neděle 5. října 2014

Návštěvnost kin: Fincher nezklamal. Jeho Zmizelá se chlubí nejvyššími premiérovými tržbami ze všech jeho filmů

Zmizelá obsadila první místo, ale bylo to o fous. Filmu dýchal na záda spin-off k V zajetí démonů Annabelle.


To, že David Fincher umí, není žádné tajemství. Co film, to skvělá podívaná. A nic na tom nezmění ani thriller Zmizelá, o kterém básní jak novináři, tak diváci, kteří neváhali a do kina se hnali v zástupech. To nakonec vyústilo ve velmi slušné premiérové tržby ve výši 38 milionů dolarů. Náklady byly na Hollywood podprůměrných 61 milionů dolarů. Navíc, jde o nejúspěšnější startovní víkend vůbec, pokud se bavíme o Fincherových filmech.

Rozhodně špatně nezačíná ani Annabelle, což je spin-off k filmu V zajetí démonů. Ale tentokrát si režii vzal na starost kameraman V zajetí démonů, John. R Leonetti a na kvalitě se to podle recenzí odrazilo (ne v dobrém slova smyslu). Ovšem zisky zklamáním nejsou. 37,2 milionů dolarů, to je dobrý start. V zajetí démonů startovalo s necelými 42 miliony dolarů.

Akční thriller Equalizer, jednička minulého týdne, spadla na trojku. Tržba se snížily o zhruba 44 procent na 19 milionů dolarů.

Nicolas Cage rekordy neláme

Animáč Škatuláci si tentokrát přišel na 12,43 milionů dolarů. To stačilo na čtvrté místo. Zatím má na kontě nějakých 58,5 milionů dolarů při rozpočtu 60 milionů dolarů.

Kulatých 12 milionů dolarů patří povedené knižní adaptaci Labyrint: Útěk. Chválený film posbíral za tři týdny v distribuci 175,5 milionů dolarů. Náklady byly skromných 34 milionů dolarů.

Thriller Left Behind s Nicolasem Cagem dopadl tak, jak se dalo čekat. Premiérové tržby jen 6,85 milionů dolarů a recenze? Řekněme, že ty si Nicolas na zeď v jednom ze svých zámků nepověsí.

Strážci jsou s námi deset týdnů

Komedie Co by kdyby okupuje sedmé místo se čtyřmi miliony. Zatím posbírala 29 milionů dolarů, stála necelých 20, takže stále ještě není v plusu.

Příliš se asi neradují ani účetní v případě filmu Můj přítel delfín 2. Se započtením 3,53 milionů z toho týdne jsme na 41 milionech při rozpočtu 36 milionů dolarů.

Vrásky určitě nemusejí mít filmaři v případě Strážců Galaxie (recenze). Nejúspěšnější "letní" film v amerických kinech si tentokrát připsal 3,03 miliony dolarů a za deset týdnů v distribuci posbíral skoro 654 milionů dolarů. Projekt na desítce No Good Deed pak získal dva a půl milionů dolarů.

Novináře Drákula zklamal, co na to publikum?

Fandové komedií se mohou těšit na Alexander and the Terrible, Horrible, No Good, Very Bad Day. Podle recenzí jde o hodně povedenou záležitost. A kvalitních komedií není nikdy dost.

Stejně tak fantasy projektů, ale bohužel Drákula: Neznámá legenda řady povedených fantasy filmů nerozšíří. Prvotní názory novinářů nechválí.

Zrovna oslnivá (ale ani hrozná) prý není novinka Roberta Downeyho Jr. Soudce. Prostě jen průměrné soudní drama.

0 komentářů:

Okomentovat

Děkujeme za Váš názor.