sobota 25. října 2014

Kráska týdne: January Jones - Ledová královna z X-Menů i kultovního seriálu Mad Men

Někteří možná kritizují její herecké výkony, ale January se, bez ohledu na peskovače, daří.


Narodila se v Jižní Dakotě do sportovní rodiny. Maminka je manažerkou obchodu se sportovními potřebami, otec je trenér, učitel tělocviku a zabývá se i fitness.

A zřejmě i dcerka byla vedena k tomu, aby se neflákala. Což se odrazilo na její vizáži a January se tak mohla v klidu vrhnout na dráhu modelky. Nepřekvapivě ji ale více lákalo herectví.

Jejím debutem se stal film Zuřivost (1999), následovaly vedlejší role ve filmech Skleněný dům (2001), Prci, prci, prcičky 3: Svatba (2003), Kurz sebeovládání (2003) nebo skvělé romantice Láska nebeská (2003). Pamatovat si ji mohou i fanoušci druhého Hříšného tance (2004).

Větší prostor dostala v televizním filmu Slib věčné lásky (2004), ale skutečným zlomem se stal seriál Mad Men (2007), ve kterém ztvárňuje chladnou ženu v domácnosti Elizabeth Francis. Objevila se ale i v jiných seriálech, například Huff (2004) nebo Právo a pořádek (1990).

Zahrála si i v dalším filmu režiséra Lásky nebeské Richarda Curtise a to Piráti na vlnách (2009). O dva roky později se objevila jako jedna z hlavních záporaček v X-Men: První třída (2011). Ztvárnila Emmu Frost. Za svůj výkon bývá někdy kritizována, protože prý byla moc "prkenná", ale nám se naopak její "chladnost" líbila. Nám prostě do role sedla.

January byla k vidění i v akčním thrilleru s Liamem Neesonem Neznámý (2011) a v tomto roce se na ni můžeme těšit v dalším thrilleru Good Kill.

Herečka byla zařazena do několika přehledů nejkrásnějších lidí. Například Maxim ji zvolil v roce 2002 82. "nejžhavější ženou".

Ve volném čase se věnuje charitě, bojuje například za ochranu žraloků. V roce 2011 se jí narodil syn Xander Dane Jones, ale herečka identitu jeho otec skrývá.

Líbí se vám January v Mad Men?







0 komentářů:

Okomentovat

Děkujeme za Váš názor.