neděle 9. listopadu 2014

Návštěvnost kin: Nolanova novinka na animáč od Disneyho nestačila

Dochází milovanému režisérovi dech?

Samozřejmě, že ne. Jméno Christopher Nolan je natolik zvučné, že může v podstatě natočit cokoliv a najde se dost lidí, kteří na to budou pět ódy. Ale je pravdou, že jeho nové sci-fi Interstellar není podle kritiků až tak přesvědčivé, jak jsou i Nolana zvyklí. Tentokrát režisér svým výkonem nepřesvědčil všechny. A možná právě to bylo jednou z příčin, proč první místo obsadil animáč Velká šestka.

Nejen, že jde o film velmi dobře hodnocený, ale začíná i s pěknými 56,2 miliony dolarů. To není na počátek listopadu vůbec špatné, vlastně je to skvělé. Animáč Ledové království, který také spadá pod Disneyho, začínal s cca 67 miliony a to jde o nejvýdělečnější animovaný film všech dob. Takže Velká šestka má naběhnuto na velmi pěkné tržby.

Interstellar se musel spokojit s druhým místem. To samozřejmě není žádná hrůza, speciálně pak, když jsou premiérové tržby 50 milionů dolarů. Nolan se rozhodně nemusí obávat, že jeho sci-fi novinka nevydělá. Ale pokud si srovnáme Interstellar například s Počátkem (nemluvě o projektech Temný rytíř a Temný rytíř povstal), tak zaostává. Počátek startoval s více než 62 miliony.

Zisky na ostatních místech už jsou výrazně nižší. Na trojce je povedený thriller Zmizelá, který si ale připisuje "skromných" 6,1 milionů dolarů.

Sešup nepříliš dobře hodnoceného hororu

Jen o něco méně (6,02 milionů) vydělal ne zrovna chválený horor Ouija, který ale zažil pěkný sešup od minulého týdne. Během předchozího víkendu obsadil první místo, ale tentokrát skončil až na čtyřce a tržby mu klesly o bolestných 44 %.

Ve středu žebříčku je komedie St. Vincent, která podle novinářů stojí za zhlédnutí. Odnáší si 5,71 milionů. Film poskočil ze sedmého na páté místo, přestože se tržby snížily o 21 %.

Thriller Slídil také zažil nepěkný pokles finančních výsledků. Konkrétně si připsal o 47,2 % méně. To znamená, že se do kasičky přisypalo 5,51 milionů dolarů.

Brad Pitt v uniformě má sto milionů

Válečný film Železná srdce skutečně zdolal hranici sta milionů dolarů na celosvětových tržbách. Pokud započteme 5,5 milionů z tohoto týdne, pak jsme někde u částky 107,38 milionů dolarů.

Povedený akční thriller John Wick (recenze) na tom tak dobře není, zatím má na kontě jen 42,75 milionů dolarů, ale zase stál jen 20, takže se pomalu dostává do černých čísel.

Alexander and the Terrible, Horrible, No Good, Very Bad Day, to je film který obsadil deváté místo, k čemuž bylo potřeba získat 3,5 milionů dolarů. Poslední místo patří animáči Kniha života. Ten utržil 2,8 milionů dolarů.

Jak dopadne pokračování kultovní komedie?

To se dozvědí američtí diváci příští týden. Premiéru má totiž dlouho očekávaný film Návrat blbýho a blbějšího.

Druhou novinkou v širší distribuci je drama Beyond the Lights o umělkyni, která se těžce vypořádává s úspěchem. Byť to nezní kdovíjak zajímavě, tak recenze mluví o opaku.

5 komentářů:

  1. Kam se ale pocatek hrabe na interstellar. Zatim nejlepsi podivana od Nolana. Emocionalne vypatejsi, preciznejsi, vizualnejsi, je videt ze reziser s kazdym svym filmem vice dospiva.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlas. Po přečtení pár zahraničních recenzí jsem šel do kina trochu skeptický ale odcházel jsem naprosto uchvácen. Ani Počátek na mě tak moc nezapůsobil, Proto nechápu tu velkou kritiku recenzentů

      Vymazat
    2. Pro me je zas Interstellar hodne velky zklamani. Ale je zajimavy, jak moc se lidi na hodnoceni tohohle filmu neshodnou.

      Vymazat
  2. Interstellar považuji za nejhorší Nolanův film. Tolik volovin a zbytečností natahujících neúměrně děj se jen tak nevidí. Většina lidí to hodnotí tak vysoko jen kvůli jménu režiséra. Kdo nad tím aspoň trochu přemýšlel, tak snímek musel odkopnout. Přehypovaný film. Nolana dohnaly jeho ambice.

    OdpovědětVymazat
  3. Jediná volovina je to, že okamžitě co se Cooper katapultoval, tak by ho černá díra okamžitě roztrhla. To by ale samozřejmě pak nešla ve filmu vytvořit ta pointa, logika někdy musí ustoupit. A nemyslím si, že lidi to hodnotí dobře jen kvůli jménu režiséra. To samé se dá říct i naopak, že lidi to odsuzujou jen proto, že hejtovat filmy od Nolana je ''in''.

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.