neděle 19. října 2014

Návštěvnost kin: Brad Pitt na to pořád má, jeho Železná srdce diváky zaujala

A nejen je, líbí se i recenzentům.

Válečný film Železná srdce s Bradem Pittem se stal nejúspěšnější novinkou tohoto týdne v amerických kinech, když s 23,5 miliony dolarů obsadil první místo. Částka to není vůbec špatná, na to, že je říjen. A navíc, projekt vyšel na nikterak závratných 68 milionů dolarů. K tomu si přičtěme pozitivní hodnocení a Brad Pitt si může připsat další film do kolonky "moje povedený bijáky".

Radost může mít i David Fincher, jeho thriller Zmizelá klesl na tržbách o nepříliš bolestných 32,6 % na 17,8 milionů dolarů. Chválená podívaná zatím posbírala více než 181,5 milionů dolarů při rozpočtu 61 milionů dolarů.

Recenzenty nezklamal ani netradiční animáč Kniha života. Publikum tentokrát na rady novinářů dalo a film si z premiérového víkendu odnáší 17 milionů dolarů. To se nemusí zdát na první pohled moc, ale nejde o typickou rodinnou zábavu. Navíc film stál 50 milionů.

Ups, tak to se nepovedlo

A jedeme dál. I čtyřka patří chválenému projektu. Konkrétně komedii Alexander and the Terrible, Horrible, No Good, Very Bad Day. Ta tentokrát utržila 12,04 milionů dolarů.

Poslední novinkou je romance Co s láskou. Ta se naopak kritikům nelíbí skoro vůbec. Ale široká veřejnost tak přísná nebyla tak filmu za 26 milionů nakonec zůstalo v kasách kin 10,2 milionů dolarů.

Na šestém místě pije krev Drákula: Neznámá legenda. Ten získal ve druhém týdnu po premiéře 9,89 milionů dolarů. Film za 70 milionů celosvětově překročil hranici 136 milionů dolarů, takže se pomalu dostává do plusových čísel.

Robert, hororová panenka i Denzel

7,94 milionů patří dramatu Soudce s Robertem Downeyem Jr.. Film má zatím na kontě necelých 28,5 milionů dolarů. Žádná sláva.

Spin-off k V zajetí démonů Annabelle je na osmičce. Ti, kteří se chtěli nechat vyděsit, zaplatili za lístky 7,93 milionů dolarů.

Akční thriller s Denzelem Washingtonem Equalizer skončil předposlední s částkou 5,45 milionů dolarů. Desítku nejúspěšnějších filmů v amerických kinech pak uzavírá Labyrint: Útěk, který si přišel na 4,5 milionů dolarů.

Uspěje Keanu Reeves?

Keanu Reeves se v poslední době objevuje v dost zvláštních projektech a spousta z nich zrovna neboduje. To by ale mohl změnit John Wick. Nový akční thriller je podle dosavadních recenzí velmi povedený. Tak uvidíme, zda to ocení i diváci. Premiéru bude mít i horor Ouija. To, jak dopadl, zatím není známo. Novináři ještě neměli možnost ho zhlédnout. A stejně tak sportovní drama o americkém fotbalu 23 Blast ještě nebyl promítán profesionálům, takže těžko říct, zda se těšit nebo ne.

0 komentářů:

Okomentovat

Děkujeme za Váš názor.