úterý 17. února 2015

Captain America: Civil War - Robert Downey Jr. vysvětluje, jakou bude mít ve filmu roli

Iron Man vs Captain America a k tomu Spider-Man? Neříkejte, že se na tenhle film netěšíte jako malí kluci (a holky).


Jen málokterý fanda asi napjatě nevyhlíží třetí díl Captain America s lahodným podtitulem Civil War. Jak je z názvu jasné, bude mapovat jednu z nejznámějších komiksových zápletek, ve které se proti sobě postaví dvě skupiny. Jedna souhlasí s registrací superhrdinů, druhá je naopak proti. Do rozepře se tak dostanou Captain America (Chris Evans) a Iron Man (Robert Downey Jr.). K tomu si přidejte pravděpodobnou účast Spider-Mana a je jasné, že půjde o jeden z největších komiksových zážitků posledních let.

SOUVISEJÍCÍ: NEJVĚTŠÍ KOMIKSOVÉ UDÁLOSTI - MOMENTY, KTERÉ OTŘÁSLY SVĚTEM KRESLENÝCH SEŠITŮ

Právě Robert Downey Jr. byl tak hodný a rozpovídal se o tom, co od filmu očekávat. Takže pozorně čtěte, ať jste ještě více natěšení.

Nejdříve se vyjádřil k tomu, jestli bude Iron Man v projektu tak trochu záporák:

"Takhle bych to nepodal. Nakonec, je to příběh Stevea, nejmenuje se to Iron Man 4: Civil War. A myslím, že to je také skvělé."

Na co se tedy máme připravit. Co čeká Iron Mana?

"Vodítka k tomu, kam se následně vydá, najdete v Ultronovi, ale co to bude pro Tonyho znamenat, když se obrátí naruby to, za co bojoval?... Protože on byl pravicový týpek, který si dělal to své. Myšlenka toho, že je Tony schopen vydat se do Washingtonu, kde prohlásí ´Já se pod to podepíši´, by nedávala smysl, pokud by se politické klima ve světě neposunulo tak, jak se posunulo. Tak trochu tyhle věci odrážejí události z reálného světa ´Co bychom udělali?´ ´Zeptali jsme se na otázku, jak by se americká vláda zachovala, kdyby to bylo skutečné? Nebylo by zajímavé vidět Tonyho dělat něco, co jste si nedokázali představit?"

Jak už Robert naznačil, v centru dění bude samozřejmě Steve Rogers a to potvrzují i jeho další slova:

"Myslím, že Chris chce jít ještě více do hloubky a dodat postavě více vrstev. Vybavuji si komiks, kde na první pohled působil Kapitán jako pohodový Američan, ale pod povrchem je toho více, potýká se s tím, že je někým mimo svou dobu. Teď víme, že už se s tím smířil. Ale co je větší problém? Možná to má, co dočinění s minulost, ale může to být také o tom, že se někdo přizpůsobil moderní době a to je příčinou konfliktu."

Jasně, chápeme, nebude to jen přímočarý akční blockbuster, ale trochu duchaplnější podívaná, ale stejně se nejvíce těšíme, až si to dva týmy superhrdinů rozdají na férovku.

V kinech bude třetí Captain America k videní 5. května 2016.

1 komentářů:

  1. !!!SPOILER!!!
    !!!SPOILER!!!
    (možná)

    Jsem spíš zvědavý, co bude následovat Civil War. Podle komiksu pak Kapitán Amerika umře. Nahradí ho myslím Falcon a pak po pár letech se ukáže že náboje byly "kouzlené" a neumřel ale je někde mimo čas a zase se ho povede dostat zpět.

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.