pátek 31. října 2014

Průšvih jménem Terminátor: Genisys - čeká nás pohřeb akční legendy?

Taft pro každé počasí.
Tvůrci prvního dílu z připravované terminátoří trilogie (ha ha) si tento týden pořádně zavařili. Pustili do oběhu první oficiální promo fotky z Terminator: Genisys a pak se divili, že se jim bumerang vrátil zpátky rovnou mezi oči. Není divu.

Protože tohle...

Dejte opici samopal a bude vypadat takhle
a tohle...

Já že mám jalovej ksicht? Jooooo! Pho-to-shop!

a tohle...


...je toho opravdu požehnaně

Zastřelte fotografa!

Dobří herci v mizerném promu


Tak jsem se vrátil. Jste rádi?

Terminator: Genisys díky této fajnové prácičce opravdu nevypadá jako něco, na co jsme roky čekali a na co bychom se mohli těšit, ale jako béčkový sci-fi seriál stanice SyFy, ve kterém jsou všichni vymydlení a v nesmyslných pózách. Jai Courtney, kterého jsem už před A Good Day to Die Hard považoval za naprostý castingový fail, jehož charisma úspěšně atakuje vaničku s tvarohem v mé lednici, navíc už na fotkách sesazuje Taylora Kitsche z pozice nejzoufalejší rádoby akční hvězdy mladé generace. Opravdu bych chtěl vidět toho producenta, který řekl: Ano, kluci, Jai Courtney je super volba, kam se na něj hrabe Michael Biehn z originálu. Lamy!

Promo fotky zkrátka vypadají hrozně (jedinou výjimkou je Arnold, ale to není promo foto) -  marketéři tohoto filmu by měli dostat z fleku padáka, protože něco takového se nikdy nemělo dostat ven. Celé to působí dojmem, že parta strašně špatných herců dostala strašně špatného fotografa. Ok, stát se to může, byť jde o mimořádně velký fail. Ale ani další zprávy zatím nedávají moc optimismu.

Tak především jméno režiséra Alana Taylora. Taylor sice natočil pár epizod Deadwoodu a Game of Thrones a druhého Thora. Jenže jeho práce rozhodně není přijímána jednoznačně. Najdou se sice lidé, kterým se Thor: The Dark World líbil, ale vpodstatě šlo jen o průměrný film přeplácaný počítačovou grafikou. Osobně Taylorovi nevěřím a to tak že vůbec, jeho práce mě zkrátka nepřesvědčila a byť možná nemá s fotkami nic společného, fotky nějakým způsobem určitě vycházejí z jeho filmu.

Zápletka filmu je s otazníkem. Mělo by jít o reboot/remake, to znamená, že John Connor (Jason Clarke) znovu vyšle Kyle Reevese (Jai Courtney) do minulosti, aby chránil Sarah Connor (Emilia Clarke), jenže když Kyle do minulosti dorazí, zjistí, že Sarah chrání přeprogramovaný T-800 (Arnold Schwarzenegger), který se jí v dětství ujal a hraje v jejím životě téměř otcovskou roli. Tvrdá Sarah navíc odmítá hrát svoji roli v budoucnosti a stát se matkou a do toho všeho vpadne úplně nový typ terminátora (Byung-hun Lee).

Abychom byli objektivní, je třeba zmínit, že drtivá většina herců (ne, ty ne, Jai) je kvalitní, navíc Matt Smith a částečně i Jason Clarke jsou obsazeni docela odvážně, takže by mohli v rolích působit realisticky.

Tohle vypadá aspoň trošku nadějně, ale pořád ten jalovej výraz
Foto z natáčení (vyz výše) vypadá poměrně správně špinavě a scénář spolu-napsala Laeta Kalogridis, která dělala executive producerku na Avatarovi a má na kontě například Scorseseho Shutter Island... jenže taky napsala marného Pathfindera. A její scenáristický kolega Patrick Lussier dělal střihače posledním Wes Cravenovým filmům, napsal sérii Dracula 2000 a hodně zábavnou kravinu Drive Angry (což je film, který navzdory své zábavnosti asi nemůže sloužit jako doporučení). Zkušenost praví, že zázraky se v Hollywoodu nedějí a že lidé, kteří předtím mnohokrát vytvořili průměr jen zcela výjimečně dokáží překvapit tak jako to dokázal Cameron, který před Terminátorem natočil Piraňu 2 a pak už se mu to na CSFD jen červená. V tomto směru tedy nemám v trojici Taylor/Kalogridis/Lussier moc důvěry, protože v součtu mají za sebou jasný šedý průměr s pár světlými výjimkami - a to jsou ty, které nám dávají poslední zbytky naděje, že by to mohlo nakonec dobře dopadnout.

Alan Taylor slibuje, že uvidíme něco co jsme ještě neviděli a že hlavní záporák bude ukázkou schopností trikových specialistů. Uvidíme. Funkčnost zápletky se asi na základě dosud známého nedá posoudit, ale jedno je jisté. Všichni, kdo se na tomhle projektů podílejí v marketingové fázi, by se měli chytit za nos a naservírovat nám naprosto kulervoucí trailer, protože v opačném případě se nad Terminator: Genisys začnou stahovat ještě černější mraky než ty, které jsou na promo-fotkách.

Aby tě ten smích nepřešel, kotě... (vysmátá fotka k Terminátorovi... jo!) 

Děcka už raději běžte, tohle je jak Stmívání...pa.

14 komentářů:

  1. OMG... To je v *x*@!*... No v prdeli no. Michael Biehn byl v terminátorovi tak neuvěřitelně skvělý. Nedávno jsem na jedničku narazil a došlo mi jak neuvěřitelně jí táhl. Jai Courtney je rybohlaví dement. Možná je to sám nějaký robot naprogramovaný aby pomáhal kazit teoreticky nadějné filmy. U Die Hard 5 byl super úspěšný. Moc mi mluvíte z duše s tím že taky nechápu koho napadne ho obsadit. ,,Hej dáme tam toho debila sobří hlavou, tím všechny překvapíme!" Mě vadí už jen když ho vidím na fotkách.
    Udělejme petici! Ať scénář napíše třeba Shane Black, nebo Cameron, nebo kdokoliv kdo umí a chce psát. Klidně nějakej comics nerd. Další bod bude že Jai nebude moci dál hrát. A Kylea Reese bude hrát někdo s menší hlavou. A třeba by to mohl být i dobrý herec.
    Nejlepší by bylo kdyby se vrátil Michael Biehn. Když už je to reboot, tak si můžou trochu zamíchat s daty a Kyle může být Johnův postarší přítel. I když představa jak tento starší pán dělá Khaleesi malého Johna... :D

    OdpovědětVymazat
  2. Kitch je dobrej, mě sedí.

    OdpovědětVymazat
  3. Zdá se mi to, nebo jsou ty hlavy zvětšené, takže vypadají jak karikatury? (nejmarkantnější je to u Matta Smithe na společné fotce)
    A byl to záměr nebo epic photoshop fail?

    OdpovědětVymazat
  4. mám z toho článku hrozně divnej dojem jako by autor byl někde s přáteli a bavili se jak špatnej bude tenhle film pak přišel vypitej domů a rozhodl se že napíše tohle, je to dost názorový to je v pohodě, ale nevim, prostě se mi to zdá jako přímočarej hejt, ale jinak bych ten film neodsuzoval předem, a odkazování na úspěšnost Camerona na ČSFD bych nedělal, csfd stojí za prd s hodnocenim když to tam dělá kdejakej prďola, takže to že tam má Taylor špatný hodnocení třeba neznamená skoro nic, navíc Thor nebyl tak marnej a většina režisérů musí mít nějaký větší průlom kdy se jim "to" konečně povede, třeba to bude tohle

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jo co jsem chtěl říct že jediný co mě zaráží je proč ten Jai střílí do země, jinak v pohodě, ne vždy jsou fotky super

      Vymazat
    2. Tady se musím Lukáše zastat. Mattam mám jako herce rád už od Secret Diary of a Call Girl, kde měl malou roličku a mně až dlouho po ohlášení, že bude novým Doktorem, docvaklo, odkud že ho znám.

      Ale na téhle fotce vážně vypadá jako opice se samopalem. A může za to PR tým, tohle se tak velké značce jako Terminátor prostě neodpouští. Doopravdy to připomíná promo fotky k déčkovému filmu typu Sharknado. Film třeba může být super, ale když zmrví promo, tak to může uškodit návštěvnosti. Trochu to zavání zoufalstvím PR. Chtěli něco rychle pustit a zřejmě spíchli tohle o pauze na oběd mezi natáčením.

      Vymazat
    3. Liško, smrdíš střevní mikroflorou.

      Vymazat
  5. No terminatora miluju, ale je pravda že tyto fotky jsou vtip...a jestli to nemá být vtip tak je to hodně smutné. Těch prvních 5 je asylum tvorba. Jediné co se mi zdají obstojné je tam kde je Arnold a pak nevím z jakého důvodu ta vysmátá slečna :)

    OdpovědětVymazat
  6. Hmmm, tak jestli ani trailer nepřesvědčí, tak to asi fakt bude velký prů.er... A ještě budeme rádi vzpomínat na Salvation :D Ale já pořád věřím, safra hraje v tom Matt a Lee tak to nemůže být propadák!...
    Btw, platí, že trailer má být v kinech s Interstellar?

    OdpovědětVymazat
  7. Ono to nejspíš nebudou promo fotky ale titulní obálky k jednomu časopisu. Ale i tak jsou hrozný a filmu škodí...

    OdpovědětVymazat
  8. Jsem rad ze nejsem jedinej kdo nema rad Jai Courtneyho. Nechapu proc ho porad nekam obsazujou, ten chlap nema ani spetku charisma.

    OdpovědětVymazat
  9. ja hlavne nechapu...proc jako ty lidi maj otevrenou hubu? to asi ma mit nejakej skrytej vyznam, ale tohle je fakt docela preslap

    OdpovědětVymazat
  10. Tohle nejsou ofiko promo fotky, nýbrž fotky vyfocený pro magazín Entertainment Weekly, který nemá s oficiální produkcí nic společnýho. Takže těžký fail od Gorilly. Gratuluju.

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.