pondělí 15. prosince 2014

Beetlejuice 2: Pokračování skvělé fantasy komedie Tima Burtona se možná stává realitou

No konečně.


Tim Burton je režisér s unikátním vizuálním stylem, který za desítky let stihl natočit hned několik projektů, které se zapsaly do historie.

Rozhodně se ale mezi nimi neztratí duchařská komedie Beetlejuice (1988). Skvělé triky, fungující černý humor a výtečné obsazení z titulu dělají jeden z našich nejoblíbenějších Burtonových filmů. A tak jsme přemýšleli o tom, zda bychom toužili po pokračování.

Ono se o něm totiž mluví už dlouho. Na jedné straně bychom rádi viděli Michaela Keatona jak opět řádí jako Beetlejuice, na té druhé víme, jak to dopadá s druhými díly. Ale nakonec jsme si s tímto dilematem přestali lámat naše krásné hlavy, protože se stejně zdálo, že se o tom hlavně mluví, ale nevypadá to, že by měla padnout první klapka.

To se ale možná změní. Alespoň podle Tima Burtona, který se o Beetlejuiceovi 2 rozpovídal během propagace své novinky Big Eyes. Poskytl rozhovor serveru ComingSoon.net.

"Jde o postavu, kterou miluji a chybí mi a popravdě mi chybí i spolupráce s Michaelem. Je tu jen jeden Betelgeuse. Aktuálně pracujeme na scénáři a film je pravděpodobně blíže realizaci, než kdykoliv předtím a já se těším, až s ním budu znovu pracovat."

Zní to nadějně, ale pořád není jistota, že se filmu dočkáme. Nebylo by to poprvé, kdy by přípravy skončily právě u scénáře a dál by produkce nepokračovala. A kromě toho, Burton v posledních letech natočil i filmy, které nebyly až tak úspěšné (Temné stíny), takže se nedá očekávat, že oznámí studiu, že chce natočit Beetlejuice 2 a ono mi bez peskování dá k dispozici pár desítek milionů dolarů.

Uvidíme, co se bude dít, až bude hotový scénář. Tak doufejme, že dopadne dobře a my se dvojky dočkáme. Nakonec jsme se rozmysleli a stojíme o ni.

Co vy?

1 komentářů:

Děkujeme za Váš názor.