neděle 21. prosince 2014

Návštěvnost kin: Závěrečný díl trilogie Hobit dorazil do amerických kin. Jak si v nich vede?

Americké publikum se dočkalo. Konečně mělo možnost zhlédnout Hobita: Bitvu pěti armáda. Kolik zaplatilo za šanci znovu se vydat do Středozemě?

V USA si museli chvilku počkat, než dostali šanci zhlédnout Hobita: Bitvu pěti armád (recenze), ale nakonec i Američané měli šanci sledovat Bilba a jeho dobrodružství. Víkendové tržby jsou "jen" 56,22 milionů dolarů, což se může zdát málo ve srovnání s jedničkou, která začínala s 84,62 miliony a dvojkou s 73,65 milionů dolarů. Jenže nutno poznamenat, že víkendové zisky byly výrazně ovlivněny tím, že se Bitva pěti armáda začala promítat už ve středu. Celkově si za pět dnů v distribuci odnáší 90,6 milionů. Hobit: Bitva pěti armád zatím získal z celého světa více než 355 milionů dolarů.

Další třetí díl a další nemilé překvapení. Pokud jde o ekonomické výsledky, tak neoslnila ani Noc v muzeu: Tajemství hrobky. Ta začíná se skromnými 17,3 miliony dolarů. První díl si z premiérového víkendu odnesl 30,43 milionů, dvojka pak dokonce 54,17 milionů dolarů.

I třetí místo patří premiéře, konkrétně muzikálové komedii Annie, které získala od diváků 16,3 milionů dolarů. To není špatné s ohledem na velkou konkurenci a rozpočet 65 milionů dolarů. Zklamáním pak mohou být pro tvůrce snad jen kritické recenze.

Jak jsou na tom Hunger Games?

Příliš parády zatím nenadělal spektál EXODUS: Bohové a králové. Ten v druhém týdnu slétl na čtvrté místo a připisuje si jen 8,07 milionů dolarů. Nic moc pro film za 140 milionů.

Naopak, tvůrci Hunger Games: Síla vzdoru 1. část už mohou být klidní. Pokud započteme 7,75 milionů z tohoto týdne, tak má film celkově na kontě skoro 640 milionů dolarů (rozpočet byl 125 milionů).

Opěvované Divočine přibylo 945 kin (o víkendu tak byla k vidění v 1 046 kin), což jí pomohlo vyšplhat se o čtyři příčky výše, tedy z desítky na šestku. Získala 4,15 milionů.

V jménu animáčů

Dobře hodnocená (což je překvapení, hraje v ní Adam Sandler) komedie Top Five od diváků vymámila 3,57 milionů dolarů.

Animáč Velká šestka skončil tentokrát na osmém místě s 3,56 miliony. Celkové tržby jsou aktuálně 272 milionů dolarů.

I deváté místo patří animovanému projektu a to Tučňákům z Madagaskaru. Ti získali 3,53 milionů dolarů.

Na desítce skončila indická novinka P.K., která byla k vidění pouze ve 272 kinech, ale i tak si odnáší 3,5 milionů dolarů.

Další netradičně pojatá pohádka

Tak by se dal popsat film Čarovný les, který našel inspiraci u úspěšného muzikálu. Dosavadní hodnocení jsou veskrze kladná, takže by mohlo jít o zajímavou podívanou.

Z jiného žánrového soudku je thriller The Gambler o profesorovi literatury, který propadl hazardu. V případě tohoto filmu jsou kritiky také spíše pozitivní (i když jen lehce).

Se svým dalším režisérským počinem přichází Angelina Jolie. Jedná se o příběh běžce Louise Zamperiniho. Film nese název Nezlomný.  Recenze opět spíše kladné.

0 komentářů:

Okomentovat

Děkujeme za Váš názor.