pátek 16. ledna 2015

Captain America: Civil War - Scenáristé prozradili zajímavé informace o třetím dílu

Naše oblíbenkyně Peggy Carter zrovna řádí v povedeném seriálu Agent Carter (recenze), ale možná se ji dočkáme i ve třetím dílu Captain America. A jaké to je pracovat na scénáři na motivy veleoblíbené komiksové linky?


Nepochybujeme o tom, že Captain America: Civil War bude velká komiksová událost. Samotná zápletka o sporu superhrdinů, kdy jedni jsou pro registraci lidí s unikátními schopnostmi a druzí to striktně odmítají, má velký potenciál.

A naše nadšení ještě stouplo, když se nyní objevily zprávy, že by se mohla vrátit i Peggy Carter (Hayley Atwell). Ta byla jednou z nejlepších věcí na prvním dílu, měla cameo ve dvojce a aktuálně boduje díky skvělému seriálu Agent Carter.

To, že by mohla mít roli i v Civil War vyplývá z vyjádření scenáristů všech tří dílů Captain America Christophera Markuse a Stephena McFeelyho. Ti se nejdříve rozpovídali o tom, jak dlouho se vůbec uvažovalo o zadaptování komiksové linie Civil War:

"Řekněme to tak, že se o tom mluvilo už nějakou dobu. A je to výzva zvládnout to tak, aby všechny postavy, které jsme představili a představili je i jiní v Marvel Cinematic Universe byly zpracovány a vyzněly správně, co říkáte? Je to proto, že je tu rozdíl, pokud jde o postavy, které byly napsány v letech 2006 a 2007. MCU v té době neexistovalo. Nebyl tu Robert Downey Jr. a Chris Evans, kteří by pomohli stvořit dané postavy, takže se musíme ujistit, že předloha bude správně přizpůsobena tak, aby to daným postavám dobře posloužilo a ne, že jen vyrveme určité jejich části, aby působily jako ony."

Trošku zmatené, ale zhruba se z toho dá vyčíst, že prostě chtějí dobře zkombinovat předlohu s tím, co známe z filmového universa. Padla také otázka, proč Marvel znovu sáhl po režisérech Anthonym a Joeovi Russo:

"Myslím, že jedním z důvodů, proč jsme byli znovu povoláni my a bratři Russové je to, že byl Marvel velmi spokojen s Návratem prvního Avengera. Myslím, že je to velmi dospělý film. Je velmi dobře natočen, povedená je jeho struktura. Můžeme polemizovat o tom, zda nejde o nejrealističtější film od Marvelu, rozhodnutí je na vás. Věřím, že je fér prohlásit, že k filmu bratří Russových tenhle styl prostě sedí."

A konečně to, zda se můžeme těšit na Peggy Carter (přece jen, pojilo ji přátelství i k otci Tonyho Starka Howardovi, takže by její účast měla smysl, přestože v době Civil War už to není žádná mladice. Ale s tím by si tvůrci jistě poradili):

"Ještě jsme nezačali natáčet a já mám hotový teprve čtvrtý nástin scénáře a bude jich mnohem více a tahle otázka je na pořadu dne docela často, takže kdoví. Plno věcí se může změnit, ale bavili jsme se o tom a nadhodili několik scén. Některé zůstanou, některé ne. Ale viděli jsme ji v Návratu prvního Avengera, takže víme, že tu někde je."

Padlo i několik slov ohledně toho, že se ve filmu představí Black Panther s tváří Chadwicka Bosemana:

"Pokud jde o toto, tak si zatím detaily nechám pro sebe, ale jsem velmi rád, že si vybrali Chadwicka a že on řekl ano, protože je to někdo, koho je fajn mít."

A nakonec dobrá zpráva pro fandy Black Widow (mezi které se řadíme):

"Na film se připravujeme od doby, kdy měl premiéru předchozí díl. Takže na něm pracujeme už dlouhou dobu. A jsme šťastní z dosavadního vývoje. Třetí Captain America 3 se bude jmenovat Captain America: Civil War a bude v něm hrát Chris Evans a vrátí se Scarlett Johansson. Vrátí se i Winter Soldier a přidá se k nám Robert Downey Jr.."

Tak doufejme, že 6. května 2016 Peggy v kině uvidíme. Byli byste také rádi?

5 komentářů:

  1. " Samotná zápletka o sporu superhrdinů, kdy jedni jsou pro registraci lidí s unikátními schopnostmi a druzí to striktně odmítají, má velký potenciál."

    Trošku X-men.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tady je jeden podstatný rozdíl, zápletka se zaměřuje na samotné osoby s nadlidskými schopnostmi, kdy jedny jsou pro registraci a druhé ne. V X-Menech to spíše bylo "obyčejní" lidé chtějí registraci, mutanti povětšinou ne.

      Vymazat
    2. V X-Men to davalo smysl.Tohle moc ne.Neumim si predstavit jakoukoliv mensinu,ze bude pro svoje vlastni znaceni.
      CAP 3 asi bude pekna kokotina.

      Vymazat
    3. Je to původní zápletka z komiksů. Nešlo ani tak o registraci osob se superschopnostmi, spíš o registraci superhrdinů - na zachraňování lidí a světa jsi měl mít licenci od státu a musel jsi odhalit svou tajnou identitu. Podporoval to Stark a Spider-man byl na jeho straně, dokonce odhalil, že je Peter Parker. Naopak Cap byl proti.

      Podle mě to smysl dává, protože vláda se superhrdinů, které nemůže ovládat, bojí. Spíš mi ale nedává smysl, že by MCU Stark byl ochotný se registrovat, protože ve filmech je spíš celkově proti vládě. Leda že by se pozice vyměnili, ale ani Cap teď nevypadá, že by z americké vlády nějak padal na zadek a chtěl se někam registrovat, tak vážně netuším, jak to zaonačí.

      Vymazat
    4. Stark právě ochotný bude už jen proto, že vytvoří Ultrona a ten napáchá dost zla, takže to Stark bude těžce nést, proto bude pro registraci.

      Vymazat

Děkujeme za Váš názor.