pondělí 22. prosince 2014

Daredevil: Co čekat od seriálové verze komiksu o slepém ochránci zákona?

Rozhodně ne to, co jsme viděli ve filmové verzi.


Matt Murdock alias Daredevil, slepý právník, který se v noci převléká za bojovníka proti zločinu, už se nám v hrané podobě představil. Konkrétně ve filmu Daredevil z roku 2003. Ten nebyl zrovna něčím, co by se zlatým písmem zapsalo do historie komiksového žánru.

Ale Daredevil dostal další šanci, když se stal jedním ze seriálů, který připravuje streamovací společnost Netflix ve spolupráci s Marvelem. Právě seriál Daredevil bude první z pěti chystaných sérií, které se objevují v blízké budoucnosti.

Hlavního hrdinu ztvární sympaťák Charlie Cox a tvůrci slibují, že seriálové verze bude "naprostým opakem" té filmové.

Steven S. DeKnight, showrunner (osoba, která dohlíží na každodenní natáčení) seriálu, poznamenal, že seriál bude trochu brutálnější a ostřejší, než jsme u Marvelu zvyklí, ale současně prohlásil:

"Nehodláme to přehánět s brutalitou a sázet na bezdůvodnou nahotu."

Jeph Loeb, šéf televizní sekce Marvelu, dodává:

"Nebudou tam létat magická kladiva nebo lidé poletující v oblacích. V první řadě k tomu přistupujeme jako ke kriminálnímu dramatu, až poté jako superhrdinskému projektu."

Seriál se chce držet u země s tím a být tak realistický, jak to jen půjde. To ale nemusí být úplně nejlepší krok, například Agents of S.H.I.E.L.D. se to příliš nevyplatilo, na druhou stranu, Daredevilovi může podobné pojetí slušet, takže proč ne.

Myslíte, že je správné, že se Darevil bude držet u země, pokud jde o superhrdinské prvky?





7 komentářů:

  1. Nič v zlom, je to len môj názor, no už Agents of S.H.I.E.L.D. bola sračka. Aké má Marvel dobré filmy, také má zlé seriály. Ten agent Coulson najprv v Avengers zomrie a potom v seriáli akoby sa nič nestalo. A šéfuje debilnému tímu agentov, ktorí keby mali prísť do konflitku s nejakým skutočným záporákom, posrali by sa.
    A tento Daredevil... Tá čiapka či kukla či čo to je, čo má na hlave, má byť akože čo? To má z nejakého secondhandu?
    Neviem vo všeobecnosti koho napadlo robiť z komiksov seriály, myslím si, že je to hlýpy a zbytočný nápad. A navyše to nie je vôbec prepojené. To, že sa napr. v Agentoch objavila Sif, to je nič. A tí "herci"... Snažia sa byť jednu chvíľu vtipní, ďalšiu chvíľu drsní, no ani jedno im nejde. Proste trapas.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jde vidět že si Agenty neviděl :D ty sračko :)

      Vymazat
    2. Práveže videl. A chcelo sa mi plakať.

      Vymazat
    3. Wannabe Smartass co se schovává pod anonymitou,jak překvapivé :) Tak za prvé pokud chceš šťourat do zjevu superhrdiny,podívej se nejdřív na jeho minulost,třeba hned od začátku neměl růžky a dvojí DD na hrudi,a za druhé,nikdo tě na SHIELD koukat nenutí,ovšem pokud jsi fanda marvelácké tvorby mělo by ti dělat radost jaký seriál je(netřeba faktu že doplňuje filmové universuum nejen Camei známých z plátna) Marvel a jeho svět upřímně miluji,a i když sem tam udělá botu,nepřestanu na jejich filmové výplody koukat a díky bohu za rozhodnutí udělat seriálovou tvorbu víc různorodou :) Těším se jak na DD,tak na další připravované projekty a určitě jim všem dám šanci :)

      Vymazat
  2. Tak tady to bude snad nějak propojený s tou právničinou tak třeba to bude něco i jako Suits

    OdpovědětVymazat
  3. Slepy pravnik, ktery v noci honi zlocince ? No nevim jestli z toho pujde udelat nejake kloudne drama, aniz by to v prvni rade nebylo pro smich.

    OdpovědětVymazat
  4. Podľa mňa je hlúposť točiť marvelacke komixy ako realistické filmy. To nejde dokopy. Tie lietajúce kladiva a supersily tam jednoducho patria. A v tom je problém. Na poriadny spektákl s kopou magických efektov je treba filmový rozpočet, ten ale serial väčšinou nemá a preto sú točené komornejšie. Čo je opak toho, čo vyžaduje adaptácia podobného komixu. Je pravda, že Daredevil zrovna nie je nejaký superhero, ale aj tak autori vedia, že budú musieť dáfať prednosť jeho verejnej podobe, ako alteregu. Toto je vlastne prípad Agentov Shieldu, Gothamu, alebo aj Arrow. Sú to "civilné" adaptácie, kde nie je treba mnoho efektov. Niekomu to môže vyhovovať, ja ale očakávam väčšie priblíženie originálom.

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.