pondělí 29. prosince 2014

TOP 10: Nejpřeplacenější herci roku 2014

Časopis Forbes prozradil, které hvězdy dostávají spoustu peněz, i když to není od filmových studií zrovna ekonomicky chytrý krok.

Jako každý rok, i tentokrát finanční magazín Forbes přinesl žebříček celebrit, do nichž se příliš nevyplatí investovat. Tady je desítka nejvíce přeplacených herců Hollywoodu.

Metodika výpočtu je jednoduchá, operuje se s dvěma částkami - platem daného herce a tržbami filmů, ve kterých hraje. Příklad, pokud si celebrita za letošní rok přišla na 10 milionů a filmy, ve kterých hrála utržily 100 milionů, tak je návratnost 10 dolarů za každý investovaný dolar do mzdy herce.

10. Ben Affleck

Bena čekají zářné zítřky díky filmů od DC, tento rok se mu ale také vedlo dobře, například díky thrilleru Zmizelá. Jenže nebylo to dost, aby neskončil v žebříčku deseti nejvíce přeplacených herců. Za jeden dolar zaplacený Benovi se jich vrátilo jen 9,37.

9. Sandra Bullock

Jedinou ženou v žebříčku je herečka Sandra Bullock. Sandra sice figuruje v poslední době v úspěšných filmech, ale také za ně dostává spoustu peněz, takže za 1 dolar putující na její mzdu se tvůrcům vrátí 9 dolarů.

8. Denzel Washington

Denzel nás tento rok mile překvapil akční peckou Equalizer, ale bez ohledu na její kvality, jeho bilance není úplně oslnivá. 6,9 dolarů se vrátí za každý dolar, který herec dostane.

7. Channing Tatum

Channing se stal miláčkem Ameriky. Nejdříve se jeho hereckému umu mnozí smáli, ale teď ho lidé zbožňují. Ale asi ne dost, protože jeho výsledky za rok 2014 jsou 6,7 dolarů pro filmaře za každý dolar, který putuje do jeho kapsy.

6. Will Ferrell

Will figuruje v tomto žebříčku docela často a ani tento rok není výjimkou. Není divu, tentokrát se za jeden zaplacený dolar vrátilo 6,6 dolarů, což není žádná sláva.

5. Tom Hanks

To, že je někdo hercem oscarových kvalit, neznamená, že je také zárukou vysokých výdělků. O tom ví své Tom Hanks, který nemá příliš lichotivé výsledky. Konkrétně za jeden dolar, který dostane, se jich filmařům vrátí 5,2.

4. Ryan Reynolds

Ryan je takzvaný "full package". Jinak řečeno, má všechno - vzhled, svaly, smysl pro humor a ani talent mu nechybí. Ale v tomto roce mu to příliš nepomohlo a tak za jeden investovaný dolar do jeho osoby skončilo na účtu studií 4,9 dolarů.

3. Ben Stiller

Bena ještě může v tomto roce zachránit Noc v muzeu: Tajemství hrobky, ale s ohledem na dosavadní výsledky není moc pravděpodobné, že jeho bilanci zlepší nějak výrazně. Aktuálně je to 4,8 dolarů na tržbách za každý dolar, který Ben dostane na účet.

2. Johnny Depp

Johnny je sice miláčkem publika, ale to asi bylo letos líné chodit na jeho filmy do kina. Studia si tak přišla jen na 4,1 dolarů za každý dolar, který zaplatila Johnnymu.

1. Adam Sandler

Pokud jde o Adama, tak za jeden investovaný dolar do jeho kapsy se tvůrcům vrátilo 3,2 dolarů. Rok 2014 nebyl pro Sandlera extrémně úspěšný, natočil několik ne zrovna povedených filmů. Reputaci mu ale zachránila povedená komedie Top Five.

Překvapilo vás některé jméno v žebříčku?

1 komentářů:

  1. Škoda, že nejsou uvedeny i celkové sumy abych si udělal představu o platech a výdělcích. Je mi totiž jasné, že takový Depp vydělává mnohem více než Sandler takže poměr 1:4,1 versus 1:3,2 by v tom kontextu asi vyzněl jinak.

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.