čtvrtek 15. ledna 2015

TOP 10: Nejvýdělečnější herci roku 2014

Už jsme zjistili, které celebrity jsou nejvíce přeplacené (celý článek), ale teď se podívejme, které jsou naopak sázkou na jistotu.


Časopis Forbes nabídl žebříček deseti herců, jejichž jméno na plakátě je v podstatě zárukou toho, že budou filmy vydělávat velké peníze.

10. Hugh Jackman - 746 milionů dolarů

Co by byla série X-Men bez Wolverina a právě díky této postavě se Hugh Jackman zařadil mezi herce, jejichž filmy v roce 2014 vydělali nejvíce peněz pro filmová studia.

9. Michael Fassbender - 746 milionů dolarů

Stejně jako Hugh, i Michael ztvárnil jednu z rolí v X-Men: Budoucí minulost (recenze), ale objevil se také v úspěšné komedii Frank.

8. James McAvoy - 747 milionů dolarů

Ano, ano, i James je jedním z těch, kterým velmi pomohli právě X-Meni. Ovšem nebyli jediní, dalším zásahem do černého bylo Zmizení Eleanor Rigby.

7. Angelina Jolie - 758 milionů dolarů

Angie se sice pokouší čím dál intenzivněji prorazit jako režisérka, ale stále patří i k hercům, na jejichž jméno diváci slyší. Důkazem je veleúspěšná Zloba - Královna černé magie, díky které se herečka dostala do tohoto žebříčku.

6. Emma Stone - 764 milionů dolarů

Emma si získala publikum svým hereckým talentem, roztomilostí i smyslem pro humor. To uplatnila hned v několika projektech, kterým se dařilo. Kromě Amazing Spider-Mana 2 (recenze), to byl také velmi ceněný film Birdman a Kouzlo měsíčního svitu.

5. Chris Evans - 801 milionů dolarů

Chris boduje jako Captain America a jeho druhé filmové dobrodružství oslovilo jak recenzenty, tak diváky. Návrat prvního Avengera tak vydělal velké peníze a dopomohl Evansovi na páté místo.

4. Mark Wahlberg - 1 miliarda dolarů

Pokud jde o kvalitu, Transformers: Zánik zrovna oslňující nejsou, ale finančně uspěli a tak se Mark může radovat z třetího místa mezi nejvýdělečnějšími herci.

3. Scarlett Johansson - 1,18 miliardy dolarů

Captain America: Návrat prvního Avengera nebo psychedelické sci-fi Luca Bessona Lucy, díky těm skončila Scarlett na bronzové pozici.

2. Chris Pratt - 1,2 miliardy dolarů

Pro Chrise byl rok 2014 velmi úspěšný (a zřejmě bude i tento, objeví se například v Jurském světě). Jeho hlas zazněl ve veleúspěšném LEGO Příběh a samozřejmě jsme ho viděli ve Strážcích Galaxie (recenze).

1. Jennifer Lawrence - 1,4 miliardy dolarů

Ještě jednou se vrátíme k X-Menům, ve kterých Jennifer ztvárňuje Mystique, ale nebyl to jediný film z veleúspěšné série, ve kterém si v roce 2014 herečka zahrála. Řeč je samozřejmě o Hunger Games: Síla vzdoru 1. část.

Je diskutabilní, jaký velký vliv mají daní herci na úspěšnost zmíněných filmů, svou roli bezpochyby hrají i další faktory (režisér, předloha atd.), ale řekněme, že obsazením těchto celebrit nic nezkazíte.

3 komentářů:

  1. Moc nechápu smysl žebříčku. To se jako vzali tržby, které film utržil v kinech a "namátkově" se přiřadili nějakým hercům? Mně tenhle žebříček přijde celkově jako blbost.

    P.S.: Teď samozřejmě nenarážím na redakci Gorilly, ale časopisu Forbes.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. taky to nechapu. hlavne kdyz jackman i fassbender hrali v xmenech a maji stejnou castku i kdyz fassbender teda hral jeste v dalsim filmu :-) loni jsem cetl clanek ktery to bral pomerove. tzn. ze zohlednoval trzby filmu kde hrali i jejich platy v tech filmech. hlavni role. :-) tohle je celkem divne.

      Vymazat
    2. Tak upřímně, je to poměrně zvláštní metodika, ale Forbes je zvučné jméno, tak raději nebudeme peskovat :D :D.

      Vymazat

Děkujeme za Váš názor.