pátek 10. října 2014

Krotitelé duchů 3: Potvrzeno, v hlavní roli bude kompletně ženský tým. A půjde o naprostý reboot

Režisér Paul Feig je upovídaný týpek.

O tom, že další Krotitelé duchů budou o nové generaci krotitelů duchů už se mluví roky. Nedávno se objevila zpráva, že půjde o ženské postavy. To už se pár týdnů bere jako fakt, ale až před několika dny to přímo potvrdil režisér Paul Feig. A ten se teď vyjádřil k tomu, jak by si film představoval:

"Nejraději pracuji s vtipnými ženami. Tak jsem si řekl, co kdyby bylo obsazení složené jen z žen? Co kdyby to byly jen ženy? Pak mi málem vybuchla hlava, protože by to byla vážně sranda. A pak mě napadlo, co kdybychom začali od začátku? Nevydali se do světa, který už předtím existoval. Bylo by to těžké, přijít do světa, ve kterém už došlo k velkému útoku duchů. Jak to udělat znovu? Chci se věnovat světu, kde na duchy přijde řeč, ale nikdo to nebere vážně. A co by se stalo, kdyby k něčemu podobnému došlo v našem světě? Tak moc mám rád první díl, že nechci udělat cokoliv, co by mohlo zkazit vzpomínky na něj. Takže jsem měl dojem, že bude lepší zvolit restart, díky čemuž vznikne nová dynamika. Chci, aby technologie byla ještě úžasnější. Chci, aby to bylo opravdu strašidelné a chci, aby se to odehrávalo v dnešním světě, který si něčím podobným ještě neprošel, takže všichni se budou ptát, co se vlastně děje."

Pokud jde o účast původních herců, kteří by si ale zahráli nové postavy, tak o tom si Feig myslí toto:

"Co se mě týká, tak bych každého přivítal s otevřenou náručí. Jen by ale ztvárnili odlišné role, ale byla by sranda, vymyslet, jak to udělat."

Paul reagoval také na návrhy na obsazení, které měl Bill Murray (Melissa McCarthy, Linda Caredellini, Emma Stone a Kristen Wiig):

"To je úžasné obsazení. Mám spousty nápadů, ale zatím nic není vytesáno do kamene. Je to pro mě zábavná součást příprav, vymyslet, která kombinace hereček by byla nejlepší, co bude správné a zábavné. Mimochodem, chci prostě nejlepší a nejvtipnější obsazení. Není to žádná věda. Je to jednoduché, prostě si stačí položit otázku ´co ve mně vyvolá nadšení a chuť se do toho pustit?´ Odpověď je, čtyři ženské krotitelky duchů, to bude vážně sranda. Chci vidět tu dynamiku."

Feig slibuje, že ale nepůjde jen o to, že by původní krotitele duchů nahradili ženskými postavami, které by měly stejnou povahu:

"Kdybychom pouze nahradili muže ženami se stejnými charaktery, to by byla opravdu lenost. A kdo by to chtěl vidět? Je těžké dělat remake skvělého filmu. Proto také remake neděláme. My se na to podíváme z vlastního úhlu."

A jak vlastně myslel to, že bude film děsivý?

"Oba, já i ona (Katie Dippold, která napíše scénář, pozn. redakce), jsme posedlí tím, jak udělat komedii strašidelnou. Vtipné postavy, kterým hrozí nějaké riziko a nebezpečí, to je jedna z nejlepších forem komedie a velmi rád to dělám tak, aby to bylo realistické, když se dějí zábavné věci. Takže to je to, co s Katie chceme udělat, chceme aby to bylo šíleně zábavné, ale také strašidelné."

Je očividné, že Paul je nadšený a jeho komedie jsou úspěšné (i když o zábavnosti některých se dá polemizovat, takové Ženy sobě byly v Americe za velký hit a chválené ze všech stran, nás ale moc neoslnily). A jedno mu musíme nechat, nápad s rebootem se nám líbí. Jak sám řekl, je lepší začít od začátku než se pokoušet remakovat povedený film. To málokdy vyjde,

Navnadil vás režisér?

7 komentářů:

  1. To bude hrůůza, miluju Krotitele, ale tohle je plytvání penězi a řekl bych, že i pošpinění ,,značky" :/

    OdpovědětVymazat
  2. Len nie tú tlstú nesympatickú suku :/ McCarthy

    OdpovědětVymazat
  3. Čuchám průser :)

    OdpovědětVymazat
  4. Ten Feig nie je náhodou feťák? Všetko je pre neho sranda, všetko vidí srandovné a zábavné.

    OdpovědětVymazat
  5. To zas bude píčovina,
    hrůza!

    OdpovědětVymazat
  6. mam dojem ze Paul Feig fetuje a to hodne :(

    OdpovědětVymazat
  7. Hmmm super ! Tak to ať si strčí do prdele :D

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.