neděle 28. prosince 2014

Návštěvnost kin: Hobit na jedničce a jak dopadla novinka Angeliny Jolie, Tima Burtona nebo kontroverzní Interview?

Nový režisérský počin Angeliny Jolie Nezlomný zabodoval.


Hobit: Bitva pěti armád (recenze) si udržel první místo a tržby mu klesly o nepříliš výrazných 24,3 % na 41,42 milionů dolarů. Celosvětově se závěrečný díl "hobití" trilogie dostal už přes půl miliardy dolarů. Hodně slušné s ohledem na to, že je v distribuci dvanáct dnů.

Životopisný snímek v režii Angeliny Jolie Nezlomný sice nesbírá jednu pochvalnou recenzi za druhou (ale nejsou ani extrémně kritické), ovšem premiérová čísla nejsou špatná. Mluvíme tu o částce 31,75 milionů dolarů (rozpočet byl 65 milionů dolarů).

Bronzová pozice také patří novince, ale z trošku jiného žánru. Jedná se o film Čarovný les inspirovaný úspěšným muzikálem. Netradičně pojatý pohádkový příběh od společnosti Disney je hodnocen veskrze pozitivně a odnáší si 31,02 milionů dolarů při rozpočtu 50 - 60 milionů dolarů.

Všichni si polepšili

U filmů na následujících třech příčkách došlo k zajímavé situaci. Všechny si od minulého týdne polepšily na tržbách.

Noc v muzeu: Tajemství hrobky o nějakých 20,5 procenta (film utržil 20,6 milionů). Vliv na to měl fakt, že projekt dostal k dispozici 129 kin navíc.

I Annie se promítala ve více sálech (přibylo jich 81, celkově tak byla k vidění v 3 197 kinech) a odnáší si 16,6 milionů dolarů. To je o 4,7 procenta více než o minulém víkendu.

Hunger Games: Síla vzdoru 1. část naopak o výrazné množství kin přišly (konkrétně o 381 sálů), ale přesto se tržby zvýšily o 26,9 % na kulatých 10 milionů.

Film o hazardu lidi příliš nezajímá

Další premiéra, drama The Gambler, kritiky příliš neoslovilo, ale ani diváci nejevili zrovna velký zájem. V kasách nechali jen 9,3 milionů. Na druhou stranu, film stál jen 25 milionů, takže finanční propadák se z Gamblera asi nestane.

7,93 milionů zaplatili lidé za možnost zhlédnout na několik cen nominovaný Kód Enigmy.

EXODUS: Bohové a králové si zatím nevede kdovíjak skvěle. Po třech týdnech v distribuci je na deváté příčce a se započtením 6,75 milionů dolarů z víkendu má na kontě necelých 114 milionů při rozpočtu 140 milionů.

Desítku nejvýdělečnějších filmů uzavírá ceněná Divočina, která si odnáší 5,42 milionů. Pokud jde o novinku Tima Burtona Big Eyes, tak ta byla nasazena do 1 307 kin a utržila 2,99 milionů (patnácté místo) a hned za ní skončilo kontroverzní The Interview, které bylo nakonec k vidění v 331 sálech a získalo 1,81 milionů.

Příští víkend bude odpočinkový, do širší distribuce nemíří žádný film.

0 komentářů:

Okomentovat

Děkujeme za Váš názor.