocalypse, který má premiéru v květnu příštího roku. Režie se opět ujme Bryan Singer, stejně jako v případě Budoucí minulosti.

A pro nedočkavce máme první artwork z Apocalypse, který se objevil online.


Pokud by měl být Wolverine přeobsazen někým mladším (a že k tomu jednou bude muset dojít, ať už se nám to líbí nebo ne), kdo by se vám v jeho roli líbil?

4 komentářů:

  1. Odpovědi
    1. http://ibnjuferi.us/wp-content/uploads/fuck_you.jpg

      Vymazat
  2. Jestli preobsadi Wolverina, tak ho nebude hrat nikdo vyrazne mladsi. Uz i v tech 70. letech je mu pres 100. Naopak si myslim, ze Hugh Jackman je na roli moc uhlazeny, vysoky a prilis pusobi jako kladas. Myslim, ze Joel Edgerton by byl uzasny Wolverine.

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.