sobota 20. prosince 2014

Oheň a led: Robert Rodriguez chystá hranou verzi animovaného fantasy

Film, který je v přípravách od roku 2011, se zřejmě blíží realizaci.


Fantasy animovaná podívaná z roku 1983 Oheň a led je docela zábavným filmem. Jako inspirace posloužila díla umělce Franka Frazetta, který byl až do své smrti dobrým přítelem režiséra Roberta Rodrigueze a je tak docela symbolické, že by to měl být právě on, kdo se ujme dohledu nad hranou verzí, která se připravuje už tři roky.

Rodriguez k tomu dodal:

"Začal jsem na tom pracovat jako na nezávislém filmu společně s Bold Film. Ale čím více jsme se tomu věnovali, tím více nám bylo jasné, že by z toho mohlo být něco mnohem většího a začalo to také lákat áčkové talenty. A tak jsem si řekl, ´Pojďme spolupracovat s nějakým studiem,´ jenže které by bylo ochotno poskytnout raketové palivo, které si film zaslouží? Dozvěděl jsem se, že Mike De Luca pátrá po nějakém materiálu a řekl jsem si, že tohle je pro něj to pravé díky tomu, o čem to je a kvůli talentům, které mají zájem se na tom podílet poté, co viděli prezentaci a které jsem chtěl a získal jsem je. Ukázalo se, že Mike je velkým fanouškem Frazetta a tak se tohle studio stalo perfektním. Pracoval jsem s nimi už na El Mariachi a mám s nimi dlouhý vztah a tak se zdají být těmi pravými pro tenhle film. Aktuálně vedeme rozhovory s áčkovými scenáristy, abychom mohli pokračovat dál už příští rok. Jsem nadšený."

Jen pro informaci, Mike De Luca je filmový producent, který pracuje pro studio Sony.

Děj je klasická fantasy zápletka o konfliktu mezi ohnivým a ledovým národem, zákeřných královnách, princeznách v bikinách, svalnatých hrdinech a roztodivných monstrech, takže ideální materiál pro Rodrigueze, který z toho jistě dokáže vytvořit hodně zábavnou a roztomile béčkovou záležitost.

Datum premiéry zatím není známo, ale pokud natáčení začne příští rok, tak bychom se mohli dočkat v blízké budoucnosti.

Znáte originální film? Myslíte, že by z toho mohla být zajímavá podívaná?

0 komentářů:

Okomentovat

Děkujeme za Váš názor.