pondělí 1. prosince 2014

Star Wars: Síla se probouzí - V ukázce promlouvá Andy Serkis. A jak reaguje John Boyega na rastické komentáře?

Dohady o tom, čí hlas zazněl v teaser traileru konečně skončí.


Není to vyslovené překvapení, protože právě spekulace o tom, že Andy Serkis je tím, jehož mrazivý hlas zaznívá v teaser traileru na Star Wars: Síla se probouzí (2015) se zdály být nejpravděpodobnější. Nyní to bylo oficiálně potvrzeno. Takže žádný Benedict Cumberbatch, ale Andy Serkis.

SOUVISEJÍCÍ: STAR WARS TRAILER OBRÁZEK PO OBRÁZKU A ČÍM NÁS TRAILER PŘEKVAPIL?

Tím tedy končí jedna vlna dohadů, ale abychom si moc neodpočinuli, tak začíná druhá. Vyrojily se zvěsti, že Andy nebude mít v prvním dílu nové trilogie jednu roli, ale hned dvě. Zatím nebylo jasně stanoveno které, ale některé zdroje přinesly jejich stručné popisy.

První z nich by měla být postava ze skupiny extrémně mrštných charakterů (další si zahrají dva specialisté na parkour - Crystal Clarke a Pip Anderson). Není překvapením, že jejich pohyby budou nasnímány s pomocí technologie motion capture, takže je jasné, že půjde o nějaký typ mimozemských "akrobatů".

Druhá postava zní také zajímavě: "Je to klíčová role v první části příběhu, který souvisí s dějem postavy ztvárněné Daisy Ridley a skrývá v sobě více než by se na první pohled mohlo zdát."

Je to onen klasický obecný popis, který vypadá, že toho řekne spoustu, ale často vlastně nesdělí skoro nic. Ale minimálně jsem se dozvěděli, že nepůjde o žádné nedůležité cameo a Andy dostane šanci zazářit. Ovšem zřejmě opět notně přetvořen s pomocí počítačových efektů, protože možná půjde o mimozemského Jedie, který unikl během vykonávání rozkazu 66.

Určitě vám neuniklo to, že se s dost hlasitými reakcemi setkal moment z traileru, kdy měl na sobě John Boeyga, herec tmavé pleti, uniformu stormtroopera. Někteří se divili, že ji nosí někdo, kdo není klon (objevila se různá fanouškovská vysvětlení, proč tomu tak je, například to, že už od doby první trilogie Impérium klony nevyrábí, ale stormtroopery verbuje z řad svých občanů), ale bylo i dost těch, kteří si nebrali servítky a jejich komentáře byly docela rasistické.

John si s tím ale hlavu neláme, toto uveřejnil na svém Instagramu:

"Díky za všechnu lásku a podporu! Dopisy a obrázky od fanoušků ještě zvýšily mé nadšení! Není šílené, že Star Wars opravdu vzniknou? Jsem sice ve filmu, ale jsem velmi nadšený i jako fanoušek Star Wars! Rok je dlouhá doba, ale čekání bude stát za to. A těm, kteří jsou znepokojení..., zvykněte si na to. :)"

Má recht, je třetí tisíciletí a komentáře odsuzující herce jen na základě barvy pleti, jsou už dost "oldschool".

Tipovali jste, že Andy namluvil voiceover? A vadí vám, že stormtroopera ztvárňuje černošský herec?

8 komentářů:

  1. To že je stormtrooper černoch bych vůbec neřešil to spíš ten excaliber co má ten sith tj hrůza!!!

    OdpovědětVymazat
  2. Odpovědi
    1. Jan Vališ29. listopadu 2014 14:05
      Taky jsem si to zpočátku spletl s trailerem na planetu opic :D

      Vymazat
  3. Stormtrooper, neni Clone Trooper kdy se to ty lidi naučej

    OdpovědětVymazat
  4. Já si těhle komentářů všímal hlavně na českých forech.Nejen že je mezi námi bohužel sposta vymaštěných rasistů ale navíc vědí kulový o tom co je vlastně Clone trooper a co Stormtrooper-patrně oslněni BÍLOU září jejich brnění.Ta stejná hovádka si ani neuvědomují že představitel Jango Fetta(vzoru pro republikové klony)ve skutečnost taky úplně neodpobídá jejich rasovým představám protože je Maorského původu(původní obyvatelstvo Nového Zélandu).Z rasistů je mi na zvracení.Doslova.

    OdpovědětVymazat
  5. Hodně lidí si taky plete rasismus s černým humorem :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chceš říct, že černí komici vykládají většinou rasistické vtipy :)

      Vymazat

Děkujeme za Váš názor.